Ett tvåvåningshus med vit puts.
Foto: Kristina Hellberg

Edsele församlingshem

Edsele kyrka

Edsele kyrka uppfördes 1799 av den jämtländske kyrkobyggmästaren Pål Persson från Stugun som satt sin prägel på kyrkan.

Ramsele-Edsele församling

Församlingarna Ramsele och Edsele gjorde gemensam sak 2007 och har fram till dess att Sollefteå pastorat bildades utgjort ett enförsamlingspastorat. Edsele kyrka ligger vid infarten till byn, en bit från själva centrum. Ramsele kyrka ligger i centrala Ramsele och är pastoratets största kyrkobyggnad. I Ramsele ligger även en medeltida kyrka vackert belägen på en udde i Faxälven. Precis som i Junsele finns här det mesta av vad man behöver på en mindre ort. Ett livaktigt föreningsliv och folkligt engagemang har visat att om kommunens verksamhet försvinner tar bygden saken i egna händer.

Ett uppslaget Månadsblad.

Verksamhet i församlingarna

Två händer skriver på en bärbar dator.

Cyberangreppet 2023–2024

Svenska kyrkan utsattes den 23 november 2023 för ett cyberangrepp, en så kallad ransomware-attack. På denna sida hittar du information om angreppet och efterföljande konsekvenser i form av stulen data.

En kväll för nyfikna

Hur funkar det här med familjehem, förvaltarskap och ”god man”? Vilka får hjälp? Hur går det till? Vilka kan hjälpa till? Har stödet förändrats? Kom till Sollefteå församlingsgård den 19 juni klockan 19.00, där får du svaren.

Nu går det att gravsätta i askgravlundar och gravar

Tjälen är ur marken och personalen på våra kyrkogårdar har börjat gravsätta askor och urnor i gravar och askgravlundar. Önskar du, som anhörig, vara med vid gravsättningen? Glöm då inte att boka tid för detta. Här hittar ni kontaktuppgifter till den som kan hjälper dig med bokningen.

Dags för vårstädning på grav och kyrkogård!

Nu är det hög tid att göra vårfint på kyrkogården. Ansvaret för detta vilar på såväl kyrkogårdsförvaltningen som på dig som är gravrättsinnehavare. Tillsammans håller vi snyggt och städat!

Andas i fjällen

Följ med på en andlig prova-på-resa, med tid för din kropp och själ den 23-25 augusti på och kring Hållandsgården. Du få prova på retreat, vandring, bibelläsning, lugn och ro-gudstjänst. Allt detta i en härlig miljö och med fjälluften inpå knuten.

Följ med på resa i juni!

Följ med på någon av endagsresorna i juni. I år går färderna mot Kramfors/Ullånger och mot Medelpad. Trevliga turer i gott sällskap under ledning av våra diakoner. Vänta inte med att anmäla dig!