En vitkalkad 1830-talskyrka. Fotad i motljus. Ett träd till höger i bild.
Foto: John Fahlnaes

Landvetter Härryda pastorat

I livets alla faser finns kyrkan vid din sida, alltid beredd att skapa möten mellan människor – och mellan Gud och människan. Det är genom att mötas vi blir hela. Vi är alltid beredda att dela såväl glädje och sorg med dig – vi och Gud. Allt i livet ryms här, i din kyrka.

Aktuellt i Landvetter Härryda pastorat just nu

Bilden visar en papperskalender. Ett blad är avrivet.

Kalender för gudstjänster och aktiviteter

Här hittar du tider och platser för alla gudstjänster och aktiviteter i Landvetter Härryda pastorat.

Tvillingträff, 2/3

Kyrkans öppna förskola bjuder in till tvillingträff! Här finns utrymme att dela erfarenheter med andra tvillingföräldrar. Vi har också en sångstund och pannkakor finns till självkostnadspris. Alla åldrar är välkomna! :-)

Kyrksöndag 3/3

Välkomna till Landvetter kyrka söndagen den 3/3 klockan 11.00, där vi firar Gudstjänst för stora och små. Vi hälsar alla barnfamiljer varmt välkomna till en gudstjänst på temat: Kämpa mot ondskan! Barnkören medverkar.

Fastekonserter 2024

Musik öppnar våra sinnen. Även år följer vi passionsberättelsen med hjälp av musik som hjälper oss att ta in passionsberättelsens djupa – och i förlängningen hoppingivande – budskap. Varje onsdag klockan 18.00 i fastan följer vi i Landvetter kyrka Passionsberättelsen ur Markusevangeliet.

Välkommen till Livsstegen! – tolv steg mot en ny väg

Livsstegen är ett kostnadsfritt självhjälpsprogram i tolv steg för alla "normalstörda" människor som känner att livsproblem, stora som små, har gjort att vi gått vilse i tillvaron.

Musik av kvinnliga tonsättare, 25/2

Frida Uneback Malm på tvärflöjt tillsammans med Gustaf Malmsten på piano framför ett blandat program där musiken är skriven av kvinnliga tonsättare genom tiderna.

Föräldracafé – "Vad 17 gör jag nu?"

Hur sätter jag gränser OCH visar kärlek? Hur ska jag få tid och ork att räcka? Du som lever med barn och som vill ha stöd och tips i vardagen är hjärtligt välkommen till: Föräldracafé om ramar och kramar med Micke Gunnardo.

Kyrkans öppna förskola i Landvetter

En mötesplats med mycket värme där både föräldrar och barn får växa.

Baby-/barnrytmik, 0–3 år

Varje termin bjuder Kyrkans öppna förskola in till rytmikkurser i Landvetter församlingshem. Dessa riktar sig till barn från 4 månader till 3 år. Vi har både åldersanpassade grupper och syskongrupper att erbjuda.

Vill du att vi ber för dig?

Har du inte möjlighet att vara med vid våra morgonböner och gudstjänster men har något som du vill att vi i Landvetter Härryda pastorat skall be för eller vill du få dela med dig av din tacksamhet, så för får du gärna höra av dig till oss.

Hyr Prästgårdens festvåning till ditt event!

Välkomna till Prästgårdens festvåning! Här har du möjlighet att boka allt från minnesstund och dopkaffe till 50-års kalas, kick-off för företag med  mera. Prästgården är belägen strax intill Landvetter kyrka.

Information om personuppgiftsincident

Svenska kyrkan vill informera dig om en personuppgiftsincident som skedde i samband med att kyrkan utsattes för ett cyberangrepp i november 2023. Syftet med informationen är att berätta vad som hänt och vilka åtgärder kyrkan vidtagit. Vi ger även generella tips på vad du kan göra själv för att skydda dina personuppgifter.

Har du frågor om personuppgiftsincidenten?

Har du frågor om personuppgiftsincidentent vi skriver om här ovan? Vänd dig då till pastoratets dataskyddsombud, Cathrine Carlund Celius, på telefon 031-97 71 00 eller via e-post: cathrine.carlundcelius@svenskakyrkan.se.

Aktuellt från våra kyrkogårdar

Vad gör vi på Härryda kyrkogård just nu?

Ta del av vad som händer på Härryda kyrkogård just nu. Sidan uppdateras regelbundet.

Vad gör vi på Landvetter kyrkogård just nu?

Ta del av vad som händer på Landvetter kyrkogård just nu. Sidan uppdateras regelbundet.

Nyhetsportalen

Kika in i vår online-tidning. Här berättar vi vår story. Reportage och notiser, långt och kort, högt och lågt. Välkommen att läsa mer om vad som händer i pastoratet.

Gå till nyhetsportalen

Övriga nyheter från Landvetter Härryda pastorat

Brita Dermark, 1945–2023

Det är med obeskrivlig sorg och saknad jag måste meddela att Landvetter Härryda pastorats ordförande, Brita Dermark, är död!

Livsstigen i Landvetter invigd!

Det är många invigningar i Landvetter just nu! Häromdagen invigdes den fina Livsstigen vid Landvetter kyrka. En förväntansfull skara var med och premiärvandrade och lyssnade till tänkvärda och och stärkande böner på vägen runt Livsstigen.

