Samtal och stöd

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Din kyrka finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

En präst tröstar en person som precis tänt ett ljus för att sätta i ljusbäraren i en kyrka.

Någon att prata med

Ibland blir det inte som man tänkt sig. Alla möter vi på svårigheter som vi behöver hjälp med att reda ut. Ett sätt kan vara att förutsättningslöst samtala med någon.

Någon håller en hand i sina vid en sjukhussäng.

Sjukhuskyrkan, Sollefteå sjukhus

För samtal och stöd till patienter, anhöriga och anställda finns sjukhuskyrkan över hela Sverige. För tillfället är tjänsten som sjukhuspräst vakant men besök gärna Oasen för en stunds stillhet. Du hittar kontaktuppgifter till övriga präster här.

Familjerådgivning

Att i lugn miljö få samtala med varandra och finna vägar ur låsta positioner. Tillsammans med familjerådgivare skapas möjligheter till förändring.