Svenska kyrkan i Ystad Sövestadsbygden ligger i Ystads kommun och består av Ystads församling och Sövestadsbygdens församling. Här förenas staden och landsbygden i en livaktig kristen gemenskap.

Julskyltning i stan på första advent! Du hittar oss utanför Latinskolan klockan 13-18. Välkommen!

Vaccinationsbevis vid större evenemang

Är du vaccinerad mot Covid-19 men saknar e-legitimation?

De nya rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten gör att vi från och med 1 december kommer att behöva se vaccinationsbevis/Covidpass (och ID-handling) vid evenemang i Klosterkyrkan, där antalet besökare överstiger hundra personer.

Du som saknar e-legitimation och som är vaccinerad mot Covid-19, kan skaffa ett vaccinationsbevis/Covidpass ändå.

Om du inte själv har möjlighet att skriva ut blanketten som ska skickas till E-hälsomyndigheten, så kan vi hjälpa till.

Hur går det till?

• Ring till vår församlingsexpedition på telefon 0411-69200 (våra telefonöppettider hittar du här).
    Helene skickar då hem blanketten till dig, tillsammans med ett frankerat svarskuvert där adressen redan är påskriven.
    Efter att du fyllt i och skickat blanketten tar det ett antal arbetsdagar innan du får vaccinationsbeviset till din folkbokföringsadress.
  • Du kan också komma till expeditionen på helgfri vardag klockan 10–12 och hämta blankett med kuvert.
    Efter att du fyllt i och skickat blanketten tar det ett antal arbetsdagar innan du får vaccinationsbeviset hemskickat.
    Om du känner dig krasslig ber vi dig att stanna hemma och i så fall komma när du mår bra. Du kan också ringa och be oss skicka blanketten istället.

Läs mer på E-hälsomyndighetens hemsida här.

Vad händer i Ystad Sövestadsbygden?

I vår kalender hittar du dag, tid och plats för gudstjänster, mässor och våra andra verksamheter.

Tryck här för att komma till kalendern

Renoveringen av S:ta maria kyrka igång

Kyrkan är därför helt stängd för besök.
Vi firar våra huvudgudstjänster på söndagar i Klosterkyrkan  klockan 11.00.
Något undantag kan förekomma, så håll koll med hjälp av vår kalender.
Våra morgonmässor klockan 8 på onsdagar är i Klosterkyrkan.
Våra lunchkonserter på lördagar klockan 12 är också i Klosterkyrkan.
Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Varmt välkommen!

Nyaste numret av tillTro är här

Massor av läsning!

Här hittar du tillTro nummer 3/2021