Kontakt

Eda-Köla pastorat Besöks- och postadress: Köla församlingshem, 67040 Åmotfors Telefon: +46(571)32003 E-post till Eda-Köla pastorat

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Eda-Köla pastorat

Välkommen till Eda, Köla och Järnskog/Skillingmarks församlingar

Eda-Köla pastorat ligger i Eda kommun i en vacker bygd som gränsar till Norge och har tre församlingar, Eda, Köla och Järnskog-Skillingmark med ca 5 600 kyrkotillhöriga. Vi söker nu en Kantor 100% och en Diakon 100%.
Frågor om tjänsterna besvaras av Kyrkoherde Lilja Gustafsson 0571-13312. Ansökan ska vara inne senast 15 oktober.

DIAKON

Eda-Köla pastorat söker en diakon som tycker om att arbeta kreativt i ett mindre arbetslag.

Vi söker dig som

·         är väl förankrad i och delar Svenska kyrkans tro och värdegrund.

·         är utbildad diakon

·         tycker om att dagligen arbeta med och möta människor i olika åldrar

·         är nyfiken på att skapa och upprätthålla kontakter med skola och samhälle

·         vill bidra i den kreativa processen omkring gudstjänst, konfirmand- & ungdomsarbete, öppen verksamhet, ekumenik och barngrupper etc.

·         vill utveckla pastoratets volontärarbete.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Tjänstgöring på kvällar och helger samt läger förekommer. Körkort och egen bil är ett krav.

KANTOR

Vi söker även en kantor som kommer ingå i en musikgrupp med organist, musiker och körledare.

Vi söker dig som

·         kan leda och utveckla kyrkokör och barnkörer

·         vill ta initiativ till att förnya gudstjänstformerna

·         vill delta i konfirmandundervisning