Ungdomskörer

Hos oss finns flera körer för ungdomar och unga vuxna. Här kan du läsa mer om vilka det är.

med anledning av pågående pandemi

En del av våra verksamheter är i dagsläget fortsatt inställda och en del har nu öppnats. För att veta om din kör eller grupp är igång, ta kontakt med din ledare eller församling. Från 15 juli gäller ytterliggare anpassningar av restriktionerna angående hur många som får delta fysiskt vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, exempelvis dop, bröllop, begravning, konserter och gudstjänster. Svenska kyrkan Helsingborgs lokaler är olika i storlek och utformning, vilket gör att antalet människor som får samlas i de olika lokalerna skiljer sig åt. Vi har tagit hänsyn till regeringens krav om att trängsel fortsatt ska undvikas. 

Här hittar du en lista med max antal deltagare i våra olika kyrkor, begravningskapell, ceremonilokaler och samlingssalar. 

Vox Angelica 
Vox Angelica är en kör för unga tjejer och har sin hemvist i Svenska kyrkan Helsingborg, Raus församling. Kören, som bildades 2006, har idag ca 30 medlemmar i åldern 15-30 år och är en kreativ växtplats där unga sångerskor har möjlighet att utvecklas, synas och växa genom att musicera tillsammans.

Kören har en ganska hög ambitionsnivå och deltar regelbundet i Raus församlings gudstjänstliv, samt ger många konserter i kyrkor och offentliga miljöer. Intensivdagar, festivaler och körresor står också på programmet.

Vox Angelica har en stor genre-bredd och med kreativitet och nyfikenhet tar kören sig an alltifrån sakral klassisk musik till folkmusikaliska tongångar från världens alla hörn. Konserterna bjuder ofta även på något välkänt populärmusikaliskt inslag.

Följ Vox Angelica på Facebook.

Följ Vox Angelica på Instagram.

Kontakt:

Marie Nanor

Svenska kyrkan Helsingborg

Voicemix
Från 13 år och uppåt! För dig som vill öva upp din röst, sjunga stämmor, lära dig mikrofonteknik, sjunga solo (om du vill så klart!), dansa och mycket mer! Viss kör-/sångvana krävs. Vi övar torsdagar kl. 15.00–16.30 på Svenska kyrkan Söder, Södergatan 39.
Kontakt:

Mia Malmlöv

Svenska kyrkan Helsingborg

Kyrkomusiker, Gustav Adolfs församling

Drottavoices 
Är en sångskola för dig mellan 13 och 18 år, där du får 30 minuters individuell sångundervisning varannan vecka. Vid speciella tillfällen samlas vi i grupp för att gemensamt träna inför olika arrangemang, till exempel FN-gudstjänst, luciatåg och musikalkonsert. 

Kostnad 500 kronor. Om du deltar i de framträdanden som arrangeras sjunger du gratis i sångskolan.
Läs mer på Drottavoices hemsida.
Kontakt:

Marianne Ivarsson

Svenska kyrkan Helsingborg