Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Sopplunch

Fina råvaror, goda smaker och härlig gemenskap. Välkommen till våra soppluncher i Svedala församlingshem. Varmt välkommen!

Sopplunch i Svedala församlingshem
Torsdagar 11.30-13.00 
50 kronor inkl. dryck, kaffe och kaka


I samband med MUSIK OCH LYRIK som sker i Svedala kyrka på torsdagar kl. 12.15 inbjuder församlingen till en samvaro runt en god soppa. En annorlunda sittning med mycket god gemenskap.

Meny HÖSTEN 2019

 

Vecka 36: ZUCCHINISOPPA med ristat bacon o ört-crème fraiche.

Vecka 37: OST OCH FÄNKÅLSSOPPA med pestobakad kycklingfilé.

Vecka 38: MOROT OCH CURRYSOPPA med musslor och dill.

Vecka 39: SOPPA PÅ PALSTERNACKA OCH PURJOLÖK med lax, svartpeppar och persilja.

Vecka 40: CHAMPINJON OCH VITLÖKSSOPPA med ruccolacreme och halstrad
kabanoss.

Vecka 41: ÄRTSOPPA med rimmad fläskbog och pannkakor med hallonsylt.

Vecka 42: BLOMKÅLSSOPPA med halstrad chorizo och chiliolja.

Vecka 43: THAILÄNDSK KYCKLINGSOPPA med grön curry och myntayoghurt.

Vecka 44: SOPPA PÅ SKOGSCHAMPINJONER med bacontärningar och örtgrädde.

Vecka 45: KRYDDSTARK TEXMEXSOPPA med avocadocreme.

Vecka 46: PUMPASOPPA med krasse och rödpaprikaolja.

Vecka 47: FISKSOPPA med rotfrukter och limeaioli.

Vecka 48: GULASCHSOPPA PÅ OXFÄRS med crème fraiche.

Vecka 49: APELSIN O KANELSPRÄNGD KYCKLINGFILÉ med varm rotfruktsgratäng därtill vintersallad med nötter, rökt fläsk och bönor. Ris á la Malta med saftsås.

 
OBS! För vegetariskt alternativ, vänligen kontakta köket dagen innan.

Varmt välkomna!
/Per med personal

lide grann från ovan

Ett recept från församlingsköket

Kyckling med chèvre  8 port

En fantastiskt god rätt som bara måste provas.

2 msk smör
2 apelsiner
2 msk soja
900 g kycklinglårfilé
180 gr chèvreost
1 tsk timjan
160 g prosciutto
2dl crème fraiche
Frästa grönsaker (t.ex morätter, paprika, sayoykål, zucchini)
Svartpeppar

Sätt ugnen på 225 gr. Smörj en ugnsfast form med 1 msk smör.
Pressa saften från apelsinerna. Vispa ihop hälften av saften med soja och 2 krm svartpeppar i en skål.

Vik ut kycklinglårfiléerna. Skär osten i lika många bitar som antalet kycklinglårfiléerna och vik ihop dem.

Linda en skiva prosciutto per filé. Lägg dem i ugnsformen och häll över apelsin/sojablandningen. Stek i 25 min i  ugnen.

Lägg kycklingen på ett övertäckt fat, sila av stekspadet till en kastrull och tillsätt resten av apelsinsaften samt creme fraiche. Sjud såsen på medelvärme i 5 min.

Halvera varje kycklinglårpaket och servera med sås, frästa grönsaker och bulgur eller potatis