Mötas, umgås, utvecklas

Kyrka är mer än gudstjänst. Din lokala församling ordnar en mängd mötesplatser för samvaro, samtal, undervisning och glädje. Tillfällen till gemenskap där vi kan odla relationerna mellan varandra, Gud och det egna jaget är prioriterat i din församling. Välkommen att ta del av det vi erbjuder.

En kvinna med brunt hår står och blundar.

Andrum i Sollefteå kyrka

En stilla kvällsstund, varannan torsdag, i Sollefteå kyrka. Vi sitter ned, lyssnar till inspelad musik och slappnar av en stund i vår vackra kyrka. Kvällen hålls samman av Roland Persson, ideellt engagerad församlingsbo.

Någon tar en slev soppa ur en kastrull. Bredvid står någon och brer en knäckemacka.

Sopplunch i Långsele

Första tisdagen i månaden är dagen då soppa serveras i Långsele samlingssal. Kom och dela soppa och gemenskap. Du betalar 30 kr eller så mycket/lite du kan. Pengarna går oftast till till välgörande ändamål som till exempel Act Svenska kyrkan.

Vid ett bord sitter människor beredda att ta sig an den serverade soppan.

Sopplunch i Junsele

Soppa och sällskap i Junsele församlingshem. Välkommen!

Två personer är ute på långpromenad. Det är vinter och solen skiner.

Ur & skur

Ta en promenad i ur och skur på torsdag förmiddag. Vi utgår från Sjödinska villan på Remsle i Sollefteå. Tar en promenad efter egen möjlighet och förmåga och avslutar sedan med grötfrukost och andakt.

Någon tar soppa ur en stor kastrull.

Sopplunch i Resele

Soppa och sällskap i Resele församlingshem. Vi träffas ungefär en gång i månaden under terminerna. Välkommen!

En äldre kvinna bär på en rykande het sopptallrik.

Sopplunch i Ed

Soppa och sällskap i Eds församlingshem. Vi träffas ungefär en gång i månaden under terminerna. Välkommen!

Någon serverar en rykande het sopptallrik till en gäst.

Torsdagssoppa i Näsåker

Trevlig och god samvaro i Ådals-Lidens församlingshem. Vanligen varannan torsdag (jämna veckor) under terminerna. Serveringen är öppen mellan klockan 11.00 till 13.00. För soppan lämnar du ett frivilligt bidrag som sedan går direkt till Act Svenska kyrkans verksamhet. Nytta och nöje med andra ord.

En kvinna sitter på en klippa och tittar på solnedgången.

Retreat

Telefonen plingar, tv:n sänder dygnet runt och internet tar aldrig slut. En stor del av vår tid går åt till att hantera och anpassa oss efter intryck utifrån. För att orka behöver alla människor ibland bara få ägna sig åt sig själva. På en retreat får du göra just det.

Någon håller fram en stickad babykofta.

Handarbetscafé i Långsele

Varannan onsdag klockan 18.00 i Långsele samlingssal.

Tre personer promenerar på en asfalterad väg. Det är höst. Personerna går från oss. En har rollator.

Fredagspromenad i Långsele

Följ med Monica och Kicki på en fredagspromenad. Vi utgår från Lyktan, Köpmangatan 4. Efter avslutad promenad fikar vi. Ta med dig en smörgås att fylla på energin med. Kaffe finns för 10 kronor.

Två glada kvinnor sitter och handarbetar vid ett bord.

Stickat & sånt i Sollefteå

Stickcafé för vana såväl som nybörjare. Vi stöttar varandra, surrar och tar en fika. Vi ses måndagskvällar 18.00 i Sollefteå församlingsgård.

Måndagsmålarna på Remsle

Ett kreativt gäng amatörkonstnärer som träffas måndagar i Sjödinska villan. Vi skapar, utvecklas, ställer ut och förkovrar oss. Vill du också vara med?

Två personer går armkrok på en kyrkogård.

Kropp och själ

Att träffas för att röra på sig eller kanske träffas för att ta det lugnt. Kroppen och själen behöver både och för att få balans. Ibland behöver vi det ena och ibland det andra.

Ett bord med bull- och kakfat i förgrunden, i bakgrunden två stickande damer. Infälld bild till höger med ett par händer som stickar.

Stickat & skickat

Tycker du om att sticka? Vi är ett gäng som stickar värmande plagg som vi sedan förmedlar vidare till de som behöver dem. Vi träffas i Sollefteå prästgård en gång i månaden för att umgås, se över garnförrådet och dricka en kopp kaffe.