Kyrkor och andra byggnader

Vi har många vackra byggnader i Svenska kyrkan på Orust. Kyrkor för gudstjänster, glädje och sorg. Församlingshem för spring i benen, högtider och företagsarrangemang.

Alla lokaler inom Svenska kyrkan på Orust

Flatö Kyrka

Flatö kyrka

Flatö kyrka är en träkyrka i funkisstil, ljus, enkel och ändamålsenlig. Ibland kallad Flatö kapell.

Gullholmens kyrka

På lilla Hermanö, i en dalgång med skydd för vindarna, ligger Gullholmens kyrka.

Ett hus för alla åldrar

Kyrkans hus Fridäng, Svanesund

Ett hus för alla åldrar

Centralt i Ellös ligger detta vackra hus med samlingslokaler, personalutrymmen, barnlokaler med tillhörande lekkyrka.

Kyrkans hus i Ellös

Kyrkans hus Henån med klockstapel

Kyrkans Hus, Henån

En samlingspunkt för alla.

Hälleviksstrands kyrka

Hälleviksstrands kyrka skiljer sig från många andra kyrkor med sin röda färg och fornnordiska inspiration.

Käringöns kyrka

På Käringön ligger denna vita träkyrka, och har så gjort sedan 1700-talet.

Långelanda Kyrka

Långelanda kyrka och församlingshem

Långelanda har haft en kyrka sedan medeltiden, innan samhället Svanesund fanns. Därför ligger Långelanda kyrka utanför sitt tillhörande samhälle.

Mollösunds kyrka

På väg ner till Mollösund ligger denna vackra träkyrka. Kyrkorummet är ljust och går i ljusa ockragula toner.

Morlanda kyrka har en lång och intressant historia som sträcker sig tillbaka till medeltiden. Än idag används kyrkan flitigt, både till gudstjänstfirande, dop, bröllop och begravningar.

Morlanda kyrka och församlingshem

Mycklebys kyrka

Myckleby kyrka och församlingshem

Kyrkan står på samma plats som 1100-tals kyrkan en gång gjorde.

Nösunds kapell

Nösunds fina lilla kapell är byggt 1912. Kapellet är numera enbart öppet sommartid och är mycket populärt för bröllop.

Röra kyrka

Mellan Tegneby och Henån ligger Röra kyrka, troligen den tredje kyrkan på samma plats.

Rörastugan

Rörastugan är byggd i syfte att vara en neutral lokal för den som önskar en borgerlig begravningsceremoni.

Stala Kyrka

Stala kyrka och församlingshem

Stala kyrka är den största kyrkan på Orust.

Tegneby kyrka

Tegneby kyrka och församlingshem

Tegnebys vita kyrka ligger upphöjt i ett öppet landskap på Orust. Kyrkan består av ett långhus i sten och ett torn i sten och trä.

Torps kyrka

Torps kyrka och församlingshem

Den vackra vita kyrkan på kullen.

Läs mer om varje kyrka

Ladda ner, spara och skriva ut varje kyrkas folder. De innehåller information om kyrkan, dess historia och föremål, orgel, dopfunt m.m.