Ett fält med lila vårblommor
Foto: Charlotte Nordin

Örnsköldsviks norra pastorat

Fyra församlingar i samverkan - Arnäs, Gideå-Trehörningsjö, Grundsunda och Örnsköldsvik.

Örnsköldsviks norra pastorat består av fyra församlingar som samverkar. Församlingarna är Arnäs, Gideå-Trehörningsjö, Grundsunda och Örnsköldsvik.

Behöver du komma i kontakt med oss, ring pastorsexpedititionen på tel 0660-266400

För information om din församlings verksamhet och kalender - gå in på församlingens egen sida här nedanför.

Pastorsexpeditionen

Här hittar du alla våra öppettider, mailadresser och telefonnummer. Pastorsexpeditionen för Örnsköldsviks norra pastorat ligger i Örnsköldsviks församlingshem, Storgatan 29 H. Sommarens telefontider hittar du här.

Pastoratets församlingar

Arnäs församling

Välkommen till Arnäs församling. Vill du besöka församlingshemmet och Arnäs kyrka finns vi på följande adress: Prästbordet 100, 891 55 Arnäsvall

Gideå -Trehörningsjö församling

Välkommen till Gideå-Trehörningsjö församling. Vill du besöka oss finns vi på följande adresser: Gideå kyrka och församlingshemmet: Bergforsvägen 44, Postnummer: 896 93 Gideå Trehörningsjö kyrka: Kyrkbyn 185, 890 54 Trehörningsjö

Grundsunda församling

Välkommen till Grundsunda församling. Vill du besöka oss finns vi på följande två adresser: Grundsundavallen 108, 896 91 Husum - Pastorsexpeditionen, gravkapellet och kyrkan Bruksvägen 185 A, 896 31 Husum - Kyrkans Hus

Kyrka i tegel, vid en

Örnsköldsviks församling

Välkommen till Örnsköldsviks församling. Vill du besöka oss finns vi på följande adress: Församlingshemmet: Storgatan 29 F och Storgatan 29 H, 891 34 Örnsköldsvik Örnsköldsviks kyrka: Storgatan 29 H

Aktuella och kommande arrangemang

Akut insamling för Ukraina via Facebook

Nödrop för Ukraina! Kriget i Ukraina drabbar många. Behoven är stora och fortsätter att öka. Din gåva behövs! Ge din gåva på Facebook eller swisha till 900 1223. Skriv AKUT i meddelandefältet.

Musikfestivalen

En traditionsenlig musik fest 1-2 juli i Arnäs kyrka och den 3 juli vid Gideå hembygdsgård.

Sommarmusik i Gideå-Trehörningsjö

Här hittar du programmet för sommarmusiken i både Gideå och Trehörningsjö.

Fiskarkapellen i Grundsunda

Fiskarkapellen är ett utflyktsmål med historia. Sommaren 2022 är Skags kapell och Skeppsmalns kapell i Grundsunda församling öppna dagtid för besök. Mer information hittar du här >>

Sommarloppis på Grundsundavallen

Öppet mellan den 29/6-14/8, onsdag-söndag kl 12:00-16:00.

En liten pojke i vit skjorta och grön fluga doppar sina fingrar i dopfuntens vatten.

Vi bjuder in till dop -där allt är förberett

Den 27 augusti är det dopdag i Arnäs kyrka.

Prästens snabba - korta filmer om kristen tro

Skol- och studentpräst Daniel Gilberg berättar om kristen tro på ett kort och enkelt sätt.

Behöver du hjälp och stöd eller någon att prata med?

Två kvinnor bredvid varandra, en diakoniassisten och en präst.

Sjukhuskyrkan -andlig vård i vården

Ibland rår vi inte över livet. Det är skört, det är sårbart. Sjukhuskyrkan finns som en samtalspart – öppen för alla, patienter, närstående och personal. Med oss kan du dela alla dina tankar om livets mening, glädje, sorg, oro och smärta, både till kropp och till själ, i vilken situation du än befinner dig i just nu.

Ett tänt stearinljus i en kyrka.

Samtal och stöd

Alla kan hamna i lägen då livet känns tufft och du är ledsen, orolig eller rädd. Då gör det skillnad att få samtala med någon som tar sig tid att lyssna på vad du tänker och känner. I kyrkan kallar vi sådana samtal för själavårdssamtal.

Diakoner samtalar med kvinna.

Diakoni – kyrkans omsorg

Diakoni är kyrkans omsorg om medmänniskan och skapelsen, ibland kallas det också kyrkans sociala arbete. Det handlar om att genom delaktighet, med respekt och i ömsesidig solidaritet möta människor i utsatta livssituationer. Grunden för arbetet är Guds kärlek, som den möter oss i Jesus Kristus.

En skylt på en dörr med texten Kyrkan öppen välkommen in.

Resurscentrum

Här finns stöd och hjälp för dig som är ensam, hemlös eller på annat sätt befinner dig i en utsatt livssituation.

En person överräcker en matkasse till en annan person

Utdelning av matkassar

en hjälp för ekonomiskt utsatta, tisdagar och torsdagar kl 16:00.

Funderar ni på dop eller vigsel?

En bebis i dopklänning vilar i någons famn. I bakgrunden står en präst.

Dopförfrågan

Här kan du boka ett dop i någon av våra församlingar

Närbild på ett par ringar och en blomkvist som ligger på en bok med rubriken Vigselgudstjänst uppslagen.

Vigselförfrågan

Här kan du boka in en vigsel i någon av våra församlingar.

Det här händer i Örnsköldsviks norra pastorat

Bli medlem i Svenska kyrkan

Man med vandringsryggsäck går i kyrka.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du kan bli medlem i Svenska kyrkans gemenskap oavsett vem du är och om du har varit medlem tidigare eller inte. Här finns en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar om dig själv. Men också för dig som vill engagera dig för en bättre värld.

Vi samarbetar med Sensus i verksamheter och arrangemang