Sopplunch

Fina råvaror, goda smaker och härlig gemenskap. Välkommen till våra soppluncher i Svedala församlingshem. Start 9 september!

Vi ser framemot Ert besök.
Köksvarma hälsningar
Från oss i köket

Vecka 36, 9 sept: Fisksoppa med smak av skärgården. Med lax, sej, räkor, dill och gräslök. Serveras med citronaioli

Vecka 37, 16 sept: Ost och fänkålssoppa med pestobakad kycklingfilé

Vecka 38, 23 sept: Kryddig soppa på oxfärs, chorizo, paprika, bönor och lök. Serveras med smetana

Vecka 39, 30 sept: Soppa på palsternacka och purjolök med lax, svartpeppar och persilja

Vecka 40, 7 okt: Klassisk svensk ärtsoppa med rimmad fläskbog samt pannkakor med hallonsylt

Vecka 41, 14 okt: Champinjon och vitlökssoppa med ruccolacreme och halstrad kabanoss

Vecka 42, 21 okt: Blomkålssoppa med halstrad chorizo och chiliolja

Vecka 43, 28 okt: Gulaschsoppa på oxfärs med creme fraiche

Vecka 44, 4 nov: Soppa på höstens svampar med bacontärningar och örtgrädde

Vecka 45, 11 nov: Thailändsk kycklingsoppa smaksatt med gröncurry samt myntayoghurt

Vecka 46, 18 nov: Kryddstark Texmexsoppa med avocadocreme

Vecka 47, 25 nov: Pumpasoppa med krasse och rödpaprikaolja

Vecka 48, 2 dec: SISTA SOPPAN FÖR TERMINEN! Ugnsbakad lax med julkryddor serveras med varm rotfruktsgratäng därtill smakrik kålsallad. Ris a´la Malta med saftsås

Pris: 50 kronor. Swisha gärna

lide grann från ovan

Ett recept från församlingsköket

Kyckling med chèvre  8 port

En fantastiskt god rätt som bara måste provas.

2 msk smör
2 apelsiner
2 msk soja
900 g kycklinglårfilé
180 gr chèvreost
1 tsk timjan
160 g prosciutto
2dl crème fraiche
Frästa grönsaker (t.ex morätter, paprika, sayoykål, zucchini)
Svartpeppar

Sätt ugnen på 225 gr. Smörj en ugnsfast form med 1 msk smör.
Pressa saften från apelsinerna. Vispa ihop hälften av saften med soja och 2 krm svartpeppar i en skål.

Vik ut kycklinglårfiléerna. Skär osten i lika många bitar som antalet kycklinglårfiléerna och vik ihop dem.

Linda en skiva prosciutto per filé. Lägg dem i ugnsformen och häll över apelsin/sojablandningen. Stek i 25 min i  ugnen.

Lägg kycklingen på ett övertäckt fat, sila av stekspadet till en kastrull och tillsätt resten av apelsinsaften samt creme fraiche. Sjud såsen på medelvärme i 5 min.

Halvera varje kycklinglårpaket och servera med sås, frästa grönsaker och bulgur eller potatis