Svedala församling

Prata med oss

Kontakt

Svedala församling Besöks- och postadress: Malmövägen 4, 23339 Svedala Telefon: +46(40)406580 E-post till Svedala församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Sopplunch

Fina råvaror, goda smaker och härlig gemenskap. Välkommen till våra soppluncher i Svedala församlingshem. Varmt välkommen!


Sopplunch i Svedala församlingshem
Torsdagar 11.30-13.00 
50 kronor inkl. dryck, kaffe och kaka


I samband med MUSIK OCH LYRIK som sker i Svedala kyrka på torsdagar kl. 12.15 inbjuder församlingen till en samvaro runt en god soppa. En annorlunda sittning med mycket god gemenskap.

Meny våren 2018

 

Vecka 3: Kryddig soppa på oxfärs, chorizo, paprika, bönor och lök serveras med smetana.

Vecka 4: Champinjonsoppa med riven ost och salladslök.

Vecka 5: Ärtsoppa med rimmad fläskbog samt pannkakor med hallonsylt.

Vecka 6: Soppa på palsternacka och purjolök med rökt makrill, svartpeppar och dill.

Vecka 7: Tandoorisoppa med vattenkastanjer och gröna linser serveras med pulled pork.

Vecka 8: Blomkålssoppa med dijon/persiljeolja.

Vecka 9: Majssoppa med kabanossenkorv och gräddfil.

Vecka 10: Skaldjurssoppa med räkor, morot, fänkål och dill.

Vecka 11: Söt-sur soppa på fläskkött, bambu, rotfrukter och koriander.

Vecka 12: Krämig tomatsoppa med rosmarinkassler.

Vecka 13: INGEN SOPPA! Skärtorsdag

Vecka 14: Paprika och mascarponesoppa med basilika & vitlökskyckling.

Vecka 15: Broccolisoppa med tärnad falukorv och örter.

Vecka 16: Spenatsoppa med kokt ägg, anjovis och dill.

Vecka 17: Zucchinisoppa med "ristat" bacon.

Vecka 18: Soppa på vårprimörer med dill och gräslökscreme fraiche.

Vecka 19: INGEN SOPPA! Kristi himmelsfärd

Vecka 20: Soppa på nykål/spetskål med fläskfärs och riven ost.

 
OBS! För vegetariskt alternativ, vänligen kontakta köket dagen innan.

Varmt välkomna!
/Per med personal

lide grann från ovan

Ett recept från församlingsköket

Kyckling med chèvre  8 port

En fantastiskt god rätt som bara måste provas.

2 msk smör
2 apelsiner
2 msk soja
900 g kycklinglårfilé
180 gr chèvreost
1 tsk timjan
160 g prosciutto
2dl crème fraiche
Frästa grönsaker (t.ex morätter, paprika, sayoykål, zucchini)
Svartpeppar

Sätt ugnen på 225 gr. Smörj en ugnsfast form med 1 msk smör.
Pressa saften från apelsinerna. Vispa ihop hälften av saften med soja och 2 krm svartpeppar i en skål.

Vik ut kycklinglårfiléerna. Skär osten i lika många bitar som antalet kycklinglårfiléerna och vik ihop dem.

Linda en skiva prosciutto per filé. Lägg dem i ugnsformen och häll över apelsin/sojablandningen. Stek i 25 min i  ugnen.

Lägg kycklingen på ett övertäckt fat, sila av stekspadet till en kastrull och tillsätt resten av apelsinsaften samt creme fraiche. Sjud såsen på medelvärme i 5 min.

Halvera varje kycklinglårpaket och servera med sås, frästa grönsaker och bulgur eller potatis