Baldringe kyrkogård ligger i direkt anslutning till Baldringe kyrka.
Foto: Suzanne Rahm

Kyrkogårdar

Kyrkogårdsförvaltningen i Svenska kyrkan Ystad Sövestadsbygden sköter om de åtta kyrkogårdarna i Baldringe, Bromma, Hedeskoga, Högestad och Sövestad samt Gamla, Nya och Västra kyrkogården i centrala Ystad.

Hitta till våra kyrkogårdar

Baldringe kyrkogård

Baldringe kyrkogård ligger i anslutning till Baldringe kyrka på Ljungahusvägen 517 i Baldringe utanför Ystad. Här finns traditionella gravplatser och en askgravlund

Hitta till Baldringe kyrkogård med eniro.se

Bromma kyrkogård

Bromma kyrkogård ligger i anslutning till Bromma kyrka på Bygdegårdsvägen 7 i Bromma utanför Ystad. Här finns traditionella gravplatser och en askgravlund

Regionbuss 301 Sjöbo-Ystad stannar på riksväg 13 vid Bromma.
Från vägen är det ca 0,5 km till kyrkogården.

Hitta till Bromma kyrkogård med eniro.se

Gamla kyrkogården

Gamla kyrkogården ligger i centrala Ystad, i korsningen Kyrkogårdsgatan och Karl XII:s gata.

Gamla kyrkogården är ursprungligen från år 1812 men byggdes till år 1848. Kyrkogården har traditionella gravplatser och en minneslund. Här hittar du också Birgittakapellet. Sveriges finansminister under 1920-talet, F.V.Thorsson, ligger begravd på Gamla kyrkogården. Andra berömda personer som fått sin sista vila här är Charlotte Berlin och stadsarkitekten Peter Boisen.

Bilparkering finns i Norra Promenaden som du når via Karl XII:s gata. Lokalbuss 1 riktning Edvinshem, och regionbuss 190 från stationen stannar båda vid Norra Promenaden.

Hitta till Gamla kyrkogården med eniro.se

Hedeskoga kyrkogård

Hedeskoga kyrkogård ligger i anslutning till Hedeskoga kyrka på Hedeskogavägen 6 i Hedeskoga strax utanför Ystad. Här finns traditionella gravplatser och en minneslund.

Regionbuss 301 Sjöbo-Ystad stannar på riksväg 13 utanför Hedeskoga och lokalbuss 4 stannar på Hedeskogavägen. Från hållplatserna till kyrkogården är det ca 250 meter.

Hitta till Hedeskoga kyrkogård med eniro.se

Högestad kyrkogård

Högestads kyrkogård ligger i anslutning till Högestads kyrka och gods på Ljungahusvägen 115 i Högestad utanför Ystad. Här finns traditionella gravplatser och en minneslund.

Hitta till Högestad kyrkogård med eniro.se

Nya och västra kyrkogården

Nya kyrkogården och västra kyrkogården ligger vackert vid havet, strax utanför centrala Ystad på Kronoholmsvägen 18. Nya kyrkogården har tradionella gravplatser och på västra kyrkogården finns urngravplatser, minneslund samt askgravlund och askgravplats.

Kommer du i bil kan du parkera antingen vid Uppståndelsens kapell på Kronoholmsvägen eller på den västra parkeringen som du når via Västerleden. Regionbuss 190 från Ystads station stannar utanför Nya kyrkogården.

Hitta till Nya och Västra kyrkogården med eniro.se

Sövestad kyrkogård

Sövestad kyrkogård ligger i anslutning till Sövestad kyrka på Fårabacksvägen 1 i Sövestad. Här finns traditionella gravplatser, askgravplatser och en minneslund.

Regionbuss 301 stannar på riksväg 13. Från hållplatsen till kyrkogården är det ca 300 meter.

Hitta till Sövestad kyrkogård med eniro.se

Sök på våra kyrkogårdar

Letar du efter en anhörigs grav, men vet inte riktigt var den finns? Eller vet du var den finns, men har inte möjlighet att besöka den?

Oavsett varför du vill göra det, så kan du göra en virtuell rundvandring på våra kyrkogårdar.

Klicka på kyrkogårdens namn i listan för att komma till en annan sida där du kan starta.

frågor som rör kyrkogårdarna

Frågor om kyrkogårdar, gravskick och gravskötsel kan du få hjälp med av Kyrkogårdsförvaltningen på Kronoholmsvägen 18 i Ystad.

Kyrkogårdsförvaltningen har tills vidare stängt för fysiska besök på grund av rådande pandemi.

Däremot går det bra att kontakta oss helgfria vardagar klockan 10–12 på telefon.

Telefon: 0411-692 04, 69243
epost: ystad.kyrkogardsforvaltning@svenskakyrkan.se

Kontakta kyrkogårdsförvaltningen

Eva Dahlqvist

Gravskötselärenden

Mer om Eva Dahlqvist

Eva hjälper dig med frågor som rör gravskötsel och gravrätt.

Jan Wik

Arbetsledare - Kyrkogårdsförvaltningen