Lunds kyrkogårdar

Kontakt

Lunds kyrkogårdar Besöksadress: Kävlingevägen 40, Lund Postadress: Box 1096 Telefon: 046-358721 E-post till Lunds kyrkogårdar

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Lunds kyrkogårdar

I Lunds Pastorat finns tolv kyrkogårdar med över 16 000 gravplatser. Våra begravningsplatser är öppna för alla, oberoende av trostillhörighet.

Allhelgonatid på Norra kyrkogården

Allhelgona är en tid att stanna upp, titta bakåt och minnas alla de nära och kära som gått före oss. Men också att titta framåt och inte glömma de som går bredvid oss idag.

Under allhelgonahelgen minns vi på ett särskilt sätt våra döda. Vi smyckar deras gravar med blommor och tänder ljus som lyser upp i mörkret mellan Alla helgons dag och Alla själars dag.

Allhelgona

Lunds Pastorat bytte telefonväxel och telefonnummer den 10 oktober. Kyrkogårdsexpeditionens nummer är nu 046-71 87 20.

Pastoratet byter telefonnummer!

OBS! Betalning endast med kort eller Swish

Granrissäsong

Nu är säsongen här för utläggning av granris på gravplatserna. Även i år går det att köpa hel eller halv bunt granris i kyrkogårdsavdelningens expedition.  OBS! Betalning endast med kort eller Swish

Sök efter graven via Svenska Gravar

Var finns gravplatsen?

Sök efter graven via Svenska Gravar

Här finner du en karta över kyrkogårdar samt kyrkoplaner i Lund

Hitta kyrkogårdar

Här finner du en karta över kyrkogårdar samt kyrkoplaner i Lund

Arbetet med gravstenssäkerheten fortsätter.

Besiktning av gravstenar

Arbetet med gravstenssäkerheten fortsätter.

Körgrindar och besökstoaletter på Norra kyrkogården samt Fredentorps begravningsplats

Öppettider - grindar och toaletter

Aktuellt från Lunds kyrkogårdar

Vad gör man när någon dör?

Begravning

Vad gör man när någon dör? Alla kommer vi en dag att behöva ordna med begravning, vår egen eller anhörigas. Vi kommer att behöva sörja och kanske också ta hjälp, för att kunna hitta glädjen och kraften i livet igen.

Det finns olika typer av gravplatser att välja mellan.

Gravplatser

Det finns olika typer av gravplatser att välja mellan. Har du funderingar eller frågor om vilken typ som passar just dig är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig.

En vacker begravningsplats är en plats som ger ro och tillfälle till eftertanke, men om du inte kan, hinner eller orkar ta hand om graven själv - låt oss hjälpa till.

Gravskötsel-service och tjänster

Lunds pastorat har 12 kyrkogårdar och begravningsplatser. På Norra kyrkogården i centrala Lund finns även två kapell.

Kyrkogårdar och kapell

Lunds Pastorat har vanliga kistgravar, urngravplatser, askgravplatser och minneslundar och vi strävar hela tiden efter att tillgodose allmänhetens krav på ett modernt gravskick.

Om Lunds kyrkogårdar

På kyrkogårdsavdelningen arbetar ca 50 personer året om. Under säsong (april-nov) är vi däremot närmare 75 anställda.

Personal Kyrkogårdsavdelningen

Kyrkogårdsavdelningen - Lunds kyrkogårdar

Kyrkogårdsavdelningens expedition

Besöksadress: Kävlingevägen 40, Lund

Telefon kundtjänst: 046-71 87 21 (OBS! nytt telefonnummer fr.o.m. den 10 oktober 2017)
Telefontid kl. 10.00-12.00 samt 13.00-15.00
Övrig tid hänvisar vi till Lunds Pastorats växel: 046-71 87 00 (OBS! nytt telefonnummer fr.o.m. 10 oktober 2017)

Expeditionens öppettider:
Mån-Fre kl. 09.00-12.00 samt 13.00-15.00.
Lunchstängt mellan 12.00-13.00.

e-post: _Lunds_kyrkogårdar

Läs mer om kyrkogårdsavdelningens personal