Gospelkör i röda kåpor, utomhus.
Foto: Mia Sandquist

Gospelkörer

South City Gospel
Det har funnits en lång tradition i Gustav Adolfs församling med gospelkörer. År 1973 startades GA Gospel, som turnerade i hela Sverige och även Danmark. De medverkade i TV och släppte flera skivor. Louise Ljungberg var körledare sedan starten. S:t Olofs gospel startades 1997 och Gospel of joy var verksamma mellan 2006-2010.
South City Gospel övar torsdagar kl. 19.30–21.00 i Gustav Adolfskyrkan, Carl Krooks gata.
Kontakt:

S:ta Anna Gospel är en blandad gospelkör med c:a 40 medlemmar. Kören sjunger allt från äldre negro spirituals till modern gospel. Viss körvana önskvärd, eftersom vi håller ett ganska högt tempo. Vi repeterar i S:ta Anna kyrka torsdagar kl. 18.30-20.30.

Kontakta körledaren för provsjungning.

Kontakt:

Maria Gospel är en av kyrkokörerna i Maria församling. Kören har funnits i drygt tjugo år och sjunger, precis som namnet antyder, gospelmusik (eller afro-amerikansk kyrkomusik). Huvuduppgiften för kören är att vara en integrerad del i församlingens gudstjänstliv men konserter, både i Mariakyrkan och på andra ställen, står också på programmet. Kören har ca 35 medlemmar och övar på måndagar kl. 19.00-21.30 i S:ta Maria kyrka. Goda förkunskaper krävs.
Kontakt:

Råå Gospel
Råå Gospel har ca 35 medlemmar som brinner för att sjunga och dela med sig av gospelns fantastiska budskap. När vi möts i församlingens gospelgudstjänster gungar det bra, för detta är kören som sjunger med hela hjärtat! Vill man vara med behövs en viss körvana ( dock ej notläsning, vi lär oss på gehör ) eftersom vi har ett ganska högt arbetstempo. 
Vi övar tisdagar kl 18.30-20.30 i Allhelgonakyrkan, Råå.
Kontakt: