Framför tre smala kyrkfönster hänger i tur och ordning ett hjärta, ett ankare och ett kors.
Foto: Alex & Martin /Ikon

För vuxna

Vi strävar efter att det ska finnas något för alla. Lugn och ro, gemenskap och ny kunskap. Eller en plats där du behövs och känner dig behövd.

Sorgegrupp

För dig som mist en nära anhörig. En gång på våren och en gång på hösten bjuder vi in till sorgegrupper. Gruppen träffas några gånger, för att möta andra i samma situation. Det kan vara till hjälp att få dela sina tankar och erfarenheter med andra människor. Vi träffas för att samtala om sorgen och saknaden, men också om hur livet trots allt kan gå vidare. Här finns det plats för dig och din sorg.

Har du frågor omkring detta? Ring gärna till diakon Lovisa Rydberg tel. 0380-47444.

Känner du dig ensam? Vill du ha besök?

Vi är flera i kyrkan som gärna kommer på ett hembesök till dig, för att sitta och prata en stund och känna gemenskap. Det kanske är så att du inte orkar gå ut så mycket, och på det viset inte träffar så många människor. Det vi samtalar om förs inte vidare.  Någon av diakonerna, prästerna eller någon från diakonigruppen besöker dig gärna. Vill du ta emot nattvarden finns det också möjlighet att göra det i hemmet.
Vill du själv ha besök eller om du känner någon som vill ha det, så ring till diakon Lovisa Rydberg tel. 0380-47444.

En påbörjad stickning i olika nyanser av lila med garnnystan och stickor
Stickning Foto: Johannes Frandsen /Ikon

Våra syföreningar

Idag finns flera syföreningar i våra församlingar, minst en i varje församling. En presenterar sig lite närmare här. Vill du veta mer om vilka de andra syföreningarna är och hur man kommer i kontakt med dem? Tveka inte att ringa till expeditionen så får du hjälp att nå rätt kontaktperson.

Sticka och skicka!

Vi träffas varannan måndag kl 18.30 i Aneby kyrka för att sticka babyfiltar och babykläder som vi sedan skickar till barn i Kenya genom New Life Mission. Har du garner, stickor eller virknålar att skänka får du gärna lämna dem på pastorsexpeditionen. Ledare för gruppen Kerstin Gustafsson, 0380-408 98.

Musik & sång

Musiklivet är rikt i pastoratet! Förutom körerna som övar varje vecka finns ibland mer projektbaserade körer och ensembler.