Dop

Svenska kyrkan döper både barn och vuxna. Dopet är en fest då vi firar att den som döps blir en del i Guds stora familj.

Festlig inledning på medlemskapet

Vill du låta döpa ditt lilla barn? Eller är du ung eller vuxen och vill bli döpt själv? Dopet är en fest då vi firar att den som döps blir en del i Guds stora familj.

Den som döps blir samtidigt medlem i Svenska kyrkan.

Små barn, unga och vuxna är lika välkomna att döpas. Man behöver inte prestera något, tro på rätt sätt eller förstå allting. Tvärt om – dopet är en gåva som bara är att ta emot.
Vill du lära dig mer om kristen tro kan dopet föregås av samtal enskilt eller i grupp. Kontakta oss gärna.

Dopet är ett välkomnande in i kyrkan och församlingen därför är det naturligt att dopet sker i de söndagliga gudstjänsterna.
Det finns också möjlighet att boka dop andra tider, tex de flesta lördagar kl 13.30 eller kl. 16.00.

Vi har nio vackra kyrkor att välja på men andra platser kan också komma i fråga.
Kontakta oss med era önskemål om dop så ska vi göra vårt bästa för att tillgodose dem.

Kantorerna har kontakt med många musiker, sångare och körer. Om du/ni önskar ett extra musikinslag på dopet eller vigseln, fråga gärna! Vi hjälper till så gott vi kan.

Församlingarna har många fina dopklänningar som vi gärna lånar ut. Det finns också flera församlingshem som ni kostnadsfritt får låna för dopkalas. (När restriktionerna tillåter detta)

Här kan du skicka in en intressseanmälan om dop. Det går också bra att kontakta expedtionen på telefon: 0380-412 25. Öppet tisdag-torsdag, kl 10-12.

Mer om dopet

Om dopgudstjänsten

Dopklänningar

Alla kyrkor har sin eller sina dopklänningar och det finns klänningar i olika storlekar, med och utan band , hätta eller krage. Kontakta gärna expeditionen eller din präst om du vill låna en klänning till ditt barns dop.