Finska kören i Ålidhemskyrkan - PERUTTU/INSTÄLLT

200320 - Toiminta on toistaiseksi peruttu kunnes toisin ilmoitetaan. 200320 - verksamheten är inställd tillsvidare tills annat meddelas.

Haluatko laulaa suomalaisia lauluja? Tuletko Suomesta tai haluatko kenties oppia suomea? Suomalainen kuoro koostuu eri-ikäisistä jäsenistä, aina nuorista vanhempiin. Useimmat tulevat Suomesta tai heillä on jokin liitos Suomeen. Me laulamme suomeksi, joten on etu, jos osaa suomea, mutta ei mikään pakko! Laulamme sekä vanhoja että uusia suomalaisia lauluja, pääosin jumalanpalveluksissa, mutta myös esimerkiksi äitienpäivän tai itsenäisyyspäivän vieton yhteydessä. Laulamme myös suomenkielisessä hoivakodissa ja tuolloin laulut koostuvat niin tangoista kuin tunnetuista virsistäkin. Monissa lauluissa on lämmin, kaihoisa ja sydämellinen tunnelma, mikä leimaakin hyvin suomalaisten laulujen kirjoa. Tervetuloa lämpimään lauluyhteisöön!

Vill du sjunga finska sånger? Kommer du från Finland, eller vill lära dig lite finska? Finska kören är en kör med medlemmar i alla åldrar, från ung till äldre. De flesta kommer från Finland, eller har någon anknytning dit. Vi sjunger på finska, så det är en fördel om man kan språket, men inget måste. Vi sjunger både gamla och nya sånger från Finland, främst för gudstjänst, men även för firande av Morsdag, Självständighetsdag och så vidare. Vi sjunger även på ett finskspråkigt äldreboende, och då blir det allt från tango till kända psalmer. Många av sångerna har det varma, vemodiga, innerliga som präglar en stor del av den finska sångskatten. Välkommen till en trevlig sånggemenskap.

Maanantaisin harjoitukset klo. 18–19.30. Paitsi jumalanpalveluksen jälkeisenä maanantaina, jos kuoro on esiintynyt jumalanpalveluksessa.

Körövning måndagar kl 18.00. Måndagar kl 18.00–19.30. Ingen övning de måndagar då kören medverkat i söndagsgudstjänsten dagen innan.

Kuoron johtaja/Körledare

Ingrid Engdahl

Svenska kyrkan i Umeå

Musiker - kantor, Finskspråkiga arbetet, Ålidhemskyrkan, Sjukhuskyrkan