Radio

Här kan du höra Ekerö pastorats radioprogram i efterhand

TUSEN ÅR TILL ,SÄNDES 10/11:

Lovö kyrka har genomgått en omfattande restaurering under 2022. Nu närmar sig slutbesiktning och vi får höra om projektet.

Medverkande: Erika Carlborg, byggledare och Roland Johansson, beställarombud

(Musiken är kortat)

TUSEN ÅR TILL ,SÄNDES 27/10:
Allhelgonafirandet

Medverkande: Ylva Edholm Johansson, diakon och Henrik Mattsson, fastighets- och kyrkogårdschef.

(Musiken är kortat)

TUSEN ÅR TILL ,SÄNDES 13/10:
Idag pratar vi om vår ungdomsverksamhet tillsammans med vår nya ungdomspedagog Klara Gustafsson.

(Musiken är kortat)

TUSEN ÅR TILL ,SÄNDES 29/9:
Idag pratar vi om det diakonala arbetet i pastoratet och om att tro på olika sätt.

Medverkande Margith Gorji, diakon och Karin Gustavsson, integrationssamordnare.

(Musiken är kortat)

TUSEN ÅR TILL ,SÄNDES 15/9:
Kyrkoavgiften- vart går den? Vi berättar om allt den täcker och du får också praktisk information kring bland annat dop och vigselbokningar.

Medverkande Catrin jacobsén, kanslist på Ekerö pastorat.

(Musiken är kortat)

TUSEN ÅR TILL ,SÄNDES 1/9:
Vi gästas av vår nya kyrkoherde Anita Elweskiöld och vär nye tekniske förvaltare Tomas Sundkvist.

(Musiken är kortat)

TUSEN ÅR TILL ,SÄNDES 18/8:
Vi berättar om sommarens aktiviteter i Ekerö pastorat, om det diakonala arbetet och lite om vad som sker under hösten.
Medverkande: Ylva Edholm Johansson
(Musiken är kortat)

TUSEN ÅR TILL ,SÄNDES 9/6:
Tema: Musiken i kyrkan. Idag är bredden stor på musikgenrer, men så har det inte alltid varit. Vilken betydelse har musiken i kyrkan? Det är något av det vi pratar om i dagens program där vi också självklart spelar mycket musik.
Medverkande: Kerstin Baldwin Sterner och Daniel Stenbaek.
(Musiken är kortat)

TUSEN ÅR TILL ,SÄNDES 12/5:
Dagens program handlar om konfirmation och pastoratets ungdomsverksamhet.
Medverkande: Emma Cednert, Nora Gustavsson och Anna Thorstensson.
(Musiken är kortat)

TUSEN ÅR TILL ,SÄNDES 4/5:
Dagens program handlar om den omfattande restaureringen av Lovö kyrka som just startat.
Medverkande: Erika Carlborg och Roland Johansson.
(Musiken är kortat)

TUSEN ÅR TILL ,SÄNDES 31/3:

Dagens program handlar om Adelsö-Munsö församling.
Medverkande: Tathy Larsson, Katarina Wolf och Thomas Jacobsén.

(Musiken är kortat)

TUSEN ÅR TILL ,SÄNDES 17/3:

I dagens program pratar vi om hur kyrkan styrs.
Medverkande: Gunilla Blom, kyrkorådets ordförande och Jan-Hugo Nihlén, kurkofullmäktiges ordförande. I vår historiska återblich hör vi kyrkovaktmästare Thomas Erlandsson berätta om kyrkoherdar i Lovö församling förr i tiden.

Programledare Eva Linnros och Magnus Ehntorp.

(Musiken är kortat)

Ekerö pastorats eget radioprogram sänds varannan torsdag klockan 9-10 i Radio Viking 101,4, med start den 3 februari. Här kan du höra det senaste programmet.

TUSEN ÅR TILL ,SÄNDES 3/3:

I dagens program pratar vi om och besvarar frågor kring planerna att utvidga Ekerö kyrkas kyrkogård.
Medverkande: Henrik Mattsson, kyrkogårdsförvaltningschef och Emely Ahlsén från kyrkogårdsförvaltningen.

Programledare Eva Linnros och Magnus Ehntorp.

(Musiken är kortat)

Tusen år till ,sändes 17/2:

Dagens program - gravallvarligt? Nej då, vi vill bara ge en helhetsbild av det du först möter när du kommer till kyrkan, nämligen kyrkogården. En kyrkogård väcker minnen av dem vi saknar men är också en plats som handlar om livet.

Medverkande:

Sofie Carlson, vaktmästare i Adelsö- och Munsö kyrka. Vi pratar om biologiskt mångfald och gravskick.

Tjalle Forselius, fastighetsskötare med mångårig erfarenhet som vaktmästare, gravsättare och mycket mer därtill. Vi pratar om provtryckning av gravstenar.

Henrik Mattsson, chef för kyrkogårdsförvaltningen berättar bland annat om vad begravningsavgiften går till.

I vår historiska tillbakablick berättar Lovö kyrkas vaktmästare Tomas Erlandsson om en grav där en person begravts men sedan ... ja det får du höra i programmet!

Vi pratar med tf kyrkoherde Ulf Franzén om begravningsakten och allt kring denna.

Inte så gravallvarligt som det låter, varmt välkommen att lyssna!

Programledare Ewa Linnros

Medverkande:

Inte så gravallvarligt som det låter, varmt välkommen att lyssna!

Programledare Ewa Linnros

(Obs: Musiken är kortad.)

Nedan vårt första program som sändes 3 februari.