För vuxna

Här finns mötesplatser på dagtid och kvällstid - mitt  i veckan och på helgen. Läs mer om Heliga danser, Café Gärsnäs, Tisdagsträffar, Bibliska figurer, Filmkvällar, m m. Vi hoppas här finns något för dig!

Kvinnofrukost

Bild: Öjvind Lund /IKON

Kvinnofrukost lördagen den 9 mars kl 9-12 i Hammenhögs församlingshem. I år berättar Lis-Mari Drevnor, teolog och dansledare, om kvinnodans i lek, loge och kyrka

Under våren 2019 serveras sopplunch jämna veckor på torsdagar i Gärsnäs Kyrkans hus och udda veckor på tisdagar i Borrby församlingshem.

Helig, helande dans

Vi dansar i cirkel och alla kan vara med. Dansstegen är enkla och upprepande och ger förnyad kraft, glädje och tillit.Vi dansar till musik från hela världen med dess olika specifika rytm. Vi dansar i Ö Tommarps kyrka måndagar kl 17-18.30 den 18 mars, 1april, 15 april, 29 april, 6 maj, 13 maj och 20 maj. Ingen anmälan - bara att komma. Dansledare Lis-Mari Drevnor.

Café Gärsnäs

Bild: Sensus/Kvinnor i Svenska kyrkan

Öppet hus med samtal och kaffe i Kyrkans hus, Gärsnäs. Vi pratar om Kvinnor då och nu.
Vi träffas; onsdagar, mellan 14.00- 15.30 den 27 mars, 24 april och 15 maj.
Ledare är Lis-Mari Drevnor, samordnare för diakonal och ideell verksamhet.

Bibliska figurer

Bild: Kristina Johansson/IKON

Ö Vemmerlövs kyrksal kl 13-16 1 april och 6 maj. VI är en grupp på 8-10 personersom samlas för att göra figurer, kläder och tillbehör som tillsammans utgör scener från olika bibelberättelser. Nyfiken? Kom och var med!
Kontakta Gerty Mårtensson
telefon 073-210 26 58 för information

Tisdagsträffar i Hammenhögs församlingshem

Vi ses i Hammenhögs församlingshem en eftermiddag i månaden.
Vårens datum 12 mars och 9 april.
Här inleder vi med en andakt och dricker eftermiddagskaffe tillsammans. Det blir också allsång eller någon annan form av musikunderhållning.

Stick- och handarbetscafé

Onsdagar jämna veckor. Skillinge kapellgård kl 18, Borrby församlingshem kl 18.30

Kaffebönorna

Vi träffas nu på tisdagar jämna veckor i Kyrkans hus, Gärsnäs. Det är öppet kl 16-20 och du kan komma och va med en stund eller hela tiden. Vi pratar och stickar samt fikar till självkostnadspris. Alstren som vi gör lämnas sedan till Erikshjälpen i Genarp, som förmedlar dem till ett barnhem i Kiev.

Filmkvällar

Hammenhögs församlingshem
Bild: Gerd Roos

tisdagar 18.30 - tre gånger under våren: den 29 januari, 26 februari och den 26 mars. Vi ser film tillsammans och efteråt fikar vi samt diskuterar kring filmen.

Skillinge kapellförening inbjuder till programkvällar med både kunskap och förströelse i Skillinge kapell

akvarellbild av Skillinge kapell Bild: Gärsnäs församling
  • 7 februari kl 19 Gitte Pålsson & Bengt Sjödin ”Möte med Aymara-indianer i Bolivia”
  • 21 februari kl 19 Anders Nyman ”AI - artificiell intelligens”