Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Verksamhet i våra församlingar

Bild från en friluftsgudstjänst i en skogsglänta. Flankerade av träd, grönska och stora stenar ser vi en kantor bakom en key-board, en präst samt gudstjänstdeltagare.

Gudstjänster | Andakter

Gudstjänster kan firas stort och pampigt eller som en sunds lugn och ro. Ibland kan du behöva det ena ibland det andra. Prova dig fram! Välkommen är du alltid.

Barn och föräldrar samlas i Köpings kyrka där de sjunger och dansar tillsammans. Efter det ber de en bön, tänder ljus och sist fikar tillsammans.

En präst tröstar en person som precis tänt ett ljus för att sätta i ljusbäraren i en kyrka.

Någon att prata med

Ibland blir det inte som man tänkt sig. Alla möter vi på svårigheter som vi behöver hjälp med att reda ut. Ett sätt kan vara att förutsättningslöst samtala med någon.

Två personer, en yngre kvinna och en äldre man, sitter i en soffa och samtalar med varandra. I förgrunden står en insamlingsbössa till Act Svenska kyrkan.

Engagera dig!

Längtar du efter ett sammanhang? Vad är du bra på? Just du och din erfarenhet kan göra skillnad för en annan människa. Här nedan finns några förslag. Hittar du inte det du söker, eller har du en idé om vad du kan göra, anmäl ditt intresse via volontärpoolen.

Vi ser ryggen på en körledare som dirigerar en kör.

Sjung i kör

Sjung för Guds, församlingens och din egen skull. Körsång är hälsosamt för såväl kropp som själ och här finns flera körer att välja på. Och du! Det kostar inget :)

En kvinnlig sångerska i julröd  blus står framför en mikrofon och sjunger. Till höger om henne en kostymklädd herre som spelar klarinett.

Konserter | Musik

Här hittar ni alla musikevenemang. Utbudet är varierat och de allra flesta konserterna är gratis. Dessutom serveras de i de finaste konsertlokaler man kan tänka sig - våra kyrkor.

En pojke fingrar på siffrorna som används för att sätta upp på psalmtavlor.

Kyrka - skola

Kyrkan är en mångfacetterad byggnad och verksamhet fylld av historia, konst, traditioner och berättelser från när och fjärran. Hos oss finns utbildade pedagoger, präster och musiker som gärna samarbetar med skolorna i kommunen. Använd oss som resurs! Tillsammans skapar vi meningsfull samverkan.

Din kyrka finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Dop | Bröllop | Begravning