Svenska kyrkan på Orust

Svenska kyrkan på Orust Besöksadress: Vid Tegneby kyrka, 47397 Henån Postadress: Tegneby 508, 47397 Henån Telefon: +46(304)26400 E-post till Svenska kyrkan på Orust

Se våra aktuella lediga tjänster

Vi söker musiker på 80 % med placering i Stala församling

Vi är ett pastorat med sju församlingar och 13 kyrkor uppdelade i två distrikt.

Pastoratet har drygt 40 personer anställda i församlingstjänst, vaktmästeri och administration.
I pastoratet finns totalt fem musiker som samarbetar och har regelbundna träffar.

Söndagens gudstjänster har en central plats och under veckorna finns många mötesplatser i församlingshemmen. Musiklivet är rikt och viktigt hela året om. Vi har goda instrument i våra kyrkor.

Orust är en av Sveriges största öar, här finns mycket varierande natur -allt från saltstänkta öar och klippor i väster till grönskande jordbruksbygd med små insjöar i öster. I pastoratet bor 15 000 personer. Under sommaren fördubblas befolkningen genom alla fritidsboende. Dessutom gästar tusentals turister våra samhällen, hamnar och badplatser.

Vi söker Dig som:

• Vill inspirera till musikglädje i församlingens gudstjänster och verksamheter.
  • Gärna arbetar med såväl yngre som äldre.
  • Tillsammans med arbetslag, församlingsråd och andra ideella vill tänka     kring och forma gudstjänstlivet i församlingen.
  • Ser det som en tillgång att församlingen rymmer många musikstilar, från psalm och modern lovsång till visa och pop.
  • Arbetet utgår ifrån Stala församlingshem där du har ditt arbetsrum. Du kommer att arbeta tillsammans med präst och pedagog. Den huvudsakliga tjänstgöringen är i Stala kyrka som ligger mitt på Orust, med bara 10 minuters bilväg från centralorten Varekil.

Vi vill att:

• Du är kantor eller har likvärdig utbildning.
  • Du finner glädje i samarbetet med dina kollegor och ser pastoratets arbete ur ett helhetsperspektiv.
  • Du är väl förankrad i Svenska kyrkans gudstjänstliv.
  • Har körkort och tillgång till bil.
  • Du är bekväm både med orgel och piano som liturgiskt instrument och vill använda båda.

Arbetsuppgifter:

• Spela på gudstjänster och kyrkliga handlingar främst i Stala och i det sydöstra arbetslaget.
  • Leda och utveckla Stala kyrkokör.
  • I samråd med musiker i arbetslag sydost starta ny körverksamhet​.

1 juni 2018 eller enligt överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:

Arbetsledande komminister:
John Alstersjö 0304-26 402, John Alstersjö

Kyrkoherde Håkan Helleberg: 0304-26 201, Håkan Helleberg

Facklig företrädare för Lärarförbundet är Hanz Blomdahl, tel. 0706-79 98 53.

Välkommen med din ansökan märkt ”Musiker” (CV, personligt brev och referenser) senast 15 februari till
Orusts pastorat, Tegneby 508 473 97 Henån eller Orusts pastorat.

Ange löneanspråk i Din ansökan.

Vi söker säsongsanställd vaktmästare under maj till oktober

Vi är ett pastorat med sju församlingar och 13 kyrkor uppdelade i två distrikt.

Vi söker dig som vill arbeta som vaktmästare under sommarsäsongen 2018. I vaktmästarrollen ingår skötsel av kyrkogårdar.  Bland annat: klippning av grönytor, rensa ogräs, vattning, och att hålla rent och snyggt rent allmänt.

Arbetsledning kan förekomma då ungdomar under 18 år arbetar hos oss under sommarsäsongen.

Det är viktigt att du kan möta olika människor i olika situationer då man som vaktmästare träffar många olika personer. Som medarbetare har man tystnadsplikt. Vi ser gärna att du som söker har erfarenhet från liknande arbetsuppgifter.

Vi vill att:

• Du ska ha fyllt 18 år.
  • Har B-körkort.

Facklig företrädare för Kommunal är Erland Josefsson, telefon 0304-26 241som är arbetsplatsombud hos oss.

Välkommen med din ansökan märkt ”Säsongsanställd vaktmästare” (CV, personligt brev och referenser) senast 28 februari till Orusts pastorat.

Ange löneanspråk i Din ansökan.