Valvikens kyrksal. Exteriörbild i sommargrönska.
Foto: Jessica Brorsson

Valvikens kyrksal

Från brandstation till kyrksal

Valvikens kyrksal ligger i Helgum. I närmare hundra år hade samtal pågått om behovet av en kyrka i Helgums stationssamhälle, Valviken.

Under Kyrkoherde Erik Holmlunds ledning och med bistånd av ideella krafter jämte gåvor skänkta av Helgumsbor byggdes den gamla brandstationen om till kyrka.

Den tredje oktober 1993 invigdes byggnaden av biskop Bengt Hallgren. Flera av de vackra inventarierna är tillverkade och donerade av engagerade församlingsbor.

Två händer skriver på en bärbar dator.

Cyberangreppet 2023–2024

Svenska kyrkan utsattes den 23 november 2023 för ett cyberangrepp, en så kallad ransomware-attack. På denna sida hittar du information om angreppet och efterföljande konsekvenser i form av stulen data.

Ett uppslaget Månadsblad.

Verksamhet i församlingarna

En mamma och några barn i olika åldrar sitter på golvet.

Nu går det att gravsätta i askgravlundar och gravar

Tjälen är ur marken och personalen på våra kyrkogårdar har börjat gravsätta askor och urnor i gravar och askgravlundar. Önskar du, som anhörig, vara med vid gravsättningen? Glöm då inte att boka tid för detta. Här hittar ni kontaktuppgifter till den som kan hjälper dig med bokningen.

Dags för vårstädning på grav och kyrkogård!

Nu är det hög tid att göra vårfint på kyrkogården. Ansvaret för detta vilar på såväl kyrkogårdsförvaltningen som på dig som är gravrättsinnehavare. Tillsammans håller vi snyggt och städat!

Andas i fjällen

Följ med på en andlig prova-på-resa, med tid för din kropp och själ den 23-25 augusti på och kring Hållandsgården. Du få prova på retreat, vandring, bibelläsning, lugn och ro-gudstjänst. Allt detta i en härlig miljö och med fjälluften inpå knuten.

Följ med på resa i juni!

Följ med på någon av endagsresorna i juni. I år går färderna mot Kramfors/Ullånger och mot Medelpad. Trevliga turer i gott sällskap under ledning av våra diakoner. Vänta inte med att anmäla dig!

Kom upp i ottan!

Kristi himmelsfärds dag är av tradition en dag för friluftsgudstjänst. Tidig sådan. Gökotta, som gudstjänsten kallas, firas i flera av Sollefteås tolv församlingar. Några gudstjänster sker lite senare på dagen. Även om du är morgontrött finns det alltså möjlighet till gudstjänstfirande denna helgdag.