Någon håller en hand i sina vid en sjukhussäng.
Foto: Kristin Lidell

Sjukhuskyrkan, Sollefteå sjukhus

För samtal och stöd till patienter, anhöriga och anställda finns sjukhuskyrkan över hela Sverige. För tillfället är tjänsten som sjukhuspräst vakant men besök gärna Oasen för en stunds stillhet. Du hittar kontaktuppgifter till övriga präster här.

OASEN - STILLHETENS RUM

Välkommen att sitta ned, skriva en förbön, meditera, läsa eller bara vara i stillheten. Oasen är öppen dagtid för alla. Till Oasen kommer du genom att ta trappan/hissen ned till våning SV från huvudentrén. Lite längre bort i korridoren ligger sjukhusdiakonens kontor och samtalsrum.

Oavsett om du är patient, anhörig eller anställd finns sjukhuskyrkan som stöd. Du behöver inte vara kristen för att kontakta oss.

En präst håller fram nattvardskalken och en person doppar sin oblat.

Präster

Här hittar ni kyrkoherde Charlotte Odelberg samt övriga präster (komministrar)

Någons händer håller om någon annans händer.

Diakonipersonal

Diakoni kan förklaras som kyrkans sociala arbete. Viktiga delar av verksamheten är samordning av ideella insatser, skapande av mötesplatser, enskilda samtal.

En präst tröstar en person som precis tänt ett ljus för att sätta i ljusbäraren i en kyrka.

Någon att prata med

Ibland blir det inte som man tänkt sig. Alla möter vi på svårigheter som vi behöver hjälp med att reda ut. Ett sätt kan vara att förutsättningslöst samtala med någon.

Tio barn och en ledare leker med en stor färggrann "fallskärm". De hjälps åt att kasta upp den i luften.De är utomhus på en gräsmatta.

Välkommen till Svenska kyrkan i Sollefteå

Svenska kyrkan Sollefteå består av tolv församlingar i samverkan: Boteå, Ed, Graninge, Helgum, Junsele, Långsele, Multrå-Sånga, Ramsele-Edsele, Resele, Sollefteå, Ådals-Liden och Överlännäs församlingar. Din lokala del av hela Sveriges kyrka finns här i glädje, sorg, vardag och fest. Du är en viktig del av den.