Svenska kyrkan Helsingborg

Svenska kyrkan Helsingborg Besöksadress: S. Storgatan 22, 25223 Helsingborg Postadress: BOX 1453, 25114 HELSINGBORG Telefon: +46(42)189000 E-post till Svenska kyrkan Helsingborg

Lucia i Svenska kyrkan Helsingborg

Vitklädd med ljus i hår. I Svenska kyrkan Helsingborg finns många tillfällen att se Lucia med följe. Se kalendern för tider och platser.

Lucia 10 december

Luciagudstjänst S:ta Anna kyrka

10/12, kl 14:00, S:ta Anna kyrka, Johan Banérs gata 65. Medverkande: Barnkörerna Tonsillarna, Tonfiskarna och Get Together. Barngrupperna Änglarna och Miniorerna. Marie Nanor och Maria Nielsen, körledare, Anna Ballan, präst.

Luciagudstjänst S:t Olofs kyrka

10/12, kl 15:00, S:t Olofs kyrka, Jönköpingsgatan 23. Medverkande: Barnkören Himlaväsen och söndagsskolan. Eva Holmgren, kyrkomusiker, Charles Hägg, präst.

Luciagudstjänst Adolfsbergskyrkan

10/12, kl 17:00, Adolfsbergskyrkan, Södra Hunnetorpsvägen 47. Medverkande: Helsingborgs studentkör, Ilze Stala Stegö, kyrkomusiker, Anna Kaaling, präst.

Elimässa med Lucia

10/12, kl 18:00, Elinebergskyrkan, Elinebergsvägen 13. Astrid Itzigehl, präst, Marie Nanor, kyrkomusiker, Joachim Olsson, kyrkomusiker.

Lucia 13 december

Luciakonsert Den Gode Herdens kyrka

13/12, kl 18:00, Den Gode Herdens kyrka, Blåkullagatan 7. Medverkande: barnkören Cymbalen, elever ur sångskolan Drottavoices, Marianne Ivarsson, pianist och körledare. Det blir både klassiska och nyskrivna luciasånger. Efter konserten serveras kaffe med lussekatt.

Luciagudstjänst S:ta Maria kyrka

13/12, kl 20:00, S:ta Maria kyrka. Medverkande: Helsingborgs Flickkör, Vox Angelica, Annelie Valefors Godden och Marie Nanor, körledare, Anna Ballan, präst. Klassiska jul- och luciasånger. Fairtradefika, glögg och pepparkakor 20 kronor.