Biskopen återinvigde Prästgården

Så ståtlig och fin och fräsch den blev, vår nyrenoverade Prästgård! Söndagen den 18 september var det så äntligen dags för invigning – och en sån invigning det blev! Förberedelserna har förstås pågått i många veckor och det märktes minsann. 

Aktuellt - hela Svenska kyrkan

Två personer är ute på långpromenad. Det är vinter och solen skiner.

Fastan

Att fasta är att avstå från något för att vinna något annat. Fastan ger oss tid för eftertanke och bön, och tid att växa i tron.

Solnedgång mot en kal kvist.

Stilla veckan och påsk

Stilla veckan och påsk rymmer ett drama med vänners svek, maktens grymhet och Guds ingripande. Händelserna förändrade livsvillkoren för all framtid.

Bebis leker med bubblor på aktivitet i kyrkan för föräldrar och barn.

Medlemskap

I Svenska kyrkan finns det plats för dig som tror – eller tvivlar. För dig som längtar efter rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör, som värnar våra kyrkobyggnader och kulturarvet och för dig som vill ha gemenskap.

En kvinna står utomhus och spelar gitarr för en grupp barn.

Anledningar att vara medlem

De flesta kommer ibland i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst. Oavsett när ska mötet med kyrkan stärka och ge hopp. Du som medlem gör det möjligt!

En person sitter i en kyrkbänk med en bibel i knät.

Bibeln

I Bibeln möter vi en skatt av berättelser, lyrik och framtidsspaningar som tillsammans är själva grunden för kristen tro och tradition. Bibeln visar vem Gud är och hur Gud handlar i historien och i våra liv. I alla tider har Bibeln också inspirerat till litteratur, musik och konst.

En man sitter i bilen med händerna knäppta på ratten.

Sök din tro

I Svenska kyrkan finns plats för dig som är nyfiken på kristen tro. För dig som vill göra andliga upptäckter och undrar över livet som kristen.

På våra olika portalsidor hittar du vad du söker

Xolyfon och skallror och tamburin, intstrument för barn.

Barn- och familj

Välkommen till vår barn- och familjeportal. Vi har aktiviteter för barn från de lägsta åldrarna ända upp genom hela skolåldern.

Förskola och fritids

På förskolan Solbacken och fritidshemmet Duvan, båda belägna strax intill Landvetter centrum, trivs barnen tillsammans med trygga vuxna och roliga, stimulerande aktiviteter.

Ungdom

Prästgården i Landvetter är navet för all ungdomsverksamhet hos oss. Här kan du som är ung träffa kompisar, fika, konfirmera dig och rent allmänt ha väldigt mycket kul.

Tre utklippta pappersfigurer som gör high five.

Vuxen

Din kyrka är så mycket mer än våra vanliga gudstjänster. Vi erbjuder ett rikt utbud av "vardagsverksamheter" för vuxna.

Dop, konfirmation, vigsel & begravning

Dopet, konfirmationen, vigseln och begravningen. Fyra ritualer som markerar livets kanske viktigaste skeden.

Dags för anmälan till konfirmation 2024

Är du född 2009 så är det nu dags att anmäla sig till konfirmation 2023/2024! Du som väljer att konfirmera dig i Landvetter och Härryda är med om en unik och viktig upplevelse. Med hjälp av glädje och gemenskap vill vi visa på att ljuset alltid vinner över mörkret.

Ett diakonsmycke i silver. En ring i vilken det flyger en duva med en olivkvist i näbben.

Diakoni

Vi vill vara medvandrare för alla människor och ha omsorg om människor i utsatta livssituationer. Vi finns tillgängliga för enskilda samtal, själavård och hembesök.

Musik

Musiken är en viktig del i vårt församlingsliv. Vi vill skapa musikglädje hos vuxna och barn och erbjuda utmaningar som är lagom för alla.

Vy över äldre gravstenar. I bakgrunden en sjö i starkt solljus, solnedgång.

Kyrkogård

Svenska kyrkan är huvudman för begravningsverksamheten för boende inom Landvetter-Härryda pastorat. Kyrkogårdsförvaltningen ansvarar för adminstrationen av begravningsverksamheten.

Kollage som visar församlingshus Landvetter Härryda pastorat

Byggnader

Här hittar du några av de viktigaste byggnaderna som förvaltas av oss i Landvetter Härryda pastorat.

Vägbeskrivningar

Här hittar du vägbeskrivningar och kartor till våra olika kyrkor, kapell och lokaler

Kansli & administration

Kontakta oss gärna! Här hittar du information om vårt kansli, våra folkvalda politiker och sånt som rör pastoratets organisation.

Alla sociala medier på ett ställe!

Vi har sociala kanaler för alla: ungdom, vuxen, konfirmander, kyrkogårdarna... Här kan du se alla flöden på ett och samma ställe.

Alla våra flöden i sociala medier på ett ställe

TV-sända gudstjänster hos SVT

Varje söndag kan du se gudstjänster på svtplay.se. Perfekt när du inte har möjlighet att gå till kyrkan.

Gå till svtplay.se/gudstjanst

Bloggportalen

Massor av spännande bloggar på ett och samma ställe.

Gå till blogg.svenskakyrkan.se