Foto: Charlotte Nordin

Grundsunda församling

Välkommen till Grundsunda församling. Vill du besöka oss finns vi på följande två adresser: Grundsundavallen 108, 896 91 Husum - Pastorsexpeditionen, gravkapellet och kyrkan Bruksvägen 185 A, 896 31 Husum - Kyrkans Hus 

En skylt med texten Öppet hänger på en stolpe utomhus.

Pastorsexpedition Grundsunda

Här hittar du telefonnummer och öppettider för Grundsunda pastorsexpedition. Pastorsexpeditionen i Kyrkans Hus håller sommarstängt 16 maj-29 aug. Under den tiden är pastorsexpeditionen öppen på Grundsundavallen varje torsdag mellan 9:00-12:00, förutom under 18 juli-14 aug då det är helt semesterstängt.

Fiskarkapellen i Grundsunda

Fiskarkapellen är ett utflyktsmål med historia. Sommaren 2022 är Skags kapell och Skeppsmalns kapell i Grundsunda församling öppna dagtid för besök. Mer information hittar du här >>

Bebis som döps, ungdom i vit konfirmandkåpa som håller i ett kors, händer på ett brudpar där de håller en brudbukett, kista med blomdekoration

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Svenska kyrkan har traditioner vid livets stora händelser. Planerar ni att gifta er och ha bröllop? Ni kanske redan är gifta och vill ha en kyrklig välsignelse över äktenskapet. Vill ni döpa ert barn? Funderar du på att konfirmera dig, att bli konfirmand? Här kan du läsa mer och även skicka önskemål.

Vill du engagera dig ideellt i Grundsunda församling?

Tillsammans kan anställda och ideella/frivilliga medarbetare - många händer tillsammans - göra mycket gott för den lokala och världsvida kyrkan.

Musik och sång vid dop, vigsel och begravning

Våra musiker Göran Lundberg och Anna-Karin Adolphsson har spelat in exempel på musik och sång som kan användas vid kyrkliga handlingar. Här hittar du länkarna. De finns också på YouTube. Sök på Grundsunda församling.

Barn som målar med fingerfärg

Barnverksamhet i Grundsunda församling

En mötesplats för barn i alla åldrar i Kyrkans Hus i Husum. Det finns också verksamhet i Banafjäl i IOGT-NTO-lokalen.

Läktaren i Grundsunda kyrka där kyrkorgeln ståtar.

Körverksamhet

Musiken är viktig i församlingen. I gudstjänsten med psalmsång, orgelmusik, körsång och solister.

Konfirmation i Husum

Ett erbjudande till dig som börjar årskurs 8 till hösten, är nyfiken på livet och vill veta mer om kristen tro och vad den kan betyda för dig. Under konfirmandtiden får du genom olika aktiviteter möjlighet att fundera över vem du är och vad du tror på. Det handlar om dig och dina frågor om relationer, kärlek, meningen med livet.

Café Duvan och Fairtradeshopen

Grundsunda församlings café i Kyrkans Hus. Öppet tisdag - fredag 10:00-15:00 fram till den 16 maj då vi stänger för sommaren. Öppnar igen den 30 augusti.