Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svedala församling Besöks- och postadress: Malmövägen 4, 23339 Svedala Telefon: +46(40)406580 E-post till Svedala församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Sopplunch

Fina råvaror, goda smaker och härlig gemenskap. Välkommen till våra soppluncher i Svedala församlingshem. Varmt välkommen!

Sopplunch i Svedala församlingshem
Torsdagar 11.30-13.00 
50 kronor inkl. dryck, kaffe och kaka


I samband med MUSIK OCH LYRIK som sker i Svedala kyrka på torsdagar kl. 12.15 inbjuder församlingen till en samvaro runt en god soppa. En annorlunda sittning med mycket god gemenskap.

Meny hösten 2018

 

Vecka 36: Zucchinisoppa med ristat bacon och örtcremefraiche.

Vecka 37: Ost och fänkålssoppa med pestobakad kycklingfilé.

Vecka 38: Morot och currysoppa med musslor och dill.

Vecka 39: Soppa på palsternacka och purjolök med lax, svartpeppar och persilja.

Vecka 40: Champinjonsoppa och vitlökssoppa med ruccolacreme och halstrad kabanossenkorv.

Vecka 41: Ärtsoppa med rimmad fläskbog samt pannkakor med hallonsylt.

Vecka 42: Blomkålssoppa med halstrad chorizo och chiliolja.

Vecka 43: Thailändsk kycklingsoppa smaksatt med gröncurry samt myntayoghurt.

Vecka 44: Soppa på skogschampinjoner med bacontärningar och örtgrädde.

Vecka 45: Kryddstark Texmexsoppa med avocadocreme.

Vecka 46: Pumpasoppa med krasse och rödpaprikaolja. 

Vecka 47: Fisksoppa med rotfrukter och limeaioli.

Vecka 48: Gulaschsoppa på oxfärs med cremefraiche. 

Vecka 49: Sista soppan för terminen! Apelsin och kanelsprängd kycklingfilé med varm rotfruktsgratäng därtill vintersallad med nötter, rökt fläsk och bönor. Ris a´la Malta med saftsås.

 
OBS! För vegetariskt alternativ, vänligen kontakta köket dagen innan.

Varmt välkomna!
/Per med personal

lide grann från ovan

Ett recept från församlingsköket

Kyckling med chèvre  8 port

En fantastiskt god rätt som bara måste provas.

2 msk smör
2 apelsiner
2 msk soja
900 g kycklinglårfilé
180 gr chèvreost
1 tsk timjan
160 g prosciutto
2dl crème fraiche
Frästa grönsaker (t.ex morätter, paprika, sayoykål, zucchini)
Svartpeppar

Sätt ugnen på 225 gr. Smörj en ugnsfast form med 1 msk smör.
Pressa saften från apelsinerna. Vispa ihop hälften av saften med soja och 2 krm svartpeppar i en skål.

Vik ut kycklinglårfiléerna. Skär osten i lika många bitar som antalet kycklinglårfiléerna och vik ihop dem.

Linda en skiva prosciutto per filé. Lägg dem i ugnsformen och häll över apelsin/sojablandningen. Stek i 25 min i  ugnen.

Lägg kycklingen på ett övertäckt fat, sila av stekspadet till en kastrull och tillsätt resten av apelsinsaften samt creme fraiche. Sjud såsen på medelvärme i 5 min.

Halvera varje kycklinglårpaket och servera med sås, frästa grönsaker och bulgur eller potatis