Foto: Shutterstock Angelina Aralovetc

Musik

Musiken är förstås en viktig del i våra gudstjänster. Vi vill inspirera människor genom möten med olika musikstilar där man får uppleva stillhet men också stor glädje.

För Svenska kyrkan är det angeläget att det kyrkliga kulturarvet betraktas som mångfaldigt, föränderligt och betydelsebärande som säger något väsentligt om mänskligt liv.

Vill du sjunga?

Om du själv vill sjunga kan du pröva att vara med någon av våra körer. Församlingarna har barnkörer, en gospelkör – Sound of Joy, Projektkören, som tar emot dig som är van sångare men också dig som vill prova på sång, och dessutom Landvetter Vokalensemble som är för dig som njuter av sjunga musik i välklingande stämmor. Vi välkomnar naturligtvis nya deltagare till våra verksamheter.

Vill du spela?

Du som känner dig sugen på att spela orgel har en fantastisk möjlighet i vår församling! Om du är äldre än 5 år är du välkommen att få orgellektioner i våra kyrkor, vid en riktig orgel. 

Om du vill spela något annat instrument i vår kyrka är du välkommen att höra av dig också, det finns många tillfällen när det passar, även om vi för tillfället inte har organiserade veckosamlingar för instrumentalister.

Välkommen att ta kontakt med organist Gustaf Malmsten för orgellektioner eller om du är intresserad av att spela i kyrkan

Kyrkans omfattande musikliv

För Svenska kyrkan är det även viktigt att betona beröringspunkterna mellan kulturarvet och kulturen. Musiken är ett exempel på det. Svenska kyrkan står för ett musikliv som i sin helhet är mer omfattande än någon annan musikinstitution i landet.

Sound of Joy

Sound of Joy är en blandad kör som sjunger gospel men även annan musik med kristen grund.

Landvetter Vokalensemble

Landvetter Vokalensemble söker sångare till alla stämmor. Har du körvana sedan tidigare, och är intresserad av att sjunga med i en ensemble som sätter musicerandet i fokus? Då är Landvetter Vokalensemble något för dig!

Projektkör

Landvetter & Härrydas projektkör uppträder vid två tillfällen i vår, den 23/4 klockan 18.00 i Härryda kyrka med Lars-Erik Larssons verk "Förklädd gud" samt musik av Gustaf Malmsten, tillsammans med musiker och solister. Dessutom sjunger kören i gudstjänsten den 4/6.

Barnkör och sång: 7–9, 10–11, 12-18

Välkommen till kören! Kören passar dig som är mellan 7-9 år och gillar att sjunga! Vi blandar sång med lek, övar varje vecka och två gånger per termin sjunger vi för publik.

KörRytmik, 4–6 år, 1 och 2

Som en fristående fortsättning på baby-/barnrytmik erbjuder vi "KörRytmik" för barn i åldern 4-6 år!

Baby-/barnrytmik, 0–3 år

Varje termin bjuder Kyrkans öppna förskola in till rytmikkurser i Landvetter församlingshem. Dessa riktar sig till barn från 4 månader till 3 år. Vi har både åldersanpassade grupper och syskongrupper att erbjuda.

Provlyssna på musik

Här kan du lyssna på musik som förekommer i våra olika gudstjänster eller som kan passa vid bröllop, dop eller begravning. Du är varmt välkommen att höra av dig till oss om du har bra idéer på musik som passar till olika kyrkliga förrättningar.