Svedala församling

Svedala församling Besöksadress: Malmövägen 4, 23339 Svedala Telefon: +46(40)406580 E-post till Svedala församling Webbplats

Svedala församling

Sedd - Hörd - Bekräftad

Vi söker kyrkomusiker 40-50%

Vi söker kyrkomusiker 40-50%

Under fyra onsdagar i sommar träffas vi i Kyrksalen kl. 19.00, direkt efter Stilla mässa, som startar kl. 18.00.

Sommarprat

Konfirmation handlar om Gud och om det du tycker är viktigt i livet. Vi vill ge dig en chans att lära dig mer om kristen tro och det är okej att fråga om allt.

Konfirmationen är ett minne för livet

Varmt välkomna till vårt traditionella Musik i skymningen, fördelat i alla våra kyrkor.

Musik i skymningen

Vigselakten är en symbolhandling där vi som par lovar att vi vill älska och satsa helhjärtat på varandra hela livet. Med äktenskapet vill vi fästa vår gemenskap i något som är mer hållbart och pålitligt än våra flyktiga känslor. Vi ber att kärleken alltid ska finnas mellan oss i våra liv. Gud är kärleken och all kärlek har ytterst sitt ursprung i Gud.

Ett välsignat bröllop

Läs vårt senaste sommarnummer här!

Kyrkhälsning

Läs vårt senaste sommarnummer här!

Vi vill informera att vi nu erbjuder kortare smyckningsavtal. I smyckningsavtalet ingår: påsklilja, pelargon, krysantemum, mosskrans och granris.

Kyrkogårdsinformation

Diakoni är ett grekiskt låneord som betyder att tjäna sin medmänniska. Diakonin är en av kyrkans absolut viktigaste grundpelare. Diakoni är uppdraget att genom delaktighet, respekt och ömsesidig solidaritet möta varandra i utsatta livssituationer.

Diakoni

Svedala församling har fyra kyrkor och ett kapell. Välj ovan för att läsa mer.

Våra kyrkor

Svedala församling har fyra kyrkor och ett kapell. Välj ovan för att läsa mer.

Som regel firas huvudgudstjänst i Svedala kyrka varje söndag kl.11.00. Under sommaren sker dock sammanlysningar med övriga kyrkor. Börringe kyrka har huvudgudstjänst en gång per månad. Törringes och V Kärrstorps kyrka har huvudgudstjänst varannan månad.

Gudstjänst

Fina råvaror, goda smaker och härlig gemenskap. Välkommen till våra soppluncher i Svedala församlingshem. Varmt välkommen!

Sopplunch

Begravningsgudstjänsten i Svenska kyrkan fungerar som en ritual för avsked. Den kan bli en akt av kärlek till den avlidne. Där kan vi tacka för vad den döde givit oss.

Begravningen ett sätt att säga farväl

DELGIVNING FRÅN KYRKOGÅRDSFÖRVALTNINGEN

Svedala församling söker gravrättsinnehavare till gravplatser på Svedala- Börringe- Törringe- och Västra Kärrstorps kyrkogårdar. Före den 1 april 1991 fanns ingen skyldighet för gravrättsinnehavare att anmäla sitt gravrättsinnehav till huvudmannen för begravningsverksamheten. Huvudmannen hade heller inte några rutiner för att samla in sådana uppgifter. För att gravböcker ska bli ordentligt uppdaterade vill församlingen komma i kontakt med anhöriga eller andra som känner till något om anhöriga till den/dem som är gravsatta på gravplatsen. Får kyrkogården inte kontakt med anhöriga finns det risk för att gravplatsen kommer att betraktas som återlämnad till huvudmannen. Det kan medföra att gravanordningen tas bort. Skyltar har satts ut på berörda gravplatser. Hör av dig till kyrkogårdsexpeditionen på telefonnummer: 040-40 27 83.

/Jenny med personal