En tecknad karta som visar delar av Helsingborg. Tecknade bilder av kyrkorna i Svenska kyrkan Helsingborg.
Foto: Johan Sundqvist

Svenska kyrkan Helsingborg

”Låt barnen komma hit till mig och hindra dem inte: Guds rike tillhör sådana som de." Markus 10:14

Tecknad bild med en svart g-klav och noter.

Konserter sommaren 2022

Här kan du ladda ner sommarens musikprogram och läsa om alla våra konserter. Njut av musik i sommar.

Renovering av glasmålningarna i Mariakyrkan

När en sprängladdning detonerade nära S:ta Maria kyrka i Helsingborg i maj skadades många av kyrkans fönster. Nu pågår arbetet med att sanera kyrkan från glas samt att planera för hur fönstren ska tas om hand.

Närbild på en psalmbok i knät med vilande händer ovanpå. Naglarna är smyckade med svart nagellack och runt armarna sitter armband med plastpärlor samt en klocka.

Konfirmation

Konfirmation handlar om kristen tro. Och kristen tro handlar om ditt liv och dina frågor. Här får du information om våra olika grupper. Anmälan öppnar 16 maj klockan 9.

Vilka blev helsingborgarnas psalmer?

Den 11 juni framfördes de åtta vinnande bidragen från tävlingen Helsingborgarnas psalmer. Här presenterar vi upphovspersonerna till de åtta fantastiska psalmerna.

En kvinna i en sjukhussäng samtalar med en präst som har ryggen mot kameran.

Sjukhuskyrkan

Sjukhuskyrkan finns till för dig som är patient, närstående eller personal. Vi finns som stöd till anhöriga, ger själavård och erbjuder samtal.

Program H22

Här hittar du programmet för Svenska kyrkan Helsingborg under H22 city expo. Förutom programpunkterna här så finns vi i rörelse på våra cyklar under alla expodagarna. Och glöm inte att titta i vårt kalendarium på startsidan för vad som händer i våra samtliga kyrkor i sommar. Vi ses på H22!

Kalender

I vår kalender hittar du den senaste informationen kring våra gudstjänster och verksamheter. Vi kan behöva ändra en verksamhet snabbt så håll utkik i kalendern.

Två brandmän står och tittar på ett sönderbombat hus.

Act Svenska kyrkan agerar för Ukraina

Kriget i Ukraina drabbar många. Läget är akut! Behoven är stora och fortsätter att öka. Våra lokala partner finns på plats och stöttar befolkningen. Humanitära insatser pågår och fler förbereds. Din gåva behövs!

En barnhand håller en glaskula som föreställer en jordglob.

Bön för fred

Gud, låt världen besinna sig, hitta och gå framkomliga vägar, nu, den fredens väg som har många namn. Du är barmhärtighet, kärlek och fred. Vi ber dig att du: - Hjälper oss här i Sverige att inte ta andra människors lidande med ro. - Är hos oskyldiga människor som offras, och att deras röster blir hörda. - Ser barn och enskilda familjer som splittras, och anhöriga i världen. - Förmår västvärldens ledare att fatta kloka långsiktiga beslut om försoning. - Lugnar dem som förfaller till den hårda vedergällningens retorik och aktioner. - Öppnar Vladimir Putins hjärta!

Ett gammaldags fönster med blyinfattade rutor. Solen faller in genom fönstret och rutorna bildar ett möster i pastellfärger på fönsterkarmen.

Så styrs Svenska kyrkan Helsingborg

Svenska kyrkan styrs av förtroendevalda som väljs vart fjärde år i kyrkovalet. Här får du en överblick över denna organisation. Du hittar också protokoll från kyrkofullmäktige, kyrkorådet och församlingsråden här.

Personuppgifter i Svenska kyrkan Helsingborg

Din personliga integritet är viktig för oss och vi behandlar personuppgifter enligt gällande lagstiftning. Vill du veta vilka personppgifter som finns om dig kontakta vårt dataskyddsombud.

En rubiks kub i många färger mot svart bakgrund.

Lediga tjänster

Om det för tillfället inte finns någon tjänst som passar dig kan du lämna in en generell intresseanmälan här via vår webbplats.

Gudstjänster och andakter från Svenska kyrkan Helsingborg

Svenska kyrkan Helsingborg filmar en del av de gudstjänster vi firar i våra kyrkor. Dessa gudstjänster läggs ut på denna sida tillsammans med förinspelade andakter och predikningar. Vi erbjuder också gudstjänster via Zoom. Tider för och länkar till dessa hittar du i kalendariet.