Svenska kyrkan Helsingborg

Svenska kyrkan Helsingborg Besöksadress: S. Storgatan 22, 25223 Helsingborg Postadress: BOX 1453, 25114 HELSINGBORG Telefon: +46(42)189000 E-post till Svenska kyrkan Helsingborg Webbplats

Svenska kyrkan Helsingborg

Svenska kyrkan förvaltar stiftelsemedel som skänkts eller testamenterats av privatpersoner. Gåvobrev och testamenten innehåller ofta en uttalad önskan om att medel ska komma behövande människor i en viss församling till del.

Till dig som vill ansöka om bidrag från stiftelser.

Här kan du ladda ner vårt musikprogram.

Höstens musikprogram ute nu

Hösten bjuder på många konserter och musikgudstjänster i våra kyrkor. Det blir allt från lugna favoriter på violin till svängig gospel, jazz, orgelmusik och Faurés Requiem. Dessutom, en hårdrocksmässa med musik av bland andra Alice Cooper, Led Zeppelin och Iron Maiden. Här kan du ladda ner vårt musikprogram.

I våra vuxengrupper finns en chans att vara med i ett sammanhang där gemenskap står i centrum både i glädje och sorg. Gemenskap mellan människor och mellan människa och Gud. I vår folder för vuxen och diakoni kan du läsa mer om våra många grupper. Du kan delta i bibelstudier, heliga danser, soppluncher, caféer, blomsterodling, retreater och mycket mer. Och vill du bidra med din tid för att hjälpa andra så hittar du information om det också.

Höstens folder för vuxen och diakoni ute nu

Gud och feminismen: Kakan Hermansson har kompassen klar i livet och berättar om sin syn på att vara troende i dagens Sverige. Vad har 1800-talets oro för stress och tågåkande att göra med nutidens tankar om skärmtid? Elza Dunkels gör en historisk jämförelse och visar att intet är nytt under den alarmistiska solen. Och följ med barn och föräldrar till öppna förskolan i S:t Olofs kyrka. Detta och mycket mer kan du läsa om i Amos nummer 4.

Läs Amos nummer 4

Sjukhuskyrkan finns till för dig som är patient, närstående eller personal. Vi finns som stöd till anhöriga, ger själavård och erbjuder samtal.

Sjukhuskyrkan

Här kan du läsa församlingsinstruktionen för Svenska kyrkan Helsingborg. I denna finns samlat de regler och den programförklaring som gäller i vår verksamhet.

Församlingsinstruktion