Allerums pastorat

Allerum, Fleninge och Välinge-Kattarps församlingar

Eva Andreasson, Maria Bengtsson ,Mia Gustavsson och Kerstin Hesslefors Persson, sjunger ”Sjung lovsång alla länder” under ledning av Jan-Olof Rydström. Psalmen finns också nertill på sidorna i senaste församlingsbladet.

Du hittar filmen här: https://youtu.be/FryBeEN8tFE

I Allerum, Fleninge, Kattarp och Välinge kyrkor finns dessa vykort gratis. Kom gärna in och hämta och skicka till någon som blir glad för en hälsning. Vi har tagit fram dem under denna coronatid då vi övar oss på att hitta goda sätt att mötas. Att skriva vykort är ett.

Från och med den 1 september finns Nina Karemo som arbetsledande komminister i Allerums pastorat. Hon kommer närmast från Söndrum-Vapnö församling, Göteborgs stift, där hon varit kyrkoherde de senaste fem åren.

- Jag ser fram emot att ingå i och få vara med att leda ett arbetslag som har som vision att vara Skörstarka tillsammans – starka nog att vara sköra och kloka nog att vara starka. Att få vara med att ”bygga kyrka” i Allerums vackra och mångfacetterade bygd tillsammans med anställda, ideella och förtroendevalda känns spännande, roligt och utmanande, säger hon.

Nina Karemo tas emot den 13 september i gudstjänsten i Allerums kyrka.

Foto: Gunilla Wahrenberg

Till er som går i bröllopstankar,

Här finns förslag på musik och psalmer, och några ord om vigselgudstjänsten.

Vigseln är er stund, er dag. Släkt och vänner får dela glädjen, höra era löften och be att ert förhållande präglas av tillit och ömsesidig respekt.

Välkomna till vigsel i någon av våra fyra fina kyrkor!

Psalmer

Jag tror att Gud är kärleken

Gud har omsorg om vårt släkte

På bröllopsdagen ber vi

När kärlek vaknar

Orgelstycke

Trumpet volontary

Bröllopsmarsch ur ”En midsommarnattsdröm”

Brudkör ur ”Lohengrin”

Gotländsk brudmarsch

Gammal bröllopsmarsch från Delsbo

Änglagård

Vi fortsätter att fira gudstjänst och kyrkliga handlingar.

Vi sjunger och ber, tillsammans eller där vi befinner oss.

Vi följer regeringens beslut att max 50 personer får samlas.

Vi fortsätter att vara hoppets och tröstens kyrka.

Skörstarka tillsammans!

Kerstin Hesslefors Persson
Kyrkoherde i Allerum

Det är mycket vi måste avstå ifrån och undvika i dessa tider. Men också sådant som vi fortsätter med i hoppets och tröstens kyrka. Förutsättningarna förändras. Just nu ser det ut så här, det kommer inte alltid att vara så här. ”Just nu” är viktiga ord i rådande läge.

Vi fortsätter att följa myndigheternas rekommendationer och beslut som rör coronaviruset.

Vi är en hoppets kyrka också i tider som denna. Skörstarka tillsammans!

Gud, vi ber för alla som drabbas,
var hos oss med närvaro och lugn.
Hjälp oss att möta varandra
med kärlek och respekt.

Kerstin Hesslefors Persson