En man i gul reflexväst med Svenska kyrkan logotype överräcker en matkasse till en äldre kvinna med rollator.
Foto: Alex Giacomini /Ikon

Engagera dig!

Längtar du efter ett sammanhang? Vad är du bra på? Just du och din erfarenhet kan göra skillnad för en annan människa. Här nedan finns några förslag. Hittar du inte det du söker, eller har du en idé om vad du kan göra, anmäl ditt intresse via volontärpoolen.

Det finns många sätt som du kan hjälpa andra medmänniskor på. Det kan det handla om att hjälpa till med kaffeservering, värdskap i kyrkan, stötta insamlingar till internationell verksamhet, eller bli en av våra hjältar i diakonigruppen. Kanske är det något just du är bra på som någon annan kan behöva hjälp med. Här finns utrymme för såväl långvarigt engagemang som enstaka insatser.

Sex personer gör sig redo för procession genom kyrkan.

Gudstjänstvärd

För att gudstjänsten ska fungera behövs många aktörer och som gudstjänstvärd är du en av dessa. Var med och bygg gemenskap och bidra till att gudstjänsten blir en källa till glädje och kraft.

Vi ser ryggen på en körledare som dirigerar en kör.

Sjung i kör

Sjung för Guds, församlingens och din egen skull. Körsång är hälsosamt för såväl kropp som själ och här finns flera körer att välja på. Och du! Det kostar inget :)

Två personer sitter och dricker te. Den ena håller om den andres hand.

Volontärpoolen

I din församlings verksamhet, och i samhället omkring oss, finns alltid behov av extra resurser. Vi är övertygade om att du kan vara en resurs. Anmäl ditt intresse till volontärpoolen!