Foto: Smedenfors

Voxtorps pastorat

Då kom Jesus och stod mitt ibland dem och sade till dem; "Frid åt er alla" Joh 20:19

Hälsning från Biskop Fredrik Modéus

Här kommer en kort hälsning från Taizé. Under våren tillbringar jag tre månader i den ekumeniska kommuniteten här. Det är en fin möjlighet till fördjupning som biskoparna i Svenska kyrkan har. Man väljer själv att föreslå vad man vill ägna tiden åt, och biskopskollegiet bedömer och bejakar det om syftet gagnar både den enskilda biskopen och Svenska kyrkan. Jag ägnar tiden åt att leva med i kommunitetens liv. Tre gånger om dagen är det bön, och vid sidan av det har jag några praktiska uppgifter i krukmakeriet. Jag undervisar också de allra nyaste bröderna om den lutherska reformationen och har bibelintroduktioner för volontärerna, de unga människor som väljer att tillbringa en lite längre tid här. Förutom detta har jag skruvat ner tempot. Tanken är ju fördjupning, påfyllning, och det känns både bra och ovant att inte ha en full kalender. Vid hemkomsten blir det såklart en viktig fråga att på nytt hitta rätt i balansen mellan inandning och utandning. Jag ägnar en del tid åt att läsa och skriva i ämnet existentiell hållbarhet. Om något år kanske detta resulterar i en bok, vi får se hur det utvecklar sig framöver. Jag tänker mycket på er i församlingarna, och jag ber för er. Vid bönetillfällena är det en lång stunds tystnad varje gång, och den tiden ägnar jag regelbundet åt att be för er. För livet i församlingarna, för er kristna tro och för er uppgift att bära vidare kristen tro till nästa generation. Om lika lång tid, närmare bestämt runt den 6 juni, är jag hemma igen. Jag ser fram emot att träffa er igen, då och längre fram. Varma hälsningar, +Fredrik Modéus Biskop

Närbild på en pingstlilja som ligger på marken med två vigselringar på ena kronbladet.

Gudstjänstkalender

PINGSTDAGEN. Den heliga Ande. När pingstdagen kom var de alla församlade. Då hördes plötsligt från himlen ett dån som av en stormvind, och det fyllde hela huset där de satt. De såg hur tungor som av eld fördelade sig och stannade på var och en av dem. Apostlagärningarna 2:1-22.Läs mer...

Voxtorps pastorat söker kyrkoherde 100 %

Här finns rika möjligheter till ett gott liv nära naturen. Läs mer...

Illustration av blommor i olika färger.

Be en bön. Låt hoppet växa.

Påsken är en tid för hopp och nytt liv. Var med och be på bönewebben – och låt hoppet växa.

Två lila penséer växer i en murspricka.

Tankar inför helgen

"En dag ska alla murar falla. Muren mellan dig och mig, den ska vara borta då. Men kanske kan vi, redan nu, redan innan “en dag” är här, börja skrapa lite på cementen..." Läs prästens tankar inför helgen på Svenska kyrkans bloggportal.

Insatser under året gav resultat

Act Svenska kyrkan har under 2023 genomfört katastrofinsatser i 21 länder och långsiktigt utvecklingsarbete i 25 länder. Läs om hur gåvor och engagemang gjort skillnad i kampen för allas rätt till ett värdigt liv!

Hot om publicering av stulen information

Det har kommit till Svenska kyrkans kännedom att någon hotar att 21 maj 2024 publicera information som stals i samband med cyberangreppet november 2023.

Kyrkobladet nr 1 2024

Läs mer...

Bredvid stigen i skogen sitter en pinne med markeringen för pilgrimsled.

Pilgrimsleder i Norden

På paxwalk.se finns ett stort nätverk av pilgrimsleder, från den dansk-tyska gränsen i söder till Abisko i norra Sverige, från finska Åbo i öster till norska Nidaros i väster.