Samtal och stöd

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Din kyrka finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

En präst tröstar en person som precis tänt ett ljus för att sätta i ljusbäraren i en kyrka.

Någon att prata med

Ibland blir det inte som man tänkt sig. Alla möter vi på svårigheter som vi behöver hjälp med att reda ut. Ett sätt kan vara att förutsättningslöst samtala med någon.

Någon håller en hand i sina vid en sjukhussäng.

Sjukhuskyrkan, Sollefteå sjukhus

För samtal och stöd till patienter, anhöriga och anställda finns sjukhuskyrkan över hela Sverige. För tillfället är tjänsten som sjukhuspräst vakant men besök gärna Oasen för en stunds stillhet. Du hittar kontaktuppgifter till övriga präster här.

En svartvit bild på en gammal mans händer. Den högra handen håller om den vänstra. Händerna vilar mot ett bord.

Samtalsgrupp vid sorg

Vardagen och livet efter en förlust av nära anhörig kan vara svår att anpassa sig till. Att träffas och prata om sorgen är ett sätt att komma vidare. Välkommen att delta i en "Leva vidare-grupp".

Familjerådgivning

Att i lugn miljö få samtala med varandra och finna vägar ur låsta positioner. Tillsammans med familjerådgivare skapas möjligheter till förändring.

En krossad spargris i keramik ligger på sidan. Några slantar ligger utspridda  kring den.

Orolig för hur du ska få ihop det?

Det finns möjlighet att få ekonomiskt stöd vid jul och inför sommaren. Boka tid för samtal med någon av våra diakoner. Boka senast 1 december via vår expedition eller via formuläret på den här sidan. Samtalen inför jul sker under veckorna 49 och 50.

illustration föreställande ett @, en telefonlur, ett kuvert. För att illustrera på vilka sätt det går att nå oss.

Kontakt

Kontaktuppgifter till expeditioner och till övrig personal hittar du här.

Tio barn och en ledare leker med en stor färggrann "fallskärm". De hjälps åt att kasta upp den i luften.De är utomhus på en gräsmatta.

Välkommen till Svenska kyrkan i Sollefteå

Svenska kyrkan Sollefteå består av tolv församlingar i samverkan: Boteå, Ed, Graninge, Helgum, Junsele, Långsele, Multrå-Sånga, Ramsele-Edsele, Resele, Sollefteå, Ådals-Liden och Överlännäs församlingar. Din lokala del av hela Sveriges kyrka finns här i glädje, sorg, vardag och fest. Du är en viktig del av den.

Konfirmation

Livet är fullt av frågor. Vad är egentligen lycka? Vilket ansvar har jag för någon annan? Varför är det så orättvist? Finns Gud? Räcker det inte med att vara vacker på insidan? Vad är en bra människa? Är jag en bra människa? Kom så ställer vi frågorna tillsammans och försöker hitta våra svar. Här hittar du de grupper som finns i Sollefteå med omnejd.

En bild av ett uppslag av Månadsbladet.

Månadsbladet

Vill du få kalendern för församlingarna i Sollefteå pastorat tillsänt dig via e-post eller vanlig post? Bli prenumerant på Månadsbladet! Det kostar inget. Gör så här för att prenumerera:

Två händer hålls fram. I händerna ligger vita lappar med ord skrivna i svart. Ord som gemenskap, livet, tvivel, Gud, tro, dela.

Verksamhet i församlingarna

Vill du prata om Gud med andra? Ta en promenad och umgås? Sjunga i kör? Är du nybliven förälder som vill träffa andra föräldrar eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker?

En mamma och några barn i olika åldrar sitter på golvet.

Barn & familj

I Sollefteås tolv församlingar finns en mängd aktiviteter för alla åldrar. Trygga mötesplatser för familjen, barnen eller alla tillsammans. Här hittar ni mer information om vår verksamhet.

Nyheter från Svenska kyrkan Sollefteå

Prenumerera via RSS

"Det är advent, det är advent..."

Publicerad:

Nu är det dags. Fyll på depåerna med advents- och julstämning i en kyrka nära dig. Här hittar ni allt som sker i församlingarna i Sollefteå. Gudstjänster, konserter, luciafirande, gröt, musikcaféer, julnattsmässor och julottor....

Hit kommer Lucia med följe

Publicerad:

I flera av våra församlingar i Sollefteå firas Lucia. Det sammanfaller ofta med avslutningarna av våra barn- och familjeverksamheter, men firas också i samverkan med Lions eller de lokala skolorna. Här kan du se om Lucia kommer till en kyrka nära dig.

Orolig för hur du ska få ihop det?

Publicerad:

Det finns möjlighet att få ekonomiskt stöd vid jul och inför sommaren. Boka tid för samtal med någon av våra diakoner. Boka senast 1 december via vår expedition eller via formuläret på den här sidan. Samtalen inför jul sker under veckorna 49 och 50.

Biskopsvisitation 28 november till 4 december

Publicerad:

Här kan du läsa mer om visitationen och de verksamhetsbesök som biskop Eva Nordung Byström gör i församlingarna.

Visitationshögmässa, stämma och lunch

Publicerad:

Den 10 december, andra söndagen i advent, avslutas biskopsvisitationen med högmässa i Sollefteå kyrka. Efter mässan blir det lunch på Hullsta gård. Vid lunchen får du höra biskopens visitationstal och det blir möjligt att ställa frågor. Bussar går från Junsele och Ramsele. Här kan du läsa mer om hur du anmäler dig till lunch och buss.