Voxtorps kyrkokör

En kör för dig som vill sjunga i stämmor

Voxtorps kyrkokör är för dig som vill sjunga i stämmor (ofta tre-eller fyrstämmigt) och vara med i en god gemenskap. Repetoaren består av varierad körmusik, nyskriven som gammal. Notläsningsförmåga är inte ett krav, det går bra att lyssna på stämmorna hemma på mobilen eller datorn.

Kören består nu av ett tjugotal körsångare, både män och kvinnor och kännertecknas av sångarglädje, musikalitet och gemenskap. Vi sjunger på gudstjänster i pastoratets kyrkor och gör också konserter, själva eller tillsammans med Tånnö-& Gällaryds kyrkokör.

Vi gör ibland också någon körresa, senast sjöng vi i Åkers kyrka tillsammans med Skillingaryds kyrkokör då Maria Gustin Bergström var solist med sina fina lovsånger. I höst ska vi vara med på Läkarmissionens projekt ”Sånger för livet” (5 okt 2019) och Sofia Källgren kommer att vara solist.

Jag som leder kören, sedan hösten 2018, heter Rebecka Säll, jag är utbildad till kantor på Hjo folkhögskola, och har också läst till musiklärare med sångpedagoginriktning vid Örebro Musikhögskola.

Kören har ingen åldersgräns och du behöver inte göra något sångprov. Det finns möjlighet att prova att sjunga solo vid någon gudstjänst eller konsert.

Välkommen att sjunga med oss!

Voxtorps kyrkokör övar i Ansgarsgården, Bor.

Torsdagar 18.30- 20.30 inkl. fikapaus.

Terminsstart 22 augusti 2019.

E-post: rebecka .sall@svenskakyrkan.se