En förskola mitt i byn

"Verksamheten bygger på den värme och trygghet som finns i den kristna tron." - Cornelia Tyrberg, förskolechef

Änglagårdens förskola finner du i den natursköna och charmiga kyrkbyn Allerum. Förskolans k-märkta byggnader omges av fält och skogar. Dessa inbjuder till lärande, lek och utforskning av naturen.

Änglagårdens förskola, en kristen förskola och en del av Svenska kyrkan som bedrivs på entreprenad för Helsingborgs stad. All verksamhet som bedrivs utgår från den kristna människosynen, som är helhetstäckande. Människan består av kropp, psyke och ande. För att vi människor ska må bra måste vi tillgodose
alla tre områden.

Änglagårdens Förskola strävar efter att förmedla att alla barn ska känna sig älskade och sedda, så att de kan utveckla en positiv självkänsla, vilket är en viktig grund för ett livslångt lärande. Ett viktigt pedagogiskt moment är att barnen blir medvetna och engagerade i en hållbar utveckling. Genom lustfyllda projekt blir lärande roligt.

Varmt välkommen att titta in hos oss. Ring eller maila innan du vill komma med ditt barn till ett studiebesök, så kan vi planera tid för ditt besök.

Mvh Cornelia Tyrberg
Föreståndare

Änglagårdens förskola startades 2001. Utbyggt 2011 med plats för 21 heltidsbarn. Arbetar efter styrdokumenten: FN –barnkonventionen, Svenska Läroplanen och Barnkonsekvensanalyser i Svenska kyrkan.

Änglagårdens Förskola, Allerums Kyrkväg 3, 254 76 Allerum
Tfn 042-16 70 07                      Maila till Cornelia Tyrberg