Svedala församling

Svedala församling Besöksadress: Malmövägen 4, 23339 Svedala Telefon: +46(40)406580 E-post till Svedala församling

Svedala församling

Sedd - Hörd - Bekräftad

Kom in och umgås en stund!

Öppen dörr

Kom in och umgås en stund!

Läs vårt senaste vinternummer här!

Kyrkhälsning

Läs vårt senaste vinternummer här!

Vigselakten är en symbolhandling där vi som par lovar att vi vill älska och satsa helhjärtat på varandra hela livet. Med äktenskapet vill vi fästa vår gemenskap i något som är mer hållbart och pålitligt än våra flyktiga känslor. Vi ber att kärleken alltid ska finnas mellan oss i våra liv. Gud är kärleken och all kärlek har ytterst sitt ursprung i Gud.

Ett välsignat bröllop

Medlemskapet i Svedala församling betyder mycket och här vill vi visa vad vi erbjuder dig som medlem - vad vi jobbar och kämpar för.

Medlemsskap

Om du vill engagera dig i kyrkan och församlingen så finns det möjligheter.Genom frivilligarbetet blir våra verksamheter bättre och vår förhoppning är att Kristus blir ytterligare synliggjord i vår församling.

Frivilligarbete

Lördagsöppet för dig och dina barn.

Café Villerkulla

Lördagsöppet för dig och dina barn.

Vi vill informera att vi nu erbjuder kortare smyckningsavtal. I smyckningsavtalet ingår: påsklilja, pelargon, krysantemum, mosskrans och granris.

Kyrkogårdsinformation

Diakoni är ett grekiskt låneord som betyder att tjäna sin medmänniska. Diakonin är en av kyrkans absolut viktigaste grundpelare. Diakoni är uppdraget att genom delaktighet, respekt och ömsesidig solidaritet möta varandra i utsatta livssituationer.

Diakoni

Svedala församling har fyra kyrkor och ett kapell. Välj ovan för att läsa mer.

Våra kyrkor

Svedala församling har fyra kyrkor och ett kapell. Välj ovan för att läsa mer.

Som regel firas huvudgudstjänst i Svedala kyrka varje söndag kl.11.00. Under sommaren sker dock sammanlysningar med övriga kyrkor. Börringe kyrka har huvudgudstjänst en gång per månad. Törringes och V Kärrstorps kyrka har huvudgudstjänst varannan månad.

Gudstjänst

Fina råvaror, goda smaker och härlig gemenskap. Välkommen till våra soppluncher i Svedala församlingshem. Varmt välkommen!

Sopplunch

Begravningsgudstjänsten i Svenska kyrkan fungerar som en ritual för avsked. Den kan bli en akt av kärlek till den avlidne. Där kan vi tacka för vad den döde givit oss.

Begravningen ett sätt att säga farväl

DELGIVNING FRÅN KYRKOGÅRDSFÖRVALTNINGEN

Svedala församling söker gravrättsinnehavare till gravplatser på Svedala- Börringe- Törringe- och Västra Kärrstorps kyrkogårdar. Före den 1 april 1991 fanns ingen skyldighet för gravrättsinnehavare att anmäla sitt gravrättsinnehav till huvudmannen för begravningsverksamheten. Huvudmannen hade heller inte några rutiner för att samla in sådana uppgifter. För att gravböcker ska bli ordentligt uppdaterade vill församlingen komma i kontakt med anhöriga eller andra som känner till något om anhöriga till den/dem som är gravsatta på gravplatsen. Får kyrkogården inte kontakt med anhöriga finns det risk för att gravplatsen kommer att betraktas som återlämnad till huvudmannen. Det kan medföra att gravanordningen tas bort. Skyltar har satts ut på berörda gravplatser. Hör av dig till kyrkogårdsexpeditionen på telefonnummer: 040-40 27 83.

/Jenny med personal