Foto: Gerd Roos

Gärsnäs församling

Församlingen sträcker sig från Ö Vemmerlöv i norr till Skillinge i söder, från Hannas i väster till Tommarp i öster.

För barn och barnfamiljer

Vi erbjuder flera mötesplatser för barn - och barnfamiljer varje vecka. Höstens verksamheter startar vecka 37.

För skolbarn

Här finns något för dig som vill sjunga i kör, pyssla, spela teater och leka tillsammans! Höstens verksamheter startar upp vecka 37.

Någon gräver i en rabatt med en planteringsspade.

Nytt blomsteravtal!

Gärsnäs församling erbjuder från 2024 möjlighet att teckna ett nytt blomsteravtal. Avtalet omfattar 3 större och 7 mindre blommor. Kostnaden för detta avtal är 750 kr/år och då ingår plantering, borttagning vid säsongens slut samt vattning och gödsling under växtperioden. Avtalet kan inte bindas till befintliga avtal. För mer information om detta eller andra avtal kontakta Dan Olsson telefon 0414-639 17.

Samtalsmottagning för äldre

Gärsnäs församling ingår nu i ett arbete med Samariterhemmet om samtalsmottagning för äldre. Här kan du läsa mer om vad det innebär.

Barn använder appen kyrkan på iPad.

Kyrkan – en app för barn

Kyrkan är Svenska kyrkans app för barn i förskoleåldern. I den får du besöka en kyrka för att bland annat spela på orgeln, hälla vatten i dopfunten och måla ett kyrkfönster. I appen finns också korta filmer om dop, begravning, vigsel, jul och påsk.

Kyrkans år - söndagens texter

Här får du en kort introduktion till kommande söndag/helgdag i kyrkan, samt de texter som vi läser.

Aktuellt från Svenska kyrkan

Prenumerera via RSS

Fyra stift besökta i Skogsutredningens stiftsturné

Publicerad:

Skogsutredningen har nu besökt Skara, Karlstad, Strängnäs och Uppsala stift. Samtal om hur stiften bedriver jord- och skogsbruk samt deras arbete med fondförvaltning har stått på agendan. Utredningen har också fått se verksamheten ute i fält.

Ärkebiskopens program på Bokmässan 2023

Publicerad:

Den 28 september–1 oktober är det dags för årets upplaga av Bokmässan i Göteborg. Ärkebiskop Martin Modéus medverkar i flera programpunkter. Här är hans program:

LVF:s generalförsamling avslutad: "Särskilt viktigt att komma samman i en väldigt polariserad tid"

Publicerad:

Idag avslutades Lutherska världsförbundets (LVF) trettonde generalförsamling. Uppemot 1000 deltagare från hela världen har samlats under sju intensiva dagar för gemensam bön, gudstjänstfirande, samtal och beslut om framtidsinriktning. Här är några av slutsatserna och resultaten från veckan.

Workshop: Berättelser av hopp i klimatkrisens tid

Publicerad:

Under måndagen genomfördes det andra tillfället av workshops för generalförsamlingens deltagare. Svenska kyrkan lyfte de brännande klimatfrågorna med utgångspunkt i hur att omsätta tro och hopp till handling.

Antje Jackelén: "Hoppet kräver ett språng av tro och kärlek"

Publicerad:

Under måndagen höll ärkebiskop emerita Antje Jackelén den tredje och sista temaföreläsningen under Lutherska världsförbundets generalförsamling. På temat ”Ett hopp” uppmanade Jackelén de samlade att kultivera det egna hoppet för att kunna främja hopp bland andra.

Bild ovanifrån på en dator, en kaffekopp, en hand som håller i en penna och en skrivbok.

Så behandlar Svenska kyrkan dina personuppgifter

Här får du veta var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har. Du får också veta vart du ska vända dig om du har frågor kring Svenska kyrkans hantering av personuppgifter.