Ungdomskörer

Hos oss finns flera körer för ungdomar och unga vuxna. Här kan du läsa mer om vilka det är.

Vox Angelica
Vox Angelica är en kör för unga tjejer och har sin hemvist i Svenska kyrkan Helsingborg, Raus församling. Kören, som bildades 2006, har idag ca 30 medlemmar i åldern 15-30 år och är en kreativ växtplats där unga sångerskor har möjlighet att utvecklas, synas och växa genom att musicera tillsammans.

Kören har en ganska hög ambitionsnivå och deltar regelbundet i Raus församlings gudstjänstliv, samt ger många konserter i kyrkor och offentliga miljöer. Intensivdagar, festivaler och körresor står också på programmet.

Vox Angelica har en stor genre-bredd och med kreativitet och nyfikenhet tar kören sig an alltifrån sakral klassisk musik till folkmusikaliska tongångar från världens alla hörn. Konserterna bjuder ofta även på något välkänt populärmusikaliskt inslag.

Följ Vox Angelica på Facebook.

Följ Vox Angelica på Instagram.

Voicemix
Från 13 år och uppåt! För dig som vill öva upp din röst, sjunga stämmor, lära dig mikrofonteknik, sjunga solo (om du vill så klart!), dansa och mycket mer! Viss kör-/sångvana krävs. Vi övar torsdagar kl. 15.00–16.30 på Svenska kyrkan Söder, Södergatan 39.

Drottavoices
Är en sångskola för dig mellan 13 och 18 år, där du får 30 minuters individuell sångundervisning varannan vecka. Vid speciella tillfällen samlas vi i grupp för att gemensamt träna inför olika arrangemang, till exempel FN-gudstjänst, luciatåg och musikalkonsert.

Kostnad 500 kronor. Om du deltar i de framträdanden som arrangeras sjunger du gratis i sångskolan.
Läs mer på Drottavoices hemsida.