Foto: Anders Nicander/Ikon

Verksamheter

Det händer mycket i Ystad-Sövestads församling. Konserter, körer för barn och vuxna, öppen verksamhet för barn, kyrkans barntimmar, babyrytmik, café, föredrag, meditation, retreater och samtalsgrupper är bara en del av vad vi erbjuder. Välkommen till våra olika verksamheter.

Jan Lundgren vid flygeln.

Gå på konsert

I våra kyrkor sjungs och spelas all typ av musik, både sakral och profan. Alla konserter i egen regi är gratis.

Barn, ungdom och familj

Ystad-Sövestads församling har en stor och varierande verksamhet för barn och unga. Vi har Kyrkis för barn och deras vuxna, rytmik, skapande verksamhet och barnkörer. För barn i förskola och skola erbjuder vi påsk- och julspel .

Körer

Ystad-Sövestads församling har olika typer av körer för vuxna, unga vuxna och barn. Det spelar ingen roll om du är van att sjunga i kör eller om du är nybörjare. Här finns plats för alla som vill sjunga.

Bibel i solljus.

Studie- och samtalsgrupper

Svenska kyrkan Ystad-Sövestads församling erbjuder diskussionsgrupper om kristen tro, Bibeln, teologi och om livsfrågor. Alla är välkomna - troende, tvivlare, sökare eller ateister.

Samtal, film och föredrag

Denna verksamhet håller paus under hösten 2022.

Uppslagen förbönsbok dekorerad med blomsterbukett. I bakgrunden syns Sjukhuskyrkans symbol.

Sjukhuskyrkan

Sjukhuskyrkan är till för dig som är patient, anhörig eller anställd vid Lasarettet i Ystad. När du vill prata med någon, behöver någon som lyssnar eller delar din oro, när du önskar förbön eller vill fira nattvard, finns vår sjukhuspräst där för dig.

Arbeta som volontär

I Ystad-Sövestads församling kan du bland annat engagera dig som kyrkvärd, dopvärd eller textläsare. Vi har även en internationell grupp för dig som är intresserad av internationellt hjälparbete.