Other languages with Google Translate

Välkommen till Aneby pastorat

Aneby pastorat är beläget i nordöstra Småland och består av de fem församlingarna Haurida-Vireda, Lommaryd, Frinnaryd, Aneby och Askeryd. I pastoratet finns nio vackra kyrkor i olika stil varav flera med medeltida anor.

Grattis och välkomna Lovisa och Sunniva!

Söndagen 16/6 vigdes Sunniva till präst och Lovisa till diakon. Båda två kommer att arbeta i Aneby pastorat.

Capella Omnia ett vinnande namn för Vendela

Under festliga former med bandklippning, fanfar och mingel invigdes Capella Omnia.

Huset som är öppet för alla. Oavsett livsåskådning så ska man här kunna ta avsked på ett värdig och vackert vis av sina anhöriga.

Borgerligt eller kyrkligt, spelar ingen roll.

Men även vigslar, dop, konserter, föreläsningar och andra sammankomster öppnar den nya byggnaden upp för.

Anebys kommunalråd Beata Allen klippte det blågula bandet och närmare hundra personer fanns på plats lördagen 18 maj för att få en första titt in i de nya lokalerna.

Väl invigt väntade mingel med bubbel, tal från flera som varit delaktiga till att kapellet blivit verklighet, sång av Åsa Loweijko, och slutligen en rundvandring i den åttakantiga skapelsen.

En arkitektur som för övrigt symboliserar Aneby kommuns åtta socknar

Omnia är latin och betyder allt och alla, vilket ska spegla att den vackra gröna byggnaden i skogsbrynet välkomnar alla.

Vendela Einar Sjöö hade skickat in det vinnande bidraget, av alla de 60 namn som juryn hade att välja mellan.

Pastorsexpeditionen: 0380-412 25, knappval 1, telefontid mån-tors 10-12.

Kyrkogårdsförvaltningen: 0380-412 25, knappval 2, telefontid tis-tors 10-12.

Epost: aneby.pastorat@svenskakyrkan.se

Adress: Österlånggatan 30, 578 31 Aneby