Lunds kyrkogårdar

Kontakt

Lunds kyrkogårdar Besöksadress: Kävlingevägen 40, Lund Postadress: Box 1096 Telefon: 046-358721 E-post till Lunds kyrkogårdar Webbplats

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Lunds kyrkogårdar

I Lunds Pastorat finns tolv kyrkogårdar med över 16 000 gravplatser. Våra begravningsplatser är öppna för alla, oberoende av trostillhörighet.

Sök efter graven via Svenska Gravar

Var finns gravplatsen?

Sök efter graven via Svenska Gravar

Här finner du en karta över kyrkogårdar samt kyrkoplaner i Lund

Hitta kyrkogårdar

Här finner du en karta över kyrkogårdar samt kyrkoplaner i Lund

Arbetet med gravstenssäkerheten fortsätter.

Besiktning av gravstenar

Arbetet med gravstenssäkerheten fortsätter.

Körgrindar och besökstoaletter på Norra kyrkogården samt Fredentorps begravningsplats

Öppettider - grindar och toaletter

Aktuellt från Lunds kyrkogårdar

Vad gör man när någon dör?

Begravning

Vad gör man när någon dör? Alla kommer vi en dag att behöva ordna med begravning, vår egen eller anhörigas. Vi kommer att behöva sörja och kanske också ta hjälp, för att kunna hitta glädjen och kraften i livet igen.

Det finns olika typer av gravplatser att välja mellan.

Gravplatser

Det finns olika typer av gravplatser att välja mellan. Har du funderingar eller frågor om vilken typ som passar just dig är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig.

En vacker begravningsplats är en plats som ger ro och tillfälle till eftertanke, men om du inte kan, hinner eller orkar ta hand om graven själv - låt oss hjälpa till.

Gravskötsel-service och tjänster

Lunds pastorat har 12 kyrkogårdar och begravningsplatser. På Norra kyrkogården i centrala Lund finns även två kapell.

Kyrkogårdar och kapell

Lunds Pastorat har vanliga kistgravar, urngravplatser, askgravplatser och minneslundar och vi strävar hela tiden efter att tillgodose allmänhetens krav på ett modernt gravskick.

Om Lunds kyrkogårdar

På kyrkogårdsavdelningen arbetar ca 50 personer året om. Under säsong (april-nov) är vi däremot närmare 75 anställda.

Personal Kyrkogårdsavdelningen

Lunds kyrkogårdar - Kyrkogårdsavdelningens expedition