Lucia i Svenska kyrkan Helsingborg

Vitklädd med ljus i hår. I Svenska kyrkan Helsingborg finns många tillfällen att se Lucia med följe. Se kalendern för tider och platser.

Luciagudstjänst 8/12

Söndag 8/12, kl 14:00, S:ta Anna kyrka. Fri entré. Medverkande: Barnkörerna Tonsillarna och Tonfiskarna, Maria Nielsen och Anette Tellhed, körledare. I S:ta Anna kyrka firar vi andra söndagen i advent en gudstjänst med luciatåg. Maria församlings barnkörer samt barngrupperna Änglarna och Miniorerna bjuder på traditionella luciasånger och nyare repertoar. Välkommen till en stämningsfull stund med Lucia i centrum.

Gudstjänst för små och stora med luciatåg 8/12

Söndag 8/12, kl 14:00, S:t Olofskyrkan. Fri entré. Luciatåget består av barn från olika verksamhetsgrupper i S:t Olofskyrkan. De framför ett traditionellt luciaprogram. Välkomna på Luciagudstjänst med fokus på våra barn.

Lucia - var inte rädd för mörkret 13/12 FULLSATT

Fredag 13/12, kl 18:00, Raus kyrka. Medverkande: Vox Angelica och T-kören, Marie Nanor, körledare. Entré: Gratis biljetter finns att hämta på Raus församlingsexpedition, Kielergatan 25, Råå, eller pastorsexpeditionen Svenska kyrkan Helsingborg, Södra Storgatan 22, från 4 november. Insläpp för besökare med biljett 17.30 respektive 15.30. Från 17.45 respektive 15.45 insläpp för övriga i mån av plats. Var inte rädd för mörkret, ty ljuset vilar där... Med dessa ord kommer Lucia till oss när mörkret och natten är som längst. Ljusen, sångerna och stämningen påminner oss om godheten som är starkare än ondskan i världen. Med buxbom i håret och röda band i midjan bjuder kören Vox Angelica in till ett klassiskt och stämningsfullt luciatåg.

Lucia - var inte rädd för mörkret 14/12 FULLSATT

Lördag 14/12, kl 16:00, Raus kyrka. Medverkande: Vox Angelica och T-kören, Marie Nanor, körledare. Entré: Gratis biljetter finns att hämta på Raus församlingsexpedition, Kielergatan 25, Råå, eller pastorsexpeditionen Svenska kyrkan Helsingborg, Södra Storgatan 22, från 4 november. Insläpp för besökare med biljett 17.30 respektive 15.30. Från 17.45 respektive 15.45 insläpp för övriga i mån av plats. Var inte rädd för mörkret, ty ljuset vilar där... Med dessa ord kommer Lucia till oss när mörkret och natten är som längst. Ljusen, sångerna och stämningen påminner oss om godheten som är starkare än ondskan i världen. Med buxbom i håret och röda band i midjan bjuder kören Vox Angelica in till ett klassiskt och stämningsfullt luciatåg.

Lucia - i mörka natten 13/12

Fredag 13/12, kl 20:00, S:ta Maria kyrka. Fri entré. Medverkande: Vox Angelica, Helsingborgs Gosskör, Marie Nanor och George Chittenden, körledare. Inför årets längsta natt kommer Lucia och hennes tärnor till S:ta Marias kyrka för att lysa upp i mörkret. Med buxbom i håret och röda band i midjan sjunger de för ljuset och livet, alla de välkända och vackra luciasångerna. Gästar gör också stjärngossarna som besjunger Sankt Staffan och hans fålar fem. Tänk på att komma i god tid då platserna är begränsade. Insläpp från kl 19:00.

Musikgudstjänst med luciatåg 15/12

Söndag 15/12, kl 17:00, Adolfsbergskyrkan. Fri entré. Medverkande: La Campanella. Traditionellt luciatåg med advents- och julsånger framförd av vokalensemblen La Campanella.