Gospelkör i röda kåpor, utomhus.
Foto: Mia Sandquist

Gospelkörer

med anledning av pågående pandemi

En del av verksamheter är i dagsläget fortsatt inställda och en del har öppnats. För att veta om din kör eller grupp är igång, ta kontakt med din ledare eller församling. Från 15 juli gäller fortsatta anpassningar av restriktionerna angående hur många som får delta fysiskt vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, exempelvis dop, bröllop, begravning, konserter och gudstjänster. Svenska kyrkan Helsingborgs lokaler är olika i storlek och utformning, vilket gör att antalet människor som får samlas i de olika lokalerna skiljer sig åt. Vi har tagit hänsyn till regeringens krav om att trängsel fortsatt ska undvikas och följer de regler kring maxantal per lokal samt för allmänna sammankomster som gäller.  

Här hittar du en lista med max antal deltagare i våra olika kyrkor, begravningskapell, ceremonilokaler och samlingssalar. 

South City Gospel
Det har funnits en lång tradition i Gustav Adolfs församling med gospelkörer. År 1973 startades GA Gospel, som turnerade i hela Sverige och även Danmark. De medverkade i TV och släppte flera skivor. Louise Ljungberg var körledare sedan starten. S:t Olofs gospel startades 1997 och Gospel of joy var verksamma mellan 2006-2010.
South City Gospel övar torsdagar kl. 19.30–21.00 i Gustav Adolfskyrkan, Carl Krooks gata.
Kontakt:

Mia Malmlöv

Svenska kyrkan