Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan Helsingborg Besöksadress: S. Storgatan 22, 25223 Helsingborg Postadress: BOX 1453, 25114 HELSINGBORG Telefon: +46(42)189000 E-post till Svenska kyrkan Helsingborg

Lucia i Svenska kyrkan Helsingborg

Vitklädd med ljus i hår. I Svenska kyrkan Helsingborg finns många tillfällen att se Lucia med följe. Se kalendern för tider och platser.

Luciagudstjänst 9/12

Söndag 9/12, kl 14:00, S:ta Anna kyrka. I S:ta Anna kyrka firar vi andra söndagen i advent en gudstjänst med luciatåg. Församlingens barnkörer och barngrupperna Änglarna och Miniorerna bjuder på traditionella luciasånger och nyare repertoar. Välkommen till en stämningsfull stund med Lucia i centrum. Medverkande: barnkörerna Tonsillarna och Tonfiskarna, Maria Nielsen och Anette Tellhed, körledare, Björn Pernrup, präst.

Luciagudstjänst 9/12

Söndag 9/12, kl 15:00, S:t Olofskyrkan. Barnkören Himlaväsen och barnen från söndagsskolan framför julspel med luciatåg. Eva Holmgren, musiker medverkar också.

Elimässa med luciatåg 9/12

Söndag 9/12, kl 18:00, Elinebergskyrkan. Elinebergskyrkans musikverkstad framför sitt traditionella luciatåg. Medverkar gör också Joachim Olsson, Josefin Åkerberg, musiker och Astrid Itzigehl, präst.

Luciagudstjänst 12/12

Onsdag 12/12, kl 18, Gustav Adolfs kyrka. Helsingborgs Studentkör är en fyrstämmig kör som sjunger allt från traditionella till mer moderna låtar. Vi blandar välkända arrangemang med sådana lite mer ovanliga. Välkomna att lyssna på oss.

Luciakonsert 13/12

Torsdag 13/12, kl 18:00, Den Gode Herdens kyrka. Sedan många år firas Lucia traditionsenligt i Den Gode Herdens kyrka. Det är ett populärt arrangemang som fyller kyrkan med besökare och stämningsfulla, klassiska julsånger. Efter luciakonserten serveras kaffe med lussekatt i Mariasalen. Medverkande: Barnkör och sångelever, Marianne Ivarsson, körledare.

Lucia - Var inte rädd för mörkret 13/12 Raus kyrka

Torsdag 13/12, kl 18:00, Raus kyrka. Var inte rädd för mörkret, ty ljuset vilar där... Med dessa ord kommer Lucia till oss när mörkret och natten är som längst. Ljusen, sångerna och stämningen påminner oss om godheten som är starkare än ondskan i världen. Med buxbom i håret och röda band i midjan bjuder kören Vox Angelica in till ett klassiskt och stämningsfullt luciatåg. Medverkande: Vox Angelica, Marie Nanor, körledare.

Lucia - Var inte rädd för mörkret 13/12 S:ta Maria kyrka

Torsdag 13/12, kl 20:00, S:ta Maria kyrka. Var inte rädd för mörkret, ty ljuset vilar där... Med dessa ord kommer Lucia till oss när mörkret och natten är som längst. Ljusen, sångerna och stämningen påminner oss om godheten som är starkare än ondskan i världen. Med buxbom i håret och röda band i midjan bjuder kören Vox Angelica in till ett klassiskt och stämningsfullt luciatåg. Medverkande: Vox Angelica, Marie Nanor, körledare.

Luciagudstjänst 16/12

Söndag 16/12, kl 17, Adolfsbergskyrkan. Helsingborgs Studentkör är en fyrstämmig kör som sjunger allt från traditionella till mer moderna låtar. Vi blandar välkända arrangemang med sådana lite mer ovanliga. Välkomna att lyssna på oss.