Ungdomskörer

Hos oss finns flera körer för ungdomar och unga vuxna. Här kan du läsa mer om vilka det är.

Vox Angelica 
Vox Angelica är en kör för unga tjejer och har sin hemvist i Svenska kyrkan Helsingborg, Raus församling. Kören, som bildades 2006, har idag ca 30 medlemmar i åldern 15-30 år och är en kreativ växtplats där unga sångerskor har möjlighet att utvecklas, synas och växa genom att musicera tillsammans.

Kören har en ganska hög ambitionsnivå och deltar regelbundet i Raus församlings gudstjänstliv, samt ger många konserter i kyrkor och offentliga miljöer. Intensivdagar, festivaler och körresor står också på programmet.

Vox Angelica har en stor genre-bredd och med kreativitet och nyfikenhet tar kören sig an alltifrån sakral klassisk musik till folkmusikaliska tongångar från världens alla hörn. Konserterna bjuder ofta även på något välkänt populärmusikaliskt inslag.

Följ Vox Angelica på Facebook.

Följ Vox Angelica på Instagram.

Kontakt:

Helsingborgs Gosskör
En kör för killar mellan 7 och 21 år där sång kombineras med musikutbildning. Klassiska verk och inslag av modern musik blandas tillsammans med social gemenskap. Vi övar tisdagar kl 16-17.30 i Maria Församlingshus, Södra Storgatan 22. 

Kontakt:

ChorEli
Från 13 år och uppåt.
En kör för dig som vill sjunga musik med olika stilar; pop, jazz, klassiskt eller visa. Vi utmanar oss med stämmor och har som krav att du gillar att sjunga och vill utvecklas tillsammans med andra. Klockan 16:00-16:30 fikar vi och umgås och sedan är det sång som gäller från kl. 16.30
Vi övar tisdagar kl. 16:30-18:00 i Elinebergskyrkan, Elinebergsvägen 13. Fika från klockan 16:00.

Kontakt:

Voicemix
Från 13 år och uppåt. För dig som vill öva upp din röst, sjunga stämmor, lära dig mikrofonteknik, sjunga solo (om du vill), dansa och mycket mer. Viss kör- och sångvana krävs. Vi övar torsdagar kl. 16.00–17.00 på Svenska kyrkan Söder, Södergatan 39.
Kontakt: