Foto: Tobias Annerfeldt

Svedala församling

Sedd - Hörd - Bekräftad

Fördjupningssöndag - ”Ett nytt sätt att befrämja existentiell hälsa och hela livet”

Under en söndag erbjuds möjlighet att fördjupa sig i teman som berör både oss själva och den värld vi lever i. Varmt välkommen söndagen den 4 december kl. 11.00, Svedala kyrka.

Andrum inför jul

Längtar du efter gemenskap, lugn och julfrid? Onsdagen den 14 december kl. 18.00-20.30 i Svedala kyrka.

Körsång – vad är grejen?

Vad är det som gör att 600 000 svenskar möts regelbundet för att sjunga tillsammans? Vad visar forskningen och vad säger deltagarna? Häng med när Schlagerkören i Svedala övar inför kommande konserter.

Lediga tjänster

Svenska kyrkan i Svedala söker kansli- & ekonomiassistent 100%, från 15 mars 2023 eller enligt överenskommelse.

Sopplunch

Fina råvaror, goda smaker och härlig gemenskap. Välkommen till våra soppluncher i Svedala församlingshem.

Varmt välkommen till våra gudstjänster.

Bryt en tradition

Fler än 30 000 flickor gifts bort varje dag! Vi lever alla under samma himmel och tillsammans kan vi göra skillnad.

Läs mer och ge en gåva

Musikverksamhet

Musikverksamheten i församlingen är förhållandevis väldigt bred och vi är mycket glada att presentera ett stort utbud av körer som passar alla smaker och åldrar.

Biblisk hälsoträdgård

Nu är det snart vår och äntligen är det dags att plantera och sätta det första spadtaget till vår egen hälsoträdgård nära kapellet vid Svedala kyrkogård.

Regnbågens förskola

Regnbågens förskola är vackert belägen bredvid Svedala kyrka.

Kyrkhälsning

Läs vårt senaste nummer här!

"En resa genom Ettusen år"

Under två års tid har vår f.d. kyrkoherde Lars Johansson arbetat med en 144-sidig skrift som handlar om församlingens kyrkor, kyrkogårdar och mycket mycket mer.

Våra kyrkor

Svedala församling har fyra kyrkor och ett kapell. Välj ovan för att läsa mer.

Dop

Dopet är en högtid som är förknippad med en djup glädje. Detta oavsett om det är ett barn eller en vuxen som döps.

Resultat Kyrkoval 2021

Den 19 september var det kyrkoval. Då fick alla Svenska kyrkans medlemmar som fyllt 16 år välja vilka som ska företräda dem de kommande fyra åren. Här är resultatet.

Begravningen ett sätt att säga farväl

Begravningsgudstjänsten i Svenska kyrkan fungerar som en ritual för avsked. Den kan bli en akt av kärlek till den avlidne. Där kan vi tacka för vad den döde givit oss.

DELGIVNING FRÅN KYRKOGÅRDSFÖRVALTNINGEN

Svedala församling söker gravrättsinnehavare till gravplatser på Svedala- Börringe- Törringe- och Västra Kärrstorps kyrkogårdar. Före den 1 april 1991 fanns ingen skyldighet för gravrättsinnehavare att anmäla sitt gravrättsinnehav till huvudmannen för begravningsverksamheten. Huvudmannen hade heller inte några rutiner för att samla in sådana uppgifter. För att gravböcker ska bli ordentligt uppdaterade vill församlingen komma i kontakt med anhöriga eller andra som känner till något om anhöriga till den/dem som är gravsatta på gravplatsen. Får kyrkogården inte kontakt med anhöriga finns det risk för att gravplatsen kommer att betraktas som återlämnad till huvudmannen. Det kan medföra att gravanordningen tas bort. Skyltar har satts ut på berörda gravplatser. Hör av dig till kyrkogårdsexpeditionen på telefonnummer: 040-40 27 83.

/Dennis med personal