En vitkalkad 1830-talskyrka. Fotad i motljus. Ett träd till höger i bild.
Foto: John Fahlnaes

Landvetter Härryda pastorat

I livets alla faser finns kyrkan vid din sida, alltid beredd att skapa möten mellan människor – och mellan Gud och människan. Det är genom att mötas vi blir hela. Vi är alltid beredda att dela såväl glädje och sorg med dig – vi och Gud. Allt i livet ryms här, i din kyrka.

Aktuellt i Landvetter Härryda pastorat just nu

Bilden visar en papperskalender. Ett blad är avrivet.

Kalender för gudstjänster och aktiviteter

Här hittar du tider och platser för alla gudstjänster och aktiviteter i Landvetter Härryda pastorat.

Fastekonserter 2023

Musik öppnar våra sinnen. Även år följer vi passionsberättelsen med hjälp av musik som hjälper oss att ta in passionsberättelsens djupa – och i förlängningen hoppingivande – budskap. Varje onsdag klockan 18.00 i fastan följer vi i Landvetter kyrka Passionsberättelsen ur Johannesevangeliet.

Påskskeendet 2023

När vi firar påsk bejakar vi allt som är mänskligt och allt som är gudomligt i oss och omkring oss. Att fira påsk är att fira hoppet om framtiden, hoppet om tryggheten och hoppet om kärleken. Här kan du ta del av hela påskens program.

Pilgrimsvandring på annandag påsk

Välkommen på pilgrimsvandring på annandag påsk från Equmeniakyrkan i Landvetter till Landvetter kyrka.

Förklädd gud av Lars-Erik Larsson, 23/4

Projektkören och Landvetter Vokalensemble framför Lars-Erik Larssons mäktiga verk med text av Hjalmar Gullberg.

Familjeresa med ångtåg 27/6

Följ med på en riktigt rolig familjeresa med ångtåg! Den 27 juni 2023 har Landvetter Härryda pastorat abonnerat ångtåget mellan Anten-Gräfsnäs för årets familjeresa.

Vill du att vi ber för dig?

Har du inte möjlighet att vara med vid våra morgonböner och gudstjänster men har något som du vill att vi i Landvetter Härryda pastorat skall be för eller vill du få dela med dig av din tacksamhet, så för får du gärna höra av dig till oss.

Vill du vara med och försköna din närmiljö?

På Kullen bredvid församlingshemmet i Landvetter pågår en rejäl uppfräschning. Vill du vara med och bidra till en färdig gräsmatta? Läs vidare om vad det är vi vill göra och hur du kan bidra.

Kyrkans öppna förskola i Landvetter

En mötesplats med mycket värme där både föräldrar och barn får växa. Terminsstart vecka 3 2023.

Aktuellt från våra kyrkogårdar

Vad gör vi på Härryda kyrkogård just nu?

Ta del av vad som händer på Härryda kyrkogård just nu. Sidan uppdateras regelbundet.

Vad gör vi på Landvetter kyrkogård just nu?

Ta del av vad som händer på Landvetter kyrkogård just nu. Sidan uppdateras regelbundet.

Nyhetsportalen

Kika in i vår online-tidning. Här berättar vi vår story. Reportage och notiser, långt och kort, högt och lågt. Välkommen att läsa mer om vad som händer i pastoratet.

Gå till nyhetsportalen

Övriga nyheter från Landvetter Härryda pastorat

Fastan inleddes i Landvetter kyrka

Fastan inleddes traditionsenligt på askonsdagen i Landvetter kyrka. Nu pågår fastan i fyrtio dagar fram till och med långfredagen. Många undrar vad fastan är och hur man fastar. Här kommer några svar på vanliga frågor kring fastan och askonsdagen.

Företagare och föreningar välkomnas att anmäla sig inför nationaldagsfirandet 2023

Företagare eller förening i Landvetter? Nu är det dags att anmäla dig för medverkan på det stora nationaldagsfirandet på strandängarna vid Gröen den 6 juni. Ta chansen att synas och möta riktigt många Landvetterbor under en härlig folkfest. Ofta kommer det en bra bit över 1000 deltagare på vårt nationaldagsfirande.

Förintelsens minnesdag 2023

Fredagen den 27 januari 2023 bjöd vi in våra konfirmander till en afton tillägnad minnet av de miljoner oskyldiga människor som föll offer för förintelsen under andra världskriget.

Aktuellt - hela Svenska kyrkan

Ett tänt stearinljus i en kyrka.

Kyndelsmässodagen

Kyndelsmässodagen, som också kallas Jungfru Marie kyrkogångsdag, handlar om vad som hände när Jesus bars fram i templet av Josef och Maria på hans fyrtionde levnadsdag.

