Svenska kyrkan Helsingborg

Svenska kyrkan Helsingborg Besöksadress: S. Storgatan 22, 25223 Helsingborg Postadress: BOX 1453, 25114 HELSINGBORG Telefon: +46(42)189000 E-post till Svenska kyrkan Helsingborg

Svenska kyrkan Helsingborg

Mellan den 9-18 februari utmanar vi mörkret i Helsingborg. Då är det dags för stadens evenemang Drömljus. Hos oss i Svenska kyrkan Helsingborg kan du få njuta både stämning, ljus och drömsk musik.

Drömljus

Under sportlovet, vecka 8, har våra barnverksamheter  ändrade öppettider. Här får du information kring detta.

Ändrade öppettider i barnverksamheten sportlovet 2018

Under sportlovet, vecka 8, har våra barnverksamheter ändrade öppettider. Här får du information kring detta.

Svenska kyrkan Helsingborg engagerar sig i flera internationella projekt. Vi är en del i den världsvida kyrkan och delar ansvar för människor som behöver hjälp.

Internationellt arbete

När det fruktansvärda inträffar. När katastrofen är ett faktum. Ge människor kraft att bli starkare tillsammans! Svenska kyrkans fastekampanj 2018 fokuserar på psykosocialt arbete.

Fastekampanjen 2018

Vårens musikutbud i Svenska kyrkan Helsingborg är rikt och varierat. Det blir Beethoven, musikaler för barn, stora körverk, gospel, orgel, hårdrocksmässa och mycket mer. Ladda ner vårens konsertprogram här.

Konserter våren 2018

Årets första Amos, varsågoda! Här får du möta Jörgen som berättar om sina drivkrafter och sitt engagemang. Det är fastetid och vår präst Sofija berättar om hur du kan fasta, och så får du läsa om sanning och lögn.

Amos Helsingborg

I april börjar Kristian sin tjänst i Helsingborg. För närvarande arbetar han som kyrkoherde i Lundby församling i Göteborg där han arbetat sedan december 2013.

Kristian Lillö blir ny kyrkoherde

Det finns många olika aktiviteter hos oss för dig som är barn och för dig som är vuxen tillsammans med barn. Här finns programmet för barn och familj för våren 2018. Klicka för att ladda ner en pdf med programmet.

Barn och familj våren 2018

Här finns programmet för Gemenskap och samtal om tro och liv med verksamhet för vuxen, diakoni, mötesplatser och gudstjänster. (pdf)

Vuxenprogram våren 2018

Tack vare våra medlemmar har vi möjlighet att erbjuda ett stort utbud av verksamheter. Här finns plats för dig som har frågor om tro och liv, vill engagera dig eller stötta arbetet för en rättvis värld,vill sjunga i kör eller vara med på barnverksamhet. Ta kontakt med oss på pastorsexpeditionen på telefon 042-18 90 10 om du vill bli medlem i Svenska kyrkan.

Vill du bli medlem?

Sjukhuskyrkan finns till för dig som är patient, närstående eller personal. Vi finns som stöd till anhöriga, ger själavård och erbjuder samtal.

Sjukhuskyrkan