Other languages with Google Translate

Konfirmander

Är du född 2005 eller tidigare? Då är det din tur att få konfirmeras!

Konfirmation handlar om kristen tro. Och kristen tro handlar om ditt liv och dina frågor. Helt enkelt det som är viktigt för dig. Under konfirmationstiden får du testa att ta på dig ett par ”kristna glasögon” och se dig omkring med ”kristna ögon”. Vad tror du att du skulle se? Skulle du upptäcka något nytt omkring dig? Kanske inuti dig? Se gamla grejer på ett nytt sätt? Många blir förvånade!

I Gärsnäs församling erbjuder vi två olika alternativ för konfirmation. Har du särskilda förutsättningar som gör att du inte kan delta i någon grupp. Vänligen kontakta Henrik Esping, kontaktuppgifter finns längre ner i texten.

Tro, Hopp, Kärlek och italien

Vi träffas en helg i månaden (lördag eller söndag) under senare delen av hösten och under våren. Under våren reser vi till Rom under fyra dagar (en dag är studiedag, den andra behöver de be om ledighet för).
I resan ingår transfer till/från Kastrup, flyg till/från Rom, transfer till/från hotell, helpension på hotell i 4 dygn samt buss och metro inne i Rom. Det ingår också en svensk guide som följer med under hela resan. Resan är kostnadsfri.

Sista datum för att anmäla sig är 1/9 2019. Anmälan är bindande eftersom flygresa och hotell måste bokas i god tid.

Uppstart är 8/9 2019 kl. 11:00 i Borrby kyrka då vi firar upptaktsmässa. Konfirmationen är 3/5 2020 kl. 11:00 i Borrby kyrka.

På höstlovet, efter konfirmationen, erbjuds alla konfirmander från Gärsnäs församling en gemensam återträffsresa till Berlin.

Kontakt: Henrik Esping, henrik.esping@svenskakyrkan.se

Språkresa och Konfirmandläger i Eastbourne, England

13/6 – 3/7 2020

Det är en fin upplevelse att kombinera konfirmationsläsning med en härlig vistelse på Englands sydkust, i Eastbourne, en av de finaste städerna på sydkusten.

Vi reser med flyg till London därefter buss till Eastbourne där värdfamiljerna möter upp.  Man bor två och två i speciellt utvalda familjer och om någon vill bo ensam i värdfamiljen går detta att ordna.

Med på resan finns både präster, lärare och fritidsledare som tar hand om ungdomarna, så gott som alla har under många år arbetat med lägerverksamhet i England.

Tillsammans med konfirmandundervisning erbjuder vi extra engelskundervisning som leds av engelsk lärare och bygger framför allt på att man ska öva sig i konversation.

Förutom de aktiviteter som ingår i priset kan man göra olika tillval ex. tennisundervisning, windsurfing och segling.

En dag i Eastbourne
En vanlig dag kan se ut så här: Vi har lektioner på förmiddagen fram till lunch som består av tre pass konfirmationsundervisning, där vi samtalar kring livsfrågorna och får lära grunderna för den kristna tron, och ett pass engelsk konversation.
På eftermiddagarna har vi varje dag olika former av organiserade fritidsaktiviteter ex. spelar brännboll, fotboll, volleyboll, åker på utflykt i närområdet, är tillsammans på stranden eller shoppar i stan.
Efter detta så är det dags att ta sig hem och äta middag med värdfamiljen.
På kvällen erbjuder vi många olika aktiviteter. Dels har vi ett eget café dit man kan gå för att spela kort/spel eller bara umgås. Vi kan gå på bio eller gå på särskilda ungdomsdisco för konfirmander och språkstudenter från hela världen, spelar laserquest m.m.
Vad vi än hittar på så innebär det att under samtliga dagar förekommer någon form av organiserad aktivitet från oss. Det är väldigt viktigt för oss att ingen ska känna att hon eller han är ensam och inte har något att göra.

Efter vistelsen i England blir det konfirmation hemma i församlingen.

Vi träffas första gången söndagen den 20 oktober 2019 kl. 11.00 i Östra Tommarps kyrka. Både konfirmander och föräldrar ska vara med och då kommer Ni att få all viktig information om resan och era frågor besvarade. Vi har också ett möte på våren, då får Ni slutbetalningslapp och mer allmän information.

ANMÄLAN OCH FRÅGOR:
Kyrkoherde Eva Asp, 0725-73 43 04

Anmälningsavgift 1.200:- (delbetalning) samt ev. avbest.skydd 300:- . Bankgiro 800-3899, STE.

Kostnad för deltagande är 9.780:-.

Researrangör är S.T.E. Study Tours Eastbourne som har samarbetsavtal med Gärsnäs församling.

GDPR - dataskyddsförordningen

För att du ska kunna delta i konfirmandverksamheten behöver vi spara och hantera personuppgifter lämnade i detta formulär. Vi hanterar personuppgifter enligt gällande integritetslagstiftning och den rättsliga grunden här är berättigat intresse. Dessa uppgifter sparas tills konfirmationsläsningen och efterarbetet är avslutat. Uppgifter om konfirmationen bevaras i kyrkoböckerna. De uppgifter vi behandlar om dig kommer inte att säljas vidare och delas inte utanför Svenska kyrkan och för verksamheten nödvändiga samarbetspartner, t.ex. lägergårdar, researrangör om inte vi är skyldiga att göra så enligt lag. Vi överför aldrig uppgifter till ett land utanför EU

Anmälan till konfirmationsgrupp i Gärsnäs församling

Fyll gärna i två föräldrar (målsmän) per konfirmand

Ni måste kryssa i någon av rutorna gällande GDPR!

Ni måste kryssa i någon av rutorna gällande bildpublicering!