Foto: Stefan Christophs

I tusen år till. En plats där jag kan möta Gud, människor och mig själv. Välkommen till Svenska kyrkan på Adelsö-Munsö, Ekerö & Lovö. Kontakt: 08-560 387 00

Två fåglar

Ring, mejla eller besök oss gärna och hitta till kyrkor, kyrkogårdar och församlingslokaler

Kyrkorna öppna

De ökade elpriserna påverkar oss alla. Ekerö pastorat har sedan flera år vidtagit energibesparande åtgärder. Vi har bland annat investerat i ett bokningssystem som möjliggör att vi kan upprätthålla rätt temperatur för våra fastigheter, våra inventarier och vid våra förrättningar, utan att ha värme på när det inte behövs. Sedan 2020 producerar vi också egen el på Ekebyhovskyrkan via solpaneler.  Vi är solidariska med strävan att sänka Sveriges totala energiförbrukning. Vi håller fortsatt våra kyrkor öppna men de kan upplevas något kallare, då vi har valt att sänka temperaturen inomhus en aning. Vi fortsätter löpande att se över energiförbrukningen och vidta de åtgärder som behövs.

Gudstjänster

Varmt välkommen till våra gudstjänster. Se kalendern här på hemsidan för kyrka och tid.

Kollekt

Här hittar du kollektändamål

Körer och konserter i Ekerö pastorat

Konfirmation 2022/2023

Anmälan ligger längre ner på denna sida.

Just nu har vi inga lediga tjänster

Två brandmän står och tittar på ett sönderbombat hus.

Act Svenska kyrkan agerar för Ukraina

Kriget i Ukraina drabbar många. Läget är akut! Behoven är stora och fortsätter att öka. Våra lokala partner finns på plats och stöttar befolkningen. Humanitära insatser pågår och fler förbereds. Din gåva behövs!

Stöd i orostider

Vi finns här för dig för samtal och stöd. Kontaktuppgifter nedan.

Tillsammans för ett varmare Ekerö

Dop

Dopet, en början på något nytt i livet oavsett om det är barn eller vuxna som döps. Välkommen att boka dop i Ekerö pastorat.

Vigsel

Att vigas är att välja varandra, inför oss själva, varandra och hela världen. Välkommen att boka vigsel i Ekerö pastorat!

Begravning

Under begravningsgudstjänsten får släkt och vänner utrymme att minnas, hedra och ta avsked av den som har dött. Välkommen att boka begravning i Ekerö pastorat.

Kyrkans förskola

En förskola i anslutning till Ekebyhovskyrkan

Kyrkans Öppna förskola.

Träffa andra föräldrar med små barn

Meditation i kyrkorummet

Tid att vara, andas och lyssna inåt.

Ignatianska andliga övningar

Information och introduktionsfilm nedan

Kyrkor och lokaler

Ekerö pastorat har fyra medeltida kyrkor och en modern kyrka. Dessutom finns inom pastoratet Ansgarskapellet på Björkö/Birka samt Drottningholms slottskapell. I anslutning till kyrkorna finns lokaler att hyra.

Hitta rätt grav

Pastoratets kyrkogårdar är anslutna till databasen Svenska gravar. Där finns förteckning över vilka som ligger i gravarna på våra kyrkogårdar. Vid kyrkogårdarna finns gravkartor - så det är lätt att hitta till rätt grav.

Medlem i Svenska kyrkan

Hur blir man medlem, vad är det att vara medlem och om man inte vill vara medlem längre hur gör man då?

Information om personuppgifter - GDPR

Svenska kyrkan har hanterat personuppgifter på ett ansvarsfullt sätt i flera hundra år och det kommer vi fortsätta att göra. Din personliga integritet är viktig för oss och därför vill vi informera om var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har.

Kyrkornas Second Hand

Ett samarbete mellan kyrkorna på Mälaröarna!

Thomas Erlandsson om Lovö kyrkas historia

Lyssna på Thomas Erlandsson som berättar om Lovö kyrkas historia

Ann Britt Lindberg om Munsö kyrkas historia

Lyssna på Ann Britt Lindberg som berättar om Munsö kyrkas historia

John Wiktor Holm om Ekerö kyrkas historia

Lyssna på John Wiktor Holm som berättar om Ekerö kyrkas historia

Så styrs Ekerö pastorat

Kyrkofullmäktige 2022-2025 Här finner du också verksamhetsberättelser

Här hittar du tidigare nyheter och händelser i Ekerö pastorat

Hej, vad kan vi hjälpa dig med?