Svenska kyrkan Helsingborg

”Låt barnen komma hit till mig och hindra dem inte: Guds rike tillhör sådana som de." Markus 10:14

Följ swish-granen live

Swisha en gåva till Swish for a Wish på 123 568 1705 och se vad som händer med granen på Sundstorget i Helsingborg.

Swish for a wish

Genom Swish for a Wish kan skänkta medel göra stor skillnad för behövande barnfamiljer i Helsingborg. Kampanjen är igång hela året, men synliggörs särskilt inför julen. I år kan du från 1 advent till och med trettonhelgen få en upplysande upplevelse i granen på Sundstorget när du swishar.

Julinsamling till Act Svenska kyrkan

Mellan första advent och trettondag jul pågår Act Svenska kyrkans julinsamling - för allas rätt till ett värdigt liv. Tillsammans kan vi bryta skadliga traditioner som tvångsäktenskap, könsstympning och våld mot flickor. I Helsingborg tjuvstartar vi helgen innan, och har insamling vid dessa tillfällen.

Boka dop

Här kan du se alla lediga doptider i Svenska kyrkan Helsingborgs kyrkor och preliminärboka en tid när det passar dig. Första möjliga bokningsbara tid ligger alltid tre veckor framåt i tiden.

Följ vår adventskalender

Vad gör dig glad? Följ vår adventskalender om livets glädjeämnen. I varje lucka berättar en eller flera personer vad som gör vederbörande glad. Du hittar adventskalendern på Svenska kyrkan Helsingborgs Facebook, Instagram och Youtubekanal.

Jul i gemenskap

Välkomna att dela gemenskap på julafton i S:ta Anna kyrka i Helsingborg.

Lucia i Svenska kyrkan Helsingborg

Vitklädd med ljus i hår. I Svenska kyrkan Helsingborg finns många tillfällen att se Lucia med följe. Här kan du se när och var.

Kalender

I vår kalender hittar du den senaste informationen kring våra gudstjänster och verksamheter. Vi kan behöva ändra en verksamhet snabbt så håll utkik i kalendern.

Amos Helsingborg

Årets sista Amos Helsingborg har temat OMSORG. Du får träffa damerna på stickcafét som gör kläder till projekt Mentormammor, och präst Maria Aas Åhlén berättar om ekoteologi och miljöarbetet. Och så önskar vi en God jul!

En barnhand håller en glaskula som föreställer en jordglob.

Bön för fred

Gud, låt världen besinna sig, hitta och gå framkomliga vägar, nu, den fredens väg som har många namn. Du är barmhärtighet, kärlek och fred. Vi ber dig att du: - Hjälper oss här i Sverige att inte ta andra människors lidande med ro. - Är hos oskyldiga människor som offras, och att deras röster blir hörda. - Ser barn och enskilda familjer som splittras, och anhöriga i världen. - Förmår västvärldens ledare att fatta kloka långsiktiga beslut om försoning. - Lugnar dem som förfaller till den hårda vedergällningens retorik och aktioner. - Öppnar Vladimir Putins hjärta!

Ett gammaldags fönster med blyinfattade rutor. Solen faller in genom fönstret och rutorna bildar ett möster i pastellfärger på fönsterkarmen.

Så styrs Svenska kyrkan Helsingborg

Svenska kyrkan styrs av förtroendevalda som väljs vart fjärde år i kyrkovalet. Här får du en överblick över denna organisation. Du hittar också protokoll från kyrkofullmäktige, kyrkorådet och församlingsråden här.

Personuppgifter i Svenska kyrkan Helsingborg

Din personliga integritet är viktig för oss och vi behandlar personuppgifter enligt gällande lagstiftning. Vill du veta vilka personppgifter som finns om dig kontakta vårt dataskyddsombud.

Renovering av glasmålningarna i Mariakyrkan

När en sprängladdning detonerade nära S:ta Maria kyrka i Helsingborg i maj skadades många av kyrkans fönster. Nu pågår arbetet med att sanera kyrkan från glas samt att planera för hur fönstren ska tas om hand.

Gift er på nyårsafton

Den 31 december 2022 har vi drop in-bröllop i Raus kyrka kl. 13-15. Kom som ni är och gift er då och där. Glöm inte att ordna hindersprövning hos Skatteverket i god tid bara.