Foto: Tobias Annerfeldt

Svedala församling

Sedd - Hörd - Bekräftad

Ett kors utsmyckat med blommor i regnbågsfärger.

Pride i Svedala församling

Under våren kommer Svedala församling hbtqi-certifieras med Regnbågsnyckeln. Regnbågsnyckeln är en märkning för Svenska kyrkan som visar att förtroendevalda och medarbetare i en församling genomgått en processmodell för en mer inkluderande kyrka och har viljan att arbeta aktivt för mångfald och öppenhet.

Anmäl dig till konfirmation 2024/2025

Konfirmation handlar om Gud och om det du tycker är viktigt i livet. Vi vill ge dig en chans att lära dig mer om kristen tro och det är okej att fråga om allt.

Musik i skymningen

Varmt välkommen till vårt traditionella Musik i skymningen.

Gudstjänst

Varmt välkommen till våra gudstjänster.

En liten flicka med rosa keps sitter på en brygga och doppar i tårna i vattnet.

Barnverksamhetens sommaröppet

Välkomna till vår sommaröppna verksamhet.

Sommarcafé

Varmt välkomna till årets sommarcafé!

Frivilligarbete

Om du vill engagera dig i kyrkan och församlingen så finns det möjligheter. Genom frivilligarbetet blir våra verksamheter bättre och vår förhoppning är att Kristus blir ytterligare synliggjord i vår församling.

Pilgrimsvandra eller sträck på benen

Upplev sommarkyrkan

Musikverksamhet

Musikverksamheten i församlingen är förhållandevis väldigt bred och vi är mycket glada att presentera ett stort utbud av körer som passar alla smaker och åldrar.

Villerkulla

Lördagsöppet för dig och dina barn.

Regnbågens förskola

Regnbågens förskola är vackert belägen bredvid Svedala kyrka.

Kyrkhälsning

Läs vårt senaste nummer här!

Begravningen ett sätt att säga farväl

Begravningsgudstjänsten i Svenska kyrkan fungerar som en ritual för avsked. Den kan bli en akt av kärlek till den avlidne. Där kan vi tacka för vad den döde givit oss.

Våra kyrkor

Svedala församling har fyra kyrkor och ett kapell. Välj ovan för att läsa mer.

Dop

Dopet är en högtid som är förknippad med en djup glädje. Detta oavsett om det är ett barn eller en vuxen som döps.

DELGIVNING FRÅN KYRKOGÅRDSFÖRVALTNINGEN

Svedala församling söker gravrättsinnehavare till gravplatser på Svedala- Börringe- Törringe- och Västra Kärrstorps kyrkogårdar. Före den 1 april 1991 fanns ingen skyldighet för gravrättsinnehavare att anmäla sitt gravrättsinnehav till huvudmannen för begravningsverksamheten. Huvudmannen hade heller inte några rutiner för att samla in sådana uppgifter. För att gravböcker ska bli ordentligt uppdaterade vill församlingen komma i kontakt med anhöriga eller andra som känner till något om anhöriga till den/dem som är gravsatta på gravplatsen. Får kyrkogården inte kontakt med anhöriga finns det risk för att gravplatsen kommer att betraktas som återlämnad till huvudmannen. Det kan medföra att gravanordningen tas bort. Skyltar har satts ut på berörda gravplatser. Hör av dig till kyrkogårdsexpeditionen på telefonnummer: 040-40 27 83.

 

/Dennis med personal