Närbild på en lila blomma.
Foto: Linda Randgard /Ikon

Allerums pastorat

Allerum, Fleninge och Välinge-Kattarps församlingar

Aktuella och kommande arrangemang

Har du en dopklänning du vill låna ut?

Dopklänningsutställning i Kattarp i sommar

CONNECT ungdomsläger 2024

Nu är det dags att anmäla sig

Nationaldagen 6 juni i Allerum

Torsdag 6 juni kl 11-14

Några personer samtalar vid ett bord.

Tid för samtal

Sju måndagar under våren på Svensgård i Ödåkra

Någon har just räckt över en hamburgare till en annan.

Grillkväll på Svensgård

Onsdag 12 juni kl 18-19.30

Sommarsång på gång

Sångsamlingar för barn 3-5 år under juni månad

En liten tjej hoppar hage.

Bäst i test - Kattarp edition

Onsdag 19 juni kl 18-20

Sommarkyrkan 2024

Sommaröppna kyrkor

Här ser du när kyrkorna är öppna. Du kan också läsa mer om det som händer i Kattarp, Allerum och Fleninge i sommar

Sommarmusik 2024

Låt kärleken slå rot, Fleninge kyrka 30 juni kl 18

Bygdekören under ledning av Karl-Anders Knutsson.

The Pearl Terrace Orchestra, Välinge kyrka 7 juli kl 18

Paulina Strihavka, sång, Rolf Hamark, gitarr och sång, Janne Olsson, kontrabas och sång, Hasse Eriksson, träblås, slagverk och sång, kapellmästare Jörgen Fransson, klaviaturer och sång.

MoonBach, Allerums kyrka 14 juli kl 18

Azadeh Maghsoodi, violin, Andis Paegle, cembalo, orgel

Det var en gång... Kattarps kyrka 28 juli kl 18

Annika Fransson, sång, Eva André-Calvén, piano

Oats & Barley, Fleninge kyrka 11 augusti kl 18

John Follin, säckpipa, sång, flöjt, whistle, banjo, mm. Anders Olsson, gitarr, sång, Irene Follin, fiol, mandolin

Dop

Dopet är en glädje och fest som bekräftar att vi alla ingår i ett större sammanhang och gemenskap – en församling och en världsvid kyrka som Gud har omsorg om. Dopet är också en nådegåva som inte kräver någon motprestation. Det är en välsignelse över livet som getts oss.

Vigsel

Vigseln är er stund, er dag. En stund då släkt och vänner får dela glädjen, höra era löften och be att ert förhållande präglas av tillit och ömsesidig respekt. Vid den kyrkliga vigseln ger ni era löften till varandra och får tillsammans med de närvarande be om Guds välsignelse över ert äktenskap.

Konfirmation 2024-2025

Fundera över vem du är och vad du tror.

Andrum

YOGA i Allerums kyrka

Utifrån Frälsarkransens tystnadspärlor varannan onsdag, jämna veckor

Två kvinnor och en man sitter på små bönepallar med knäppta händer och slutna ögon.

Allerums kyrka torsdagar ojämna veckor kl 17.00

Vill du konfirmeras?

Sök efter en konfirmationsgrupp eller ett konfirmationsläger som passar dig och dina intressen.

Hitta konfirmation

SENASTE MÅNADSBLADET

Här hittar du månadsbladet för maj

Klicka för att läsa

Det händer - verksamhet för vuxna

Utfärder, caféer, helgdagsfirande, öppna gemenskaper, studiecirklar och underhållning. Här kan du läsa om olika mötesplatser i Allerums pastorat.

11-kaffe

En kopp kaffe och en stunds gemenskap

Öppna förskolan i Allerums pastorat

Öppen förskola finns på fyra ställen i pastoratet: Prästgården i Allerum, Andreasgården i Laröd, Svensgård i Ödåkra och i Kattarps församlingshem. Här ser du dagar och tider.

Lighthouse och Alpha & Omega

Allerums pastorats ungdomsgrupper

Konfirmation 2024-2025

Fundera över vem du är och vad du tror.

Musik & körer

Körer och musik är viktigt i gudstjänst och församlingsliv. Ett rikt och varierat musikliv för alla åldrar bidrar till fördjupning.

Musik & lek i Kattarp

För barn födda 2018 och 2019. Tisdagar 16.00-16.45.

Två händer skriver på en bärbar dator.

Cyberangreppet 2023–2024

Svenska kyrkan utsattes den 23 november 2023 för ett cyberangrepp, en så kallad ransomware-attack. På denna sida hittar du information om angreppet och efterföljande konsekvenser i form av stulen data.

Klagomålshantering på Änglagårdens förskola

Här finner du information om hur du ska gå tillväga för att lämna ett skriftligt klagomål rörande verksamheten.

Generell information om Svenska kyrkan

En vuxen och ett barn står vid strandkanten och tittar ut över vattnet.

Kristen tro

Vill du veta mer om kristen tro? Här kan du läsa om vad Svenska kyrkan står för. Du kan också få näring till dina egna tankar om kristen tro.

Ett barn sitter på en vuxen persons rygg. Solen lyser i bakgrunden.

Tankar inför helgen

"Det händer ibland att jag försöker vara så tyst och stilla som möjligt i mitt eget hem. Då gör jag mitt bästa att inte märkas, att inte höras, att knappt andas." Läs prästens tankar inför helgen på Svenska kyrkans bloggportal.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Gravrättsinnehavare sökes

Allerums pastorat söker gravrättsinnehavare till gravrätter i pastoratet. Detta görs för att skapa en så uppdaterad gravbok med aktuella gravrättsinnehavare till gravrätterna. På så sätt säkerställer vi arbete med sökandet av innehavare till gravrätter.