Musikundervisning

I Svenska kyrkan Helsingborg finns möjlighet till undervisning i sång, orgel och piano.

med anledning av pågående pandemi

Tills vidare genomförs inga verksamheter fysiskt på plats i våra lokaler förutom bröllop, dop (max 8 deltagare) och begravning (max 20 deltagare). Däremot håller kyrkorna öppet för besök, utifrån rådande restriktioner. Du kan också ta del av digitala gudstjänster och andakter. Vi uppdaterar löpande vårt kalendarium med öppettider och händelser.

För närvarande har vi kö på alla instrument.

För anmälan och för att ställa dig i kö kontakta:

Stellan Dahlin
stellan.dahlin@svenskakyrkan.se

Som en del i musikundervisningen finns det möjligheter att framträda i olika sammanhang, bland annat under gudstjänster och på äldreboenden.
Undervisningen riktar sig till både barn och vuxna.
För undervisning i sång är det ett krav att du är med i någon av Svenska kyrkan Helsingborgs körer.

Sång

Maria Lafveskans, Annika Fransson, Catharina Kynaston och Gustav Natt och Dag.
Kostnad från våren 2021: 1250 kronor/termin. Ett krav är att du är medlem i någon av Svenska kyrkan Helsingborgs körer.

Piano

Gustav Natt och Dag, Beniko Seki Almgren samt musiker från Svenska kyrkan Helsingborg.
Kostnad från våren 2021: 2000 kronor/termin

Nils Tykesson samt fler musiker från Svenska kyrkan Helsingborg.
Orgelundervisningen sker delvis i samarbete med Sundsgårdens folkhögskola för elever som har ambitionen att utbilda sig till kyrkomusiker.
Kostnad från våren 2021: 2000 kronor/termin.