En liten växt sticker upp ur snön.

Svenska kyrkan Helsingborg

”Låt barnen komma hit till mig och hindra dem inte: Guds rike tillhör sådana som de." Markus 10:14

Information om personuppgiftsincident

Svenska kyrkan vill informera dig om en personuppgiftsincident som skedde i samband med att kyrkan utsattes för ett cyberangrepp i november 2023. Syftet med informationen är att berätta vad som hänt och vilka åtgärder kyrkan vidtagit. Vi ger även generella tips på vad du kan göra själv för att skydda dina personuppgifter.

Några unga tjejer sitter och skrattar vid ett bord.

Bli medlem

Tack vare våra medlemmar har vi möjlighet att erbjuda ett stort utbud av verksamheter. Här finns en plats för dig, du är välkommen vem du än är. Så här gör du för att bli medlem.

Fasteaktionen 2024

Från den 14 februari och fram till palmsöndagen 1 april pågår fasteaktionen med insamling till Act Svenska kyrkan. Var med och fasta med oss, och var med och gör skillnad .

En ung man och en äldre kvinna ler och spelar piano tillsammans

Ideellt arbete

Församlingen är en gemenskap där vi alla utgör varsin bit av en helhet. Välkommen att ta kontakt om du vill bidra med din tid och kunskap till den som behöver det. Det finns många olika sätt man kan bidra, tillsammans matchar vi person med uppdrag.

Boka dop

Här kan du se alla lediga doptider i Svenska kyrkan Helsingborgs kyrkor och preliminärboka en tid när det passar dig. Första möjliga bokningsbara tid ligger alltid tre veckor framåt i tiden.

En barnhand håller en glaskula som föreställer en jordglob.

Bön för fred

I dessa förtvivlans veckor går hela tiden våra tankar till andra människor. Med ärkebiskop Martin Modéus, ber vi för fred: Gud, vi ber för dem som sörjer sina döda i Israel och Palestina och som lever i oro för dem som saknas. Gud, när både nuet och framtiden kan ses slagna i spillror, ber vi om glimtar av hopp mitt i det omöjliga. Gud, i världens orostid ber vi om fred. Amen.

Lediga tjänster

Just söker vi en sommarvikarier till kyrkogården, en komminister till Gustav Adolfs församling och en köksansvarig till Mor Cilla i Arild. Finns det ingen ledig tjänst aktuell för dig kan du alltid lämna in en generell intresseanmälan hos oss.

Kalender

I vår kalender hittar du den senaste informationen kring våra gudstjänster och verksamheter. Vi kan behöva ändra en verksamhet snabbt så håll utkik i kalendern.

Barn och familj

Låt barnen komma till mig och hindra dem inte. Guds rike tillhör sådana som de.

Nyhetsbrev

Vill du regelbundet få information från Svenska kyrkan Helsingborg? Då kan du prenumerera på något av de digitala nyhetsbreven. Här kan du också se tidigare månadsbrev.

Ett gammaldags fönster med blyinfattade rutor. Solen faller in genom fönstret och rutorna bildar ett möster i pastellfärger på fönsterkarmen.

Så styrs Svenska kyrkan Helsingborg

Svenska kyrkan styrs av förtroendevalda som väljs vart fjärde år i kyrkovalet. Här får du en överblick över denna organisation. Du hittar också protokoll från kyrkofullmäktige, kyrkorådet och församlingsråden här.

Personuppgifter i Svenska kyrkan Helsingborg

Din personliga integritet är viktig för oss och vi behandlar personuppgifter enligt gällande lagstiftning. Vill du veta vilka personppgifter som finns om dig kontakta vårt dataskyddsombud.