Lediga tjänster

Svedala församling söker komminister på 100%.

Komminister 100%  tills vidare, från 1 juni 2024 eller enligt överenskommelse


Svedala församling är en levande församling med mycket verksamhet där vi möter församlingsbor i alla åldrar och skeden i livet. Församlingen har ca 10 000 tillhöriga, med boende både i Svedala tätort och i byarna runtomkring. Vi har ett rikt gudstjänst- och församlingsliv med mycket aktivitet i husen. I församlingen finns fyra kyrkor, ett kapell och tre församlingshem. Svedala kyrka och församlingshem är navet. Svedala har goda pendlingsmöjligheter till både Malmö, Lund och Söderslätt.    

Vi söker dig som är en präst som brinner för konfirmander och ungdomar. Vi satsar mycket på våra konfirmander och har grupper såväl på vardagar, som helger och under sommaren. Våra unga ledare är en viktig del i det arbetet. Vår ungdomsgrupp är ett glatt gäng som träffas varje vecka. Tjänsten innehåller även sedvanliga prästuppgifter med gudstjänster och kyrkliga handlingar. Det finns även utrymme att ta tillvara på just din specialkompetens.  

I församlingen finns ytterligare två präster förutom kyrkoherden, en församlingspedagog, en barn- och ungdomspedagog och tre musiker. Arbetslaget består av ca 35 personer totalt. Vi värdesätter det goda samarbetet vi har kring allt som sker i församlingen.  

För tjänsten krävs B-körkort.  

För ytterligare information kontakta komminister Marie Wollin på tel. 040-40 65 95 eller kyrkoherde Louise Wetterlund, 040-40 65 90.    

Ansökan med löneanspråk och referenser, samt cv och kopia på erforderliga handlingar för behörighetsförklaring skickas till:
Svedala församling, Malmövägen 4, 233 39 Svedala
eller via mail svedala.pastorat@svenskakyrkan.se senast tisdagen den 20 februari.