Foto: Josefin Casteryd/Ikon

September är diakonins månad

Nyhet Publicerad

Varje år i september firas diakonins månad. Årets fokus är ungas psykiska ohälsa.

Diakonins månad i september är ett samarbete mellan kyrkor och organisationer. 2016 är fokus på ungas psykiska ohälsa. Med vad gör egentligen en diakon och hur kan Ystad och Sövestadsbygdens församling stötta den som är i behov av samtal och stöd?

DIAKONEN

  • Diakonenen skulle kunna sägas vara kyrkans socialarbetare och kurator
  • Diakonen är inte psykoterapeut eller psykiatriker, men har ofta en socionomutbildning i botten
  • De är utbildade i att lyssna och i att föra existentiella och själavårdande samtal. 

vårt erbjudande

I Ystad och Sövestadsbygdens församling har vi en rad olika träffar, mötesgrupper och samtalsmöjligheter, som alla har en gemensam nämnare: själavård. Att träffas i grupp, oavsett anledning, ger en social närvaro. Men ibland kan behovet av enskilda samtal vara stort och då är det i ett annat sammanhang som vi finns här.

Klicka dig in på respektive rubrik för att se hur vi kan finnas här för just dig:

Självklart finns mycket mer än så i vår verksamhet, så klicka gärna runt på vår hemsida för att hitta något som passar just dig.

Förutom ovan nämnda punkter spelas i Mariasalen på klostergården den 28 september en pjäs som handlar om ett kvinnoöde. För mer information om pjäsen, besök vårt kalendarium

öppen diakonimottagning

På måndagar och torsdagar, utan tidsbokning, är det öppen diakonimottagning i Petrisalen på Klostergården. Tiden för samtal är mellan klockan 10 och 11.30. Är det upptaget när du kommer, slå dig ner och vänta.

Mer om diakonins månad

> Läs mer om diakonins månad här