Svenska kyrkan Helsingborg

Svenska kyrkan Helsingborg Besöksadress: S. Storgatan 22, 25223 Helsingborg Postadress: BOX 1453, 25114 HELSINGBORG Telefon: +46(42)189000 E-post till Svenska kyrkan Helsingborg Webbplats

Svenska kyrkan Helsingborg

Vill du döpa ditt barn? Eller är det kanske dags för ditt eget dop? Under Hx blir det drop in-dop i Gustav Adolfs kyrka i Helsingborg. Charles Hägg, präst i Svenska kyrkan Helsingborg, berättar mer.

Drop in-dop 7/8

Under Hx erbjuder Svenska kyrkan Helsingborg drop in-vigsel i Gustav Adolfs kyrka. Charles Hägg, en av prästerna som kommer att tjänstgöra, berättar vad det innebär för er som skulle vilja passa på att gifta er.

Drop in-bröllop 6/8

Svenska kyrkan på Hx 2016

Sista helgen i juli har Svenska kyrkans lekmannaförbund rikskonvent på Sundsgårdens folkhögskola. Konventet äger rum vartannat år och flyttar runt mellan landets 13 stift. Under konventets tre dagar hålls flera seminarier som är öppna för allmänheten.

Lekmannakåren håller rikskonvent 29-31/7

I maj avgjordes en tävling där studenter från Alnarp fick designa återlämnade gravplatser på Nya kyrkogården i Helsingborg. De tre finalbidragen är iordningsställda och kommer finnas kvar som inspiration.

Designade gravplatser på Nya kyrkogården

Livshändelser

Under tre söndagar i augusti (7/8, 14/8 och 21/8) kan man njuta av orgelkonserter i S:ta Maria kyrka, klockan 19.07. I vårt konsertprogram kan du läsa mer om orgelkonserterna och alla våra andra konserter sommaren 2016

Orgelkonserter i S:ta Maria kyrka

Sommaren bjuder på massor av konserter i Helsingborgs kyrkor. Stora körverk, jazz, musikal, Intåg i sommarhagen, saxofon, Janne Schaffer, mäktig orgelmusik och mycket mer. I sommarens musikprogram kan du hitta alla våra konserter.

Sommarens musikprogram