Församlingspräst Adelsö - Munsö + vuxeninriktning

• 50% församlingspräst på Adelsö-Munsö
    50% vuxenarbete i pastoratet
    Tjänstebostad och ”hundrum”  finns

Vill du vara med och skapa goda mötesplatser mellan människor och Gud och är en driftig, initiativrik lagspelare?

Vi söker en komminister på heltid.

50 % Adelsö - Munsö
50 % av tjänsten är förlagd på Adelsö-Munsö med traditionellt församlingsarbete i en fantastisk vacker kulturmiljö vid Mälaren. På både Adelsö och Munsö finns två välskötta medeltida kyrkor och ett arv från Ansgars dagar. Tjänsten handlar om att fira gudstjänst, och planera gudstjänstlivet tillsammans med musiker och kyrkvärdar. Du leder också arbetsplatsträffar för vaktmästare, kyrkvärdar och volontärer, deltar i församlingsrådet och i samhällslivet i församlingen. Du leder samtalsgrupper och stödjer arbetet i volontärledda gemenskapsgrupper.

Björkö och Birka ingår i församlingen där vi har sommarkyrka. Vidare samarbetar vi med Kurön som är Frälsningsarméns behandlingshem.

Det är med andra ord ett självständigt arbete för dig som tycker om människor, att skapa kontakter, se saker växa och utvecklas och där du själv får utlopp för din egen initiativförmåga och kreativitet.

50 % inriktning vuxenarbete
Den andra delen av tjänsten handlar om vuxenarbete i pastoratet. Här leder du  samtalsgrupper och stödjer volontärledda samtalsgrupper och studiecirklar, ordnar pilgrimsvandringar och leder retreater. Här finns engagerade lekmän med en lång erfarenhet av kristet liv och kyrklig verksamhet. I samband med Coronan har vi blivit mer digitala och i tjänsten ingår att utveckla konceptet med digitala samtalsgrupper för personer mitt i livet. Ungdomsverksamheten drivs av ungdomsteamet men en konfirmandgrupp kan ingå i tjänsten.

Vi kan erbjuda en tjänstebostad vid Ekerö kyrka. ”Hundrum” finns vid Ekebyhovskyrkan.

Om Ekerö pastorat
Vi är 48 medarbetare i pastoratet som gör mycket gott arbete och har roligt tillsammans. Vi har bra arbetslokaler i Ekerö centrum, engagerade förtroendevalda, många vackra medeltida kyrkor, Drottningholms slottskyrka, gott om historia, här finns Ansgars Birka och ett rikt musikliv. Läs mer om Ekerö pastorat här på hemsidan.

Tusen år till – det är vårt motto. Kyrkan har funnits här i tusen år och planerar att finnas i tusen år till! Välkommen att bli en länk i denna långa och stolta kedja!

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. Bil och körkort är nödvändigt.

Välkommen med din ansökan! Senast 16 oktober.

Ansökan:
Ansökan består av personligt brev + CV.
Skicka din ansökan till: ekero.pastorat@svenskakyrkan.se

Har du frågor? Ring eller maila mig gärna:

Monika Regnfors Sjörén

Kyrkoherde, Präst