Konfirmation

Konfirmandtiden är ett äventyr in i ditt innersta. Din resa som du delar med andra och med Gud. Du får fundera över sådant som är viktigt i livet. Det räcker med din nyfikenhet!

Konfirmation 2020-2021

Anmäl dig här!

Vem kan konfirmeras?

Du som ska börja 8:an eller 9:an. Du behöver inte vara döpt eller medlem i Svenska kyrkan. Funktionsvariation eller andra särskilda behov är inget hinder för att konfirmeras. Hör av dig, så hittar vi ett upplägg som fungerar.

Är du äldre än 15 och har inte konfirmerat dig, men är intresserad? Det är aldrig för sent, och det finns mycket att lära även för dig! Kontakta oss, så kan vi tillsammans hitta ett bra upplägg för dig.

Vad innebär konfirmandtiden egentligen?

Läger.

Du får åka på läger med en gemenskap som gör att vi kommer varandra närmare i gruppen. Det brukar vara konfaårets höjdpunkter, enligt tidigare  konfirmandgrupper.

Samtal och diskussion.

Du får prata om allt mellan himmel och jord. Vad är meningen med livet? Varför är det krig i världen? Varför gör människor varandra illa? Är det Gud som ligger bakom eller är han större än så? Vi pratar också om kärlek och sex, rätt och fel och hur man säger förlåt.

Undervisning.

Du får lära dig mer om högtider som påsk och jul och vad dop, begravning och nattvard är. Bibeln har många spännande berättelser och personer som du får lära känna. Film, värderingsövningar, lekar och gemenskap hör också till.

Musik.

Musiken betyder mycket under konfirmandtiden. Vi sjunger och spelar tillsammans både på svenska och engelska.

Gudstjänster.

Du får vara med på gudstjänster och högtider. Ibland får du och andra hjälpa till i kyrkan på olika sätt, för att få uppleva mer av vad kristen tro och gemenskap handlar om.

Min Gud, jag vill göra något riktigt av mitt liv. Låt mig bara veta hur.

Ur Stora bönboken
Egil Midtbö