Två personer är ute på långpromenad. Det är vinter och solen skiner.

Fastan

Att fasta är att avstå från något för att vinna något annat. Fastan ger oss tid för eftertanke och bön, och tid att växa i tron.

Bebis leker med bubblor på aktivitet i kyrkan för föräldrar och barn.

Medlemskap

I Svenska kyrkan finns det plats för dig som tror – eller tvivlar. För dig som längtar efter rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör, som värnar våra kyrkobyggnader och kulturarvet och för dig som vill ha gemenskap.

Anledningar att vara medlem

De flesta kommer ibland i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst. Oavsett när ska mötet med kyrkan stärka och ge hopp. Du som medlem gör det möjligt!

En person sitter i en kyrkbänk med en bibel i knät.

Bibeln

I Bibeln möter vi en skatt av berättelser, lyrik och framtidsspaningar som tillsammans är själva grunden för kristen tro och tradition. Bibeln visar vem Gud är och hur Gud handlar i historien och i våra liv. I alla tider har Bibeln också inspirerat till litteratur, musik och konst.

En man sitter i bilen med händerna knäppta på ratten.

Sök din tro

I Svenska kyrkan finns plats för dig som är nyfiken på kristen tro. För dig som vill göra andliga upptäckter och undrar över livet som kristen.

På våra olika portalsidor hittar du vad du söker

Xolyfon och skallror och tamburin, intstrument för barn.

Barn- och familj

Välkommen till vår barn- och familjeportal. Vi har aktiviteter för barn från de lägsta åldrarna ända upp genom hela skolåldern.

Förskola och fritids

På förskolan Solbacken och fritidshemmet Duvan, båda belägna strax intill Landvetter centrum, trivs barnen tillsammans med trygga vuxna och roliga, stimulerande aktiviteter.

Ungdom

Prästgården i Landvetter är navet för all ungdomsverksamhet hos oss. Här kan du som är ung träffa kompisar, fika, konfirmera dig och rent allmänt ha väldigt mycket kul.

Tre utklippta pappersfigurer som gör high five.

Vuxen

Din kyrka är så mycket mer än våra vanliga gudstjänster. Vi erbjuder ett rikt utbud av "vardagsverksamheter" för vuxna.

Dop, konfirmation, vigsel & begravning

Dopet, konfirmationen, vigseln och begravningen. Fyra ritualer som markerar livets kanske viktigaste skeden.

Konfirmation

Att konfirmera sig handlar om livet - om att öva sig i att fylla livet med ljus och kärlek. Du som väljer att konfirmera dig i Landvetter och Härryda är med om en unik och viktig upplevelse som gör världen lite ljusare. Med hjälp av glädje och gemenskap vill vi visa på att ljuset alltid vinner över mörkret.

Ett diakonsmycke i silver. En ring i vilken det flyger en duva med en olivkvist i näbben.

Diakoni

Vi vill vara medvandrare för alla människor och ha omsorg om människor i utsatta livssituationer. Vi finns tillgängliga för enskilda samtal, själavård och hembesök.

Musik

Musiken är en viktig del i vårt församlingsliv. Vi vill skapa musikglädje hos vuxna och barn och erbjuda utmaningar som är lagom för alla.

Vy över äldre gravstenar. I bakgrunden en sjö i starkt solljus, solnedgång.

Kyrkogård

Svenska kyrkan är huvudman för begravningsverksamheten för boende inom Landvetter-Härryda pastorat. Kyrkogårdsförvaltningen ansvarar för adminstrationen av begravningsverksamheten.

Kollage som visar församlingshus Landvetter Härryda pastorat

Byggnader

Här hittar du några av de viktigaste byggnaderna som förvaltas av oss i Landvetter Härryda pastorat.

Vägbeskrivningar

Här hittar du vägbeskrivningar och kartor till våra olika kyrkor, kapell och lokaler

Kansli & administration

Kontakta oss gärna! Här hittar du information om vårt kansli, våra folkvalda politiker och sånt som rör pastoratets organisation.

Alla sociala medier på ett ställe!

Vi har sociala kanaler för alla: ungdom, vuxen, konfirmander, kyrkogårdarna... Här kan du se alla flöden på ett och samma ställe.

Alla våra flöden i sociala medier på ett ställe

TV-sända gudstjänster hos SVT

Varje söndag kan du se gudstjänster på svtplay.se. Perfekt när du inte har möjlighet att gå till kyrkan.

Gå till svtplay.se/gudstjanst

Bloggportalen

Massor av spännande bloggar på ett och samma ställe.

Gå till blogg.svenskakyrkan.se