Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Sopplunch

Fina råvaror, goda smaker och härlig gemenskap. Välkommen till våra soppluncher i Svedala församlingshem. Varmt välkommen!

Sopplunch i Svedala församlingshem
Torsdagar 11.30-13.00 
50 kronor inkl. dryck, kaffe och kaka


I samband med MUSIK OCH LYRIK som sker i Svedala kyrka på torsdagar kl. 12.15 inbjuder församlingen till en samvaro runt en god soppa. En annorlunda sittning med mycket god gemenskap.

Meny våren 2019

 

Vecka 3: Kryddig soppa på oxfärs, chorizo, paprika, bönor och lök serveras med smetana.

Vecka 4: Champinjonsoppa med riven ost och salladslök.

Vecka 5: Majssoppa med kabanossenkorv och gräddfil.

Vecka 6: Soppa på palsternacka och purjolök med rökt makrill, svartpeppar och dill.

Vecka 7: Tandoorisoppa med vattenkastanjer och gröna linser serveras med pulled pork.

Vecka 8: Blomkålssoppa med dijon/persiljeolja.

Vecka 9: Ärtsoppa med rimmad fläskbog samt pannkakor med hallonsylt.

Vecka 10: Skaldjurssoppa med räkor, morot, fänkål och dill.

Vecka 11: Krämig tomatsoppa med rosmarinkassler.

Vecka 12: Broccolisoppa med tärnad falukorv och örter.

Vecka 13: Fisksoppa med limeaioli.

Vecka 14: Paprika och mascarponesoppa med basilika & vitlökskyckling.

Vecka 15: Söt-sur soppa på fläskkött, bambu, rotfrukter och koriander.

Vecka 16: Skärtorsdag! INGEN SOPPA!

Vecka 17: Zucchinisoppa med ”ristat” bacon.

Vecka 18: Soppa på vårprimörer med dill och gräslökscreme fraiche.

Vecka 19: Spenatsoppa med kokt ägg, anjovis och dill.

Vecka 20: Soppa på nykål/spetskål med fläskfärs och riven ost.

 
OBS! För vegetariskt alternativ, vänligen kontakta köket dagen innan.

Varmt välkomna!
/Per med personal

lide grann från ovan

Ett recept från församlingsköket

Kyckling med chèvre  8 port

En fantastiskt god rätt som bara måste provas.

2 msk smör
2 apelsiner
2 msk soja
900 g kycklinglårfilé
180 gr chèvreost
1 tsk timjan
160 g prosciutto
2dl crème fraiche
Frästa grönsaker (t.ex morätter, paprika, sayoykål, zucchini)
Svartpeppar

Sätt ugnen på 225 gr. Smörj en ugnsfast form med 1 msk smör.
Pressa saften från apelsinerna. Vispa ihop hälften av saften med soja och 2 krm svartpeppar i en skål.

Vik ut kycklinglårfiléerna. Skär osten i lika många bitar som antalet kycklinglårfiléerna och vik ihop dem.

Linda en skiva prosciutto per filé. Lägg dem i ugnsformen och häll över apelsin/sojablandningen. Stek i 25 min i  ugnen.

Lägg kycklingen på ett övertäckt fat, sila av stekspadet till en kastrull och tillsätt resten av apelsinsaften samt creme fraiche. Sjud såsen på medelvärme i 5 min.

Halvera varje kycklinglårpaket och servera med sås, frästa grönsaker och bulgur eller potatis