Ystad Sövestadsbygden Besöksadress: Klostergatan 12, 27134 Ystad Postadress: Box 74, 27122 Ystad Telefon: +46(411)69200 E-post till Ystad Sövestadsbygden Webbplats

Svenska kyrkan Ystad Sövestadsbygden ligger i Ystads kommun och består av Ystads församling och Sövestadsbygdens församling. Här förenas staden och landsbygden i en livaktig kristen gemenskap.

Vi söker en organist på 100 procent

Ystads pastorat söker en ny organist. Vi letar efter dig som är positiv och flexibel och som vill jobba med den musikaliska verksamheten tillsammans med våra övriga musiker i Ystads pastorat.

Du kommer att:

• Starta upp en ungdomskör
  • Arbeta vidare med en av våra vuxenkörer
  • Tillsammans med en av våra andra organister ansvara för vår konsertverksamhet
  • Ansvara för orgelvården i pastoratet
  • Spela på gudstjänster och förrättningar (som fördelas lika mellan våra kyrkomusiker)

Du:

• Har avlagt organistexamen
  • Tycker att körverksamhet är inspirerande
  • Tillhör svenska kyrkan
  • Värdesätter goda relationer med kolleger och besökare i församlingen
  • Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Tillträde i september 2016.

Tjänsten utgår från Ystad och är underställd kyrkoherden.

Frågor om tjänsten:

Organist Karolina Strand, tel 0411-69238
Kyrkoherde Susanne Keyser, 0411-69206
Personalkonsult Eva Olsson, tel 0411-69330

Sista ansökningsdag är den 12 maj 2016.

Märk meddelandet/kuvertet: ”Ansökan organist”.

Ansökan skickas till:

Ystads pastorat
Box74
271 22  YSTAD

eller till ystads.pastorat@svenskakyrkan.se

Nu är det dags att anmäla sig till konfirmation 2016-2017. Under konfirmationstiden får du genom diskussioner, samtal och gudstjänster möjlighet att fundera över vem du är och vad du tror. Det handlar om trosfrågor som vem Jesus är och vad det står i Bibeln, men också om grundläggande mänskliga frågor.

Dags för konfirmation?

Här hittar du kontaktuppgifter till personal och förtroendevalda i Svenska kyrkan Ystad Sövestadsbygden.

Välkommen att kontakta oss

I Svenska kyrkan Ystad Sövestadsbygden kan du fira gudstjänst flera gånger i veckan. Här hittar du aktuella gudstjänster.

Fira gudstjänst

I våra kyrkor sjungs och spelas all typ av musik, både sakral och profan. Alla konserter i egen regi är gratis.

Gå på konsert

Besök våra kyrkogårdari Baldringe, Bromma, Hedeskoga, Högestad, Sövestad och centrala Ystad.

Besök våra kyrkogårdar

Välkommen att upptäcka våra vackra kyrkor och kapell i och utanför Ystad tätort.

Besök våra kyrkor, kapell och församlingshem

Ibland behöver man någon att prata med. I Svenska kyrkan Ystad Sövestadsbygden finns möjlighet att få samtala med präst eller diakon, enskilt eller i grupp.

Någon att prata med

Aktuellt från Ystad Sövestadsbygden