Gospelkör i röda kåpor, utomhus.
Foto: Mia Sandquist

Gospelkörer

South City Gospel

South City Gospel och startades 2013 i Gustav Adolfs församling. Vi sjunger två gånger per termin i Gustav Adolfs kyrka och medverkar vid olika evenemang och konserter i kyrkan. Varje jul har vi en julkonsert och från och med våren 2024 nyheten i vår börjar vi med att ha gospelmässor i Gustav Adolfs kyrka. Varje år brukar vi medverka på gospelfesterna som är i Malmö och alla i kören får det senaste nothäftet från Stockholm Gospel.

Ingen provsjungning krävs, dock viss körvana eftersom vi sjunger flera stämmor.
Övning: torsdagar kl.19:30-21:00 i Gustav Adolfskyrka

Kontakt:

S:ta Anna Gospel är en blandad gospelkör med c:a 40 medlemmar. Kören sjunger allt från äldre spirituals till modern gospel. Viss körvana önskvärd, eftersom vi håller ett ganska högt tempo. Vi repeterar i S:ta Anna kyrka torsdagar kl. 19.00-21.00.

Kontakta körledaren för provsjungning.

Kontakt:

Maria Gospel är en av maria församlings körer. En gång i månaden medverkar kören i Gospel on Sunday, en mässa på engelska för alla intresserade. Kören ger också ett flertal konserter per år, både i S:ta Maria kyrka och runt om i Skåne. Viss körvana önskvärd. Provsjungning. Kören har ca 35 medlemmar och övar på måndagar kl. 18:30-20:30 i S:ta Maria kyrka, Mariatorget. 
Kontakt:

Råå Gospel
Råå Gospel har ca 35 medlemmar som brinner för att sjunga och dela med sig av gospelns fantastiska budskap. När vi möts i församlingens gospelgudstjänster gungar det bra, för detta är kören som sjunger med hela hjärtat! Vill man vara med behövs en viss körvana ( dock ej notläsning, vi lär oss på gehör ) eftersom vi har ett ganska högt arbetstempo. 
Vi övar tisdagar kl 18.30-20.30 i Allhelgonakyrkan, Råå.
Kontakt: Thea Parkosidou