Ax i förgrunden, solen på väg upp och speglar sig i Östersjöb
Foto: Gerd Roos

Gärsnäs församling

Församlingen sträcker sig från Ö Vemmerlöv i norr till Skillinge i söder, från Hannas i väster till Tommarp i öster.

Julkonsert Borrby kyrka

4 december kl 18 med Österlens folkdansgille och Österleningabunken

Runda lyktor lyser i trädet en vinterkväll.

Gärsnäs församling tar ansvar

Församlingen kommer att begränsa tiden som belysningen är tänd på kyrkogårdarna.

Lucia i Gärsnäs församling

12 december i Ö Tommarps kyrka kl 19.30(OBS tiden!!!) och 13 december Borrby kyrka kl 18.

Familjens julpysselkväll

Torsdagen den 15 december kl 17-19.30 Hammenhögs församlingshem

Christmas Carols

Musik med andakt i Borrby kyrka 18 december kl 18

Samtalsmottagning för äldre

Gärsnäs församling ingår nu i ett arbete med Samariterhemmet om samtalsmottagning för äldre. Här kan du läsa mer om vad det innebär.

Svenska flaggan och Ukrainska flaggan vajar i varsin flaggstång.

Situationen i Ukraina

Vi öppnar upp för dig som vill skänka material. Vill du erbjuda husrum åt flyktingar kan vi i församlingen förmedla kontakt.

Två brandmän står och tittar på ett sönderbombat hus.

Act Svenska kyrkan agerar för Ukraina

Kriget i Ukraina drabbar många. Läget är akut! Behoven är stora och fortsätter att öka. Våra lokala partner finns på plats och stöttar befolkningen. Humanitära insatser pågår och fler förbereds. Din gåva behövs!

Två smartphones ligger på varandra.

Kyrkan – en app för barn

Kyrkan är Svenska kyrkans app för barn i förskoleåldern. I den får du besöka en kyrka för att bland annat spela på orgeln, hälla vatten i dopfunten och måla ett kyrkfönster. I appen finns också korta filmer om dop, begravning, vigsel, jul och påsk.

Kyrkans år - söndagens texter

Här får du en kort introduktion till kommande söndag/helgdag i kyrkan, samt de texter som vi läser.

Aktuellt från Svenska kyrkan

Prenumerera via RSS

Interfilms filmpris till Boy from heaven

Publicerad:

Boy from heaven av svenske regissören Tarik Saleh har tilldelats Interfilms pris 2022 vid Nordiska filmdagarna i Lübeck. Svenska kyrkan är en av medlemmarna i Interfilm och finns med i juryn.

Nära livet

Publicerad:

Tony Mellgren är begravningsentreprenör med finskt ursprung. Han har mött många landsmän i sorgesammanhang.

Hopp om liv bortom liv - en betraktelse i allhelgonatid

Publicerad:

Jesus talar ofta om sig själv som ett ljus i mörkret, en påminnelse om Guds synsätt. Där Gud är, där är liv. Hos Gud finns inte mörkret, utan ljus.

Kirkon työntekijät kertovat

Publicerad:

Mikä antaa voimaa työarjessa? Mikä on tärkein työtehtäväsi? Kuusi työntekijää eri puolilta maata kertoo, mikä heitä työssä kantaa ja motivoi.

Medarbetares drivkrafter

Publicerad:

Vad är din kraftkälla i din vardag på jobbet? Vilken är din viktigaste arbetsuppgift? Sex medarbetare runt om i landet berättar vad som bär dem och motiverar i arbetet.

Bild ovanifrån på en dator, en kaffekopp, en hand som håller i en penna och en skrivbok.

Så behandlar Svenska kyrkan dina personuppgifter

Här får du veta var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har. Du får också veta vart du ska vända dig om du har frågor kring Svenska kyrkans hantering av personuppgifter.