Litet kapell med röd träpanel.
Foto: Kristina Hellberg

Eds begravningskapell

Litet kapell beläget vid kyrkogården i Eds församling, Sollefteå pastorat.

illustration föreställande ett @, en telefonlur, ett kuvert. För att illustrera på vilka sätt det går att nå oss.

Kontakt

Kontaktuppgifter till expeditioner och till övrig personal hittar du här.

Tio barn och en ledare leker med en stor färggrann "fallskärm". De hjälps åt att kasta upp den i luften.De är utomhus på en gräsmatta.

Välkommen till Svenska kyrkan i Sollefteå

Svenska kyrkan Sollefteå består av tolv församlingar i samverkan: Boteå, Ed, Graninge, Helgum, Junsele, Långsele, Multrå-Sånga, Ramsele-Edsele, Resele, Sollefteå, Ådals-Liden och Överlännäs församlingar. Din lokala del av hela Sveriges kyrka finns här i glädje, sorg, vardag och fest. Du är en viktig del av den.

En svartvit bild på en gammal mans händer. Den högra handen håller om den vänstra. Händerna vilar mot ett bord.

Samtalsgrupp vid sorg

Vardagen och livet efter en förlust av nära anhörig kan vara svår att anpassa sig till. Att träffas och prata om sorgen är ett sätt att komma vidare. Välkommen att delta i en "Leva vidare-grupp".

En bild av ett uppslag av Månadsbladet.

Månadsbladet

Vill du få kalendern för församlingarna i Sollefteå pastorat tillsänt dig via e-post eller vanlig post? Bli prenumerant på Månadsbladet! Det kostar inget. Gör så här för att prenumerera:

Två händer hålls fram. I händerna ligger vita lappar med ord skrivna i svart. Ord som gemenskap, livet, tvivel, Gud, tro, dela.

Verksamhet i våra församlingar

Vill du prata om Gud med andra? Ta en promenad och umgås? Sjunga i kör? Är du nybliven förälder som vill träffa andra föräldrar eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker?

En mamma och några barn i olika åldrar sitter på golvet.

Barn & familj

I Sollefteås tolv församlingar finns en mängd aktiviteter för alla åldrar. Trygga mötesplatser för familjen, barnen eller alla tillsammans. Här hittar ni mer information om vår verksamhet.

Nyheter från Svenska kyrkan Sollefteå

Prenumerera via RSS

Påsk i 13 av Sollefteås 15 kyrkor

Publicerad:

Inte mindre än 34 gudstjänster serveras mellan den 3 till 10 april. Här kan du se vad som sker i kyrkan närmast dig, eller ta en titt på vad som sker grannförsamlingen. Här kan du även hitta länkar till mer information om påskens drama. Varför firar vi egentligen påsk?

Det stora "Kantorsläppet"

Publicerad:

En gång om året får vara kantorer (musiker) härja fritt i en alldeles egen konsert. I år sker det den 13 april 19.00 i Junsele kyrka.

Saker vi inte pratar om

Publicerad:

Föreläsningsserien "Livsnära samtal" handlar om sådant vi inte gärna pratar om: ensamhet, att inte kunna betala sina räkningar, att inte vilja leva längre. Det är tuffa tider för många men hjälp finns att få. Tillsammans med medarbetare från Sollefteå kommun och Österåsen berättar vi om den hjälp som finns. Välkommen med dina egna erfarenheter eller kom för att lära dig mer. För att i din tur kunna hjälpa andra.

Hälsomässa i miniformat

Publicerad:

Sång, massage, vinterbad? Vad är hälsa för dig? Kom till Långsele församlingsgård lördag den 4 mars och låt dig inspireras. På plats finns utställare som på olika sätt jobbar med hälsa, sin eller andras. Snacks och andra förfriskningar utlovas. Platsen är Långsele församlingsgård och dörrarna är öppna mellan klockan 11 och 15.

Sportlovsaktiviteter

Publicerad:

Snart sportlov! Här hittar ni tips på aktiviteter för barn och familj i Multrå, Långsele, Ed och Resele