Svenska kyrkan i Lund

Svenska kyrkan i Lund Besöksadress: Kiliansgatan 7, 22350 LUND Postadress: Box 1096, 22104 LUND Telefon: +46(46)358700 E-post till Svenska kyrkan i Lund Webbplats

Förtroendevalda

Svenska kyrkan i Lund styrs av kyrkofullmäktige och kyrkoråd. För varje församling som ingår i pastoratet finns ett församlingsråd.

Kyrkofullmäktige är det högsta beslutande organet i pastoratet. Ledamöterna väljs via direktval i kyrkovalet.

Kyrkofullmäktige utser ledamöter till kyrkorådet. Till kyrkorådet hör tre utskott: arbetsutskott, fastighetsutskott och kyrkogårdsutskott.

Kyrkofullmäktige utser också ledamöter till församlingsråden, som finns i pastoratets sju församlingar:

Här nedanför finns länkar till mer information om styrelser, nämnder, utskott och församlingsråd i Lunds pastorat. Följ länkarna och hitta även de aktuella datum och tider för sammanträden.

För flera förtroendeuppdrag ersätts ledamöterna med ett arvode och det förekommer sammanträdesarvode. Här är arvodesreglementet.

Ordförande i församlingsråd
Ordförande i församlingsråden i Lund

På fotot ovan  församlingsrådens ordförande: Marita Jönsson, Norra Nöbbelövs församling, Lars Jacobsson, Torns församling, Gunnel M Jönsson, Lunds Allhelgonaförsamling, Monica Molin, Lunds östra stadsförsamling,  Eva Queckfeldt, Helgeands församling, Oskar Styf, Lunds domkyrkoförsamling och Lennart Jonson, Sankt Peters klosters församling.