Svenska kyrkan på Orust Besöksadress: Vid Tegneby kyrka, 47397 Henån Postadress: Tegneby 508, 47397 Henån Telefon: +46(304)26400 E-post till Svenska kyrkan på Orust

Så styrs Svenska kyrkan på Orust

Svenska kyrkan styrs på liknande sätt oavsett vilken församling eller pastorat du är i. Beslutsfattarna väljs genom demokratiska val av alla kyrkans medlemmar på en ort.

Så styrs Svenska kyrkan på Orust

Svenska kyrkan på Orust är ett gemensamt pastorat som består av åtta församlingar. Beslutsfattarna är förtroendevalda kyrkopoitiker som sitter på sina uppdrag i 4-års perioder.

Kyrkofullmäktige är pastoratets högsta beslutande organ och har 25 ledamöter som väljs vid kyrkovalen vart fjärde år.

Verkställande organ är ett kyrkoråd, utsett av Kyrkofullmäktige.

Styrelse för varje församling är ett församlingsråd, utsett av kyrkofullmäktige, med minst 4 ledamöter samt präst.

Så styrs hela svenska kyrkan

1 januari 2014 togs förnyade organisationsformer i bruk för hela Svenska kyrkan. Här kan du läsa mer om hur hela Svenska kyrkan styrs.