En vitkalkad 1830-talskyrka. Fotad i motljus. Ett träd till höger i bild.
Foto: John Fahlnaes

Landvetter Härryda pastorat

I livets alla faser finns kyrkan vid din sida, alltid beredd att skapa möten mellan människor – och mellan Gud och människan. Det är genom att mötas vi blir hela. Vi är alltid beredda att dela såväl glädje och sorg med dig – vi och Gud. Allt i livet ryms här, i din kyrka.

Aktuellt just nu

Bilden visar en papperskalender. Ett blad är avrivet.

Kalender för gudstjänster och aktiviteter

Här hittar du tider och platser för alla gudstjänster och aktiviteter i Landvetter Härryda pastorat.

Adventstiden 2022

Advent är en härlig tid. I förväntan inför Jesus födelse förbereder vi oss, såväl i vårt andliga liv som i våra värdsliga, för den stundande julen. Varmt välkommen till våra många olika gudstjänster och aktiviteter under Advent 2022.

Julkonsert för stora och små, 11/12

Kören, Solisterna och KörRytmik 2 gör en julkonsert med körledare Mia Andersson där vi får lyssna till julevangeliet och höra sånger om julens budskap!

Luciakröning 12/12

Vi gör tillsammans en stämningsfull resa från mörker till ljus med luciakröning, en upplevelse för alla sinnen. Musiken sträcker sig från advent till jul där Lucia med sina tärnor står i fokus. I år medverkar Aurum Vocalis, kör och solister. Om man vill att den härliga julkänslan ska infinna sig så är detta en riktigt bra start.

Julkonsert med Sound of Joy, 18/12

Kom i julstämning med svängig gospel blandat med klassiska jullåtar som andas julens budskap! Sångsolister från kören, körledare Erika Bomb samt Elmer Grandin med band medverkar. Ta med nära och kära för en fin konsert.

Julklappsinsamling på ICA Kvantum. Hjälp oss att hjälpa.

Landvetter Härryda pastorat vill vara en hjälpande hand för familjer som lever i utsatthet i våra samhällen, inte minst under juletiden som nu närmar sig.

Vuxenkonfirmation

Välkommen till vuxenkonfa! Du som aldrig blev konfirmerad. Du som blev det men som har andra frågor idag. Du som skulle vilja bli döpt eller du som bara är nyfiken på detta med Gud och Livets stora frågor. Välkommen att tillsammans med andra samtala och lära dig mer om kristen tro.

Vad gör vi på Härryda kyrkogård just nu?

Ta del av vad som händer på Härryda kyrkogård just nu. Sidan uppdateras regelbundet.

Vad gör vi på Landvetter kyrkogård just nu?

Ta del av vad som händer på Landvetter kyrkogård just nu. Sidan uppdateras regelbundet.

Nyhetsportalen

Kika in i vår online-tidning. Här berättar vi vår story. Reportage och notiser, långt och kort, högt och lågt. Välkommen att läsa mer om vad som händer i pastoratet.

Gå till nyhetsportalen

Projekt Edens kulle - en plats för alla!

Till vår stora glädje kunde vi äntligen påbörja en kommande förvandling av höjden bakom Landvetter församlingshem tidigare i år under september månad. Under platsens förvandling och hela arbetets gång vill vi försöka värna om såväl ekonomisk, ekologisk som social hållbarhet i området.

Rapport från pilgrimsvandringen

Söndagen den 28 augusti 2022 var det dags för pastoratets andra pilgrimsvandring i år, och andra pilgrimsvandringen vid torpet Kärrsjöstrand. Denna gång gick vi till Vintermyst. Inte så lång sträcka, men oj vad intryck det gav! Mona Fredh, ordförande i Härryda Hembygdsförening, och Bernt Fridlund, ordförande i Landvetter Hembygdsförening, gav oss under hela vandringen spännande information om platserna vi passerade. Våra präster Margaretha Josefsson och Jörgen Magnusson gav oss stärkande ord fram till nästa etappstopp.

Botaniska fick studiebesök av Trädgårdsgruppen

Trädgårdsgruppen åkte till Botaniska trädgården i Göteborg och fick njuta av prunkande rabatter, sol, god fika och härlig samvaro.

Aktuellt - hela Svenska kyrkan

En adventsstjärna lyser i ett fönster.

Advent

Adventstiden är en glad tid när vi väntar på att fira att Jesus föddes. Ordet advent betyder ankomst – vi väntar på någon som ska komma. Läs mer om advent och vad bibeltexterna i kyrkan handlar om under adventstiden.

Bebis leker med bubblor på aktivitet i kyrkan för föräldrar och barn.

Medlemskap

I Svenska kyrkan finns det plats för dig som tror – eller tvivlar. För dig som längtar efter rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör, som värnar våra kyrkobyggnader och kulturarvet och för dig som vill ha gemenskap.

Ett litet barn med hatt sitter utomhus.

Anledningar att vara medlem

De flesta kommer ibland i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst. Oavsett när ska mötet med kyrkan stärka och ge hopp. Du som medlem gör det möjligt!

En person sitter i en kyrkbänk med en bibel i knät.

Bibeln

I Bibeln möter vi en skatt av berättelser, lyrik och framtidsspaningar som tillsammans är själva grunden för kristen tro och tradition. Bibeln visar vem Gud är och hur Gud handlar i historien och i våra liv. I alla tider har Bibeln också inspirerat till litteratur, musik och konst.

En man sitter i bilen med händerna knäppta på ratten.

Sök din tro

I Svenska kyrkan finns plats för dig som är nyfiken på kristen tro. För dig som vill göra andliga upptäckter och undrar över livet som kristen.

På våra olika portalsidor hittar du vad du söker

Xolyfon och skallror och tamburin, intstrument för barn.

Barn- och familj

Välkommen till vår barn- och familjeportal. Vi har aktiviteter för barn från de lägsta åldrarna ända upp genom hela skolåldern.

Förskola och fritids

På förskolan Solbacken och fritidshemmet Duvan, båda belägna strax intill Landvetter centrum, trivs barnen tillsammans med trygga vuxna och roliga, stimulerande aktiviteter.

Ungdom

Prästgården i Landvetter är navet för all ungdomsverksamhet hos oss. Här kan du som är ung träffa kompisar, fika, konfirmera dig och rent allmänt ha väldigt mycket kul.

Tre utklippta pappersfigurer som gör high five.

Vuxen

Din kyrka är så mycket mer än våra vanliga gudstjänster. Vi erbjuder ett rikt utbud av "vardagsverksamheter" för vuxna.

Dop, konfirmation, vigsel & begravning

Dopet, konfirmationen, vigseln och begravningen. Fyra ritualer som markerar livets kanske viktigaste skeden.

Dags att anmäla sig till konfirmation 2023

Anmäl dig nu! Att konfirmera sig handlar om livet - om att öva sig i att fylla livet med ljus och kärlek. Du som väljer att konfirmera dig är med om en unik och viktig upplevelse som gör världen lite ljusare.

Ett diakonsmycke i silver. En ring i vilken det flyger en duva med en olivkvist i näbben.

Diakoni

Vi vill vara medvandrare för alla människor och ha omsorg om människor i utsatta livssituationer. Vi finns tillgängliga för enskilda samtal, själavård och hembesök.

Musik

Musiken är en viktig del i vårt församlingsliv. Vi vill skapa musikglädje hos vuxna och barn och erbjuda utmaningar som är lagom för alla.

Vy över äldre gravstenar. I bakgrunden en sjö i starkt solljus, solnedgång.

Kyrkogård

Svenska kyrkan är huvudman för begravningsverksamheten för boende inom Landvetter-Härryda pastorat. Kyrkogårdsförvaltningen ansvarar för adminstrationen av begravningsverksamheten.

Kollage som visar församlingshus Landvetter Härryda pastorat

Byggnader

Här hittar du några av de viktigaste byggnaderna som förvaltas av oss i Landvetter Härryda pastorat.

Vägbeskrivningar

Här hittar du vägbeskrivningar och kartor till våra olika kyrkor, kapell och lokaler

Kansli & administration

Kontakta oss gärna! Här hittar du information om vårt kansli, våra folkvalda politiker och sånt som rör pastoratets organisation.

Alla sociala medier på ett ställe!

Vi har sociala kanaler för alla: ungdom, vuxen, konfirmander, kyrkogårdarna... Här kan du se alla flöden på ett och samma ställe.

Alla våra flöden i sociala medier på ett ställe

TV-sända gudstjänster hos SVT

Varje söndag kan du se gudstjänster på svtplay.se. Perfekt när du inte har möjlighet att gå till kyrkan.

Gå till svtplay.se/gudstjanst

Bloggportalen

Massor av spännande bloggar på ett och samma ställe.

Gå till blogg.svenskakyrkan.se

Appar och andra bra tjänster från kyrkan

En person som kommit fram till en gammal kyrka håller en mobiltelefon i handen. På skärmen visas information om kyrkan.

Appen Kyrkguiden

Appen Kyrkguiden hjälper dig hitta till våra kyrkor. I kalendern finns aktuella gudstjänster, konserter och andra evenemang. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Appen kyrkan

Kyrkan är Svenska kyrkans app för barn i förskoleåldern. I den kan du besöka en kyrka för att bland annat spela på orgeln, hälla vatten i dopfunten och måla ett kyrkfönster. Här kan du läsa mer.