Kropp och själ

Att träffas för att röra på sig eller kanske träffas för att ta det lugnt. Kroppen och själen behöver både och för att få balans. Ibland behöver vi det ena och ibland det andra.

Två personer är ute på långpromenad. Det är vinter och solen skiner.

Ur & skur

Ta en promenad i ur och skur på torsdag förmiddag. Vi utgår från Sjödinska villan på Remsle i Sollefteå. Tar en promenad efter egen möjlighet och förmåga och avslutar sedan med grötfrukost och andakt.

En kvinna sitter på en klippa och tittar på solnedgången.

Retreat

Telefonen plingar, tv:n sänder dygnet runt och internet tar aldrig slut. En stor del av vår tid går åt till att hantera och anpassa oss efter intryck utifrån. För att orka behöver alla människor ibland bara få ägna sig åt sig själva. På en retreat får du göra just det.

Tre personer promenerar på en asfalterad väg. Det är höst. Personerna går från oss. En har rollator.

Fredagspromenad i Långsele

Följ med Monica och Kicki på en fredagspromenad. Vi utgår från Lyktan, Köpmangatan 4. Efter avslutad promenad fikar vi. Ta med dig en smörgås att fylla på energin med. Kaffe finns för 10 kronor.

En grupp människor sitter och fikar vid ett vindskydd i skogen.

Mötas, umgås, utvecklas

Kyrka är mer än gudstjänst. Din lokala församling ordnar en mängd mötesplatser för samvaro, samtal, undervisning och glädje. Tillfällen till gemenskap där vi kan odla relationerna mellan varandra, Gud och det egna jaget är prioriterat i din församling. Välkommen att ta del av det vi erbjuder.

En kvinna sitter och stickar.

Kreativitet och skapande

Vi är många som finner glädje i att skapa med våra händer. Gärna i sällskap med andra. Den klassiska syföreningen kanske inte existerar längre men vi fortsätter skapa för såväl vår egen som för andras skull.

Hot om publicering av stulen information

Det har kommit till Svenska kyrkans kännedom att någon hotar att 21 maj 2024 publicera information som stals i samband med cyberangreppet november 2023.

Ett uppslaget Månadsblad.

Verksamhet i församlingarna

En mamma och några barn i olika åldrar sitter på golvet.

Dags för vårstädning på grav och kyrkogård!

Nu är det hög tid att göra vårfint på kyrkogården. Ansvaret för detta vilar på såväl kyrkogårdsförvaltningen som på dig som är gravrättsinnehavare. Tillsammans håller vi snyggt och städat!

Andas i fjällen

Följ med på en andlig prova-på-resa, med tid för din kropp och själ den 23-25 augusti på och kring Hållandsgården. Du få prova på retreat, vandring, bibelläsning, lugn och ro-gudstjänst. Allt detta i en härlig miljö och med fjälluften inpå knuten.

Följ med på resa i juni!

Följ med på någon av endagsresorna i juni. I år går färderna mot Kramfors/Ullånger och mot Medelpad. Trevliga turer i gott sällskap under ledning av våra diakoner. Vänta inte med att anmäla dig!

Kom upp i ottan!

Kristi himmelsfärds dag är av tradition en dag för friluftsgudstjänst. Tidig sådan. Gökotta, som gudstjänsten kallas, firas i flera av Sollefteås tolv församlingar. Några gudstjänster sker lite senare på dagen. Även om du är morgontrött finns det alltså möjlighet till gudstjänstfirande denna helgdag.

Stilla veckan och påsk

Inte mindre än 41 gudstjänster serveras mellan den 24 mars till 1 april. Här kan du se vad som sker i kyrkan närmast dig, eller ta en titt på vad som sker grannförsamlingen. Här kan du även hitta länkar till mer information om påskens drama. Varför firar vi egentligen påsk?