Foto: Linda Randstad Ikon

Retreat

Känner du dig stressad, sliten och splittrad? Önskar du att du vore mer fokuserad, lugn och harmonisk? Söker du Gud?

Retreat

Reträtt från vardagen

Retreat innebär att dra sig tillbaka, en eller flera dagar, till vila, stillhet och närvaro.
Dagar vi ägnar oss åt vår själsliga och andliga hälsa, i tyst gemenskap med varandra.

Tystnaden är en viktig del av en retreat.
Då finns det inte längre några ord som överröstar eller står i vägen för vår upplevelse av nuet.
Vi hör våra egna tankar.
Alla våra sinnen kan skärpas och vi blir lyhörda.
Vi kan kanske också erfara närvaron av något större i våra liv.
Vi  kan börja se oss själva och varandra med friska ögon.
Kreativitet kan väckas.
Vi kan börja läka.
Stillheten skänker oss vila.

Prova på retreat

Ystad-Sövestads församling erbjuder endagsretreater vid ett par tillfällen per år.
Det finns också retreater, runt om i landet, som varar i flera dagar och en del kloster erbjuder retreater, eller bara-vara-dagar.

Kontakt retreat och meditation

Magnus Persson

Ystad-Sövestads församling

Mer om Magnus Persson

Komminister. Ansvarig för kyrkvärdar, textläsare, dopvärdar och internationella gruppen. Håller i Livsstegen, meditation och retreater.