För vuxna

Här finns mötesplatser på dagtid och kvällstid - mitt  i veckan och på helgen. Läs mer om Heliga danser, Café Gärsnäs, Tisdagsträffar, Bibliska figurer, Filmkvällar, Bibelstudier m m. Vi hoppas här finns något för dig!

Vi träffas den 30 oktober och den 27 november kl 18-20 i Ö Tommarps församlingshem. Samtalsledare är Lis-Mari Drevnor och Staffan Blomberg.

Bild: Kristina Strand Larsson/IKON

Under hösten 2018 serveras sopplunch udda veckor i Gärsnäs Kyrkans hus och jämna veckor i Borrby församlingshem. En gång i månaden har vi också tisdagsträff i Hammenhög kl 14 i höst den 9 oktober och 13 november.

Helig, helande dans

Vi dansar i cirkel och alla kan vara med. Dansstegen är enkla och upprepande och ger förnyad kraft, glädje och tillit.Vi dansar till musik från hela världen med dess olika specifika rytm. Vi dansar i Ö Tommarps kyrka måndagar kl 17-18.30 start den 21 januari. Ingen anmälan - bara att komma. Dansledare Lis-Mari Drevnor.

Café Gärsnäs

Bild: Sensus/Kvinnor i Svenska kyrkan

Öppet hus med samtal och kaffe i Kyrkans hus, Gärsnäs. Vi pratar om Kvinnor då och nu.
Vi träffas; måndagar, mellan 14.00- 15.30 den 17/9, 15/10, 5/11 och 3/12.
Ledare är Lis-Mari Drevnor, samordnare för diakonal och ideell verksamhet.

Bibliska figurer

Bild: Kristina Johansson/IKON

Ö Vemmerlövs kyrksal start den 8 januari kl 13-15 och därefter träffas vi en gång i månaden. Vi en grupp på 8-10 personersom samlas för att göra figurer, kläder och tillbehör som tillsammans utgör scener från olika bibelberättelser. Nyfiken? Kom och var med!
Kontakta Gerty Mårtensson
telefon 073-210 26 58 för information

Stick- och handarbetscafé

Start den  i Borrby församlingshem den 10 januari, därefter träffar jämna veckor.

Kaffebönorna

Vi har bytt dag och träffas nu på måndagar i Kyrkans hus - start 10/9 och därefter udda veckor. Det är öppet kl 16-20 och du kan komma och va med en stund eller hela tiden. Vi pratar och stickar samt fikar till självkostnadspris. Alstren som vi gör lämnas sedan till Erikshjälpen i Genarp, som förmedlar dem till ett barnhem i Kiev.

Filmkvällar

Hammenhögs församlingshem
Bild: Gerd Roos

tisdagar 18.30 - tre gånger under våren: den 29 januari, 26 februari och den 26 mars. Vi ser film tillsammans och efteråt fikar vi samt diskuterar kring filmen.

Den 29 januari ser vi ”Tripp till Paris”

Skillinge kapellförening inbjuder till programkvällar med både kunskap och förströelse i Skillinge kapell

akvarellbild av Skillinge kapell Bild: Gärsnäs församling
  • 7 februari kl 19 Gitte Pålsson & Bengt Sjödin ”Möte med Aymara-indianer i Bolivia”