Framsidan av Sollefteå församlingsgård. Byggnaden omgiven av försommargröna björkar.
Foto: Kristina Hellberg

Sollefteå församlingsgård

Huset som myllrar av liv veckan lång. Platsen för expeditionen för alla församlingar i Sollefteå.

Här hittar ni expedition för samtliga tolv församlingar inom Sollefteå kommun gränser. Här njuts kyrkkaffe, hålls sammanträden, övar körer, bedrivs barn- och ungdomsverksamhet från tidig morgon till sen kväll. Här firas gudstjänster, andakter och från huset utgår en stor del av den arbetsstyrka som tjänstgör inom Svenska kyrkan Sollefteå.

Vid dop och vigsel kan du som medlem kostnadsfritt låna församlingsgården för att samla nära och kära efter gudtjänsten. Det samma gäller vid en kyrklig begravning. Gården hyrs även ut till andra föreningar och organistationer. Då tas en mindre avgift ut. Boka via expeditionen 0620-835 00.

En bild av ett uppslag av Månadsbladet.

Verksamhet i våra församlingar

Ett kollage av tre bilder: En kvinnlig kantor som bär på ett stort elpiano, hon ler brett. En torso av en präst iklädd grön mässhake. Prästen gör "tummen upp". Längst till höger en bild av ett klocktorn täckt av byggställningar.

Lediga tjänster

Vill du förmedla Guds kraft i en kraftfull bygd? Sollefteå är en vidsträckt kommun strax norr om mitten av vårt avlånga land. Här avlöser skogar, älvdalar och jordbruksbygd varandra. I dessa landskap vandrar älgar, hoppar laxar, spelas världsmusik, åks skidor och levs såväl helt vanliga som ovanliga liv...

En grupp människor vandrar längs en skogsväg.

Pilgrimsvandring

Att vandra, kort eller långt, är ett utmärkt sätt att samla sina tankar och reflektera över sitt liv och sin tro. Här har vi samlat de tillfällen för pilgrimsvandring som sker i församlingarna i Sollefteå.

En mamma och några barn i olika åldrar sitter på golvet.

Prästen Agneta har hittat hem i Långsele

Det här är inte första svängen i Långsele för Agneta Werner. På 80-talet jobbade hon som präst i Graninge och sen dess har hon bott i Upplands Väsby, fram till i höstas.

Utflyktsdag till kusten

Följ med på bussresa den 30 juni. Vi besöker Gårdsbutiken i Höga kusten, Barsta och Mannaminne. Resan utgår från Junsele.

Resa till Junsele och Öfra

Följ med på en trevlig busstur och lär känna grannförsamlingen. Bussen startar i Långsele och går via Ramsele innan vi når målet för dagen: Junsele kyrka och senare Öfra kapell.

Familjeutflykt till Hågestaön

Kom med den 18 maj mellan klockan 10.00-12.00. Aktiviteter och matsäck fixar vi. Ni tar med er varandra och ett glatt humör. Skulle humöret inte vara på topp är du välkommen ändå, kanske blir det bättre under tiden. Kom ihåg att anmäla er!

Kom upp, och ut, i ottan!

Kristi himmelsfärds dag är av tradition en dag för friluftsgudstjänst. Tidig sådan. Gökotta, som gudstjänsten kallas, firas i flera av Sollefteås tolv församlingar. Några även även lite senare på dagen. Även om du är morgontrött finns det möjlighet till gudstjänstfirande denna helgdag.