Ett antal konfirmander i sina vita kåpor tar en "groupie". Alla ler och riktar ögonen mot en mobiltelefon som en av dem håller upp.
Foto: Magnus Aronson /Ikon

Konfirmation

Livet är fullt av frågor. Vad är egentligen lycka? Vilket ansvar har jag för någon annan? Varför är det så orättvist? Finns Gud? Räcker det inte med att vara vacker på insidan? Vad är en bra människa? Är jag en bra människa? Kom så ställer vi frågorna tillsammans och försöker hitta våra svar. Här hittar du de grupper som finns i Sollefteå med omnejd.

Konfirmationsgrupper läsåret 2024/2025.

Årets tre grupper riktar sig till dig som är född -10, det vill säga du börjar årskurs 8 hösten 2024. I Ramselegruppen är även du i årskusr 9 välkommen. Här nedan hittar du mer information och anmälan. 

Är du medlem i någon av församlingarna inom Svenska kyrkan Sollefteå, får du även en inbjudan per post. Men det går utmärkt att anmäla sig redan nu via puffarna här nedanför

Ramselegruppen

Konfirmationsgrupp för dig som börjar årskurs 8 eller 9 hösten 2024. Vi träffas varannan tisdag efter skolan i Ramsele församlingshem. Konfirmationen sker helgen 17-18 maj 2025. Anmäl dig senast den 2 september.

Sollefteågruppen/helgträffar

Konfirmationsgrupp för dig som börjar årskurs 8 hösten 2024. Vi träffas i Sollefteå församlingsgård en lördag i månaden. Konfirmationen sker helgen 17-18 maj 2025. Anmäl dig senast den 9 september.

En samling packade resväskor och sportbagar står samlade utomhus.

Konfirmationsläger - Berlin

Börjar du i årskurs 8 nu till hösten? Då har du chansen att följa med på konfirmationsläger till Berlin i augusti nästa år. Låter det intressant? Läs mer här.

Du är välkommen vare sig du tror, tvivlar eller bara är nyfiken.

Konfirmationen handlar om kristen tro, om ditt liv och dina frågor. Helt enkelt det som är viktigt för dig. Under konfirmationstiden får du testa att se på världen ur ett kristet perspektiv. Som konfirmand får du diskutera livets små och stora frågor och lära känna dig själv, varför du tänker och handlar som du gör, och även förstå hur andra resonerar.

Träffa ny kompisar...

...eller lär känna dem du redan harpå ett nytt sätt. Konfirmantiden ger möjlighet att fundera tillsammans med andra. För att våga prata om viktiga saker behöver du känna dig hemma och trygg i konfirmandgruppen. Därför försöker vi som är ledare se till att alla lär känna varandra och behandlar varandra med respekt.

 

Vanliga frågor och svar om konfirmation

Nej inte för att vara med under själva konfirmandtiden. För att bli konfirmerad i den avslutande konfirmationsgudstjänsten måste du vara döpt. Dopet kan då ske någon gång under konfirmandtiden. Konfirmationen är en bekräftelse av ditt dop oavsett om du döps som barn eller under konfirmandtiden.

Nej, allt det du får göra under konfirmationstiden bekosatas av den medlemsavgift som Svenska kyrkans medlemmar betalar. Undantag kan förekomma men inte hos oss i Sollefteå.

Nej, inte för att vara med under själva konfirmandtiden. För att bli konfirmerad i den avslutande konfirmationsgudstjänsten måste du vara döpt. Dopet kan då ske någon gång under konfirmandtiden. Konfirmationen är en bekräftelse av ditt dop oavsett om du döps som barn eller under konfirmandtiden.

Nej, konfirmationen har med dig som konfirmand och konfirmandens dop att göra.

Självklart! Det är aldrig försent varken för dop eller konfirmation. Kontakta någon av våra präster.

En ledare och några ungdomar är ute och går.

Ung ledare

Efter konfirmationen då? Om man vill hänga kvar i vår verksamhet? Självklart finns det även något för er över 15.

Tio barn och en ledare leker med en stor färggrann "fallskärm". De hjälps åt att kasta upp den i luften.De är utomhus på en gräsmatta.

Välkommen till Svenska kyrkan i Sollefteå

Svenska kyrkan Sollefteå består av tolv församlingar i samverkan: Boteå, Ed, Graninge, Helgum, Junsele, Långsele, Multrå-Sånga, Ramsele-Edsele, Resele, Sollefteå, Ådals-Liden och Överlännäs församlingar. Din lokala del av hela Sveriges kyrka finns här i glädje, sorg, vardag och fest. Du är en viktig del av den.

illustration föreställande ett @, en telefonlur, ett kuvert. För att illustrera på vilka sätt det går att nå oss.

Kontakt

Kontaktuppgifter till expeditioner och till övrig personal hittar du här.

Två händer hålls fram. I händerna ligger vita lappar med ord skrivna i svart. Ord som gemenskap, livet, tvivel, Gud, tro, dela.

Verksamhet i församlingarna

Vill du prata om Gud med andra? Ta en promenad och umgås? Sjunga i kör? Är du nybliven förälder som vill träffa andra föräldrar eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker?

Konfirmation

Livet är fullt av frågor. Vad är egentligen lycka? Vilket ansvar har jag för någon annan? Varför är det så orättvist? Finns Gud? Räcker det inte med att vara vacker på insidan? Vad är en bra människa? Är jag en bra människa? Kom så ställer vi frågorna tillsammans och försöker hitta våra svar. Här hittar du de grupper som finns i Sollefteå med omnejd.

Någon spelar cello.

Konserter | Musik

Här hittar ni alla musikevenemang och även de gudstjänster som erbjuder extra musik eller körsång. Utbudet är varierat och de allra flesta konserterna är gratis. Dessutom serveras de i de finaste konsertlokaler du kan tänka dig - våra kyrkor.

Nyheter från Svenska kyrkan Sollefteå

Prenumerera via RSS

Grävning vid Eds kyrka

Publicerad:

Just nu, och troligen en vecka framåt, pågår arbete med att gräva ett dräneringsdike vid Eds kyrka. Detta för att leda om vatten som annars ligger mot fasaden och orsakar sprickor.

En kväll för nyfikna

Publicerad:

Hur funkar det här med familjehem, förvaltarskap och ”god man”? Vilka får hjälp? Hur går det till? Vilka kan hjälpa till? Har stödet förändrats? Kom till Sollefteå församlingsgård den 19 juni klockan 19.00, där får du svaren.

Nu går det att gravsätta i askgravlundar och gravar

Publicerad:

Tjälen är ur marken och personalen på våra kyrkogårdar har börjat gravsätta askor och urnor i gravar och askgravlundar. Önskar du, som anhörig, vara med vid gravsättningen? Glöm då inte att boka tid för detta. Här hittar ni kontaktuppgifter till den som kan hjälper dig med bokningen.

Dags för vårstädning på grav och kyrkogård!

Publicerad:

Nu är det hög tid att göra vårfint på kyrkogården. Ansvaret för detta vilar på såväl kyrkogårdsförvaltningen som på dig som är gravrättsinnehavare. Tillsammans håller vi snyggt och städat!

Andas i fjällen

Publicerad:

Följ med på en andlig prova-på-resa, med tid för din kropp och själ den 23-25 augusti på och kring Hållandsgården. Du få prova på retreat, vandring, bibelläsning, lugn och ro-gudstjänst. Allt detta i en härlig miljö och med fjälluften inpå knuten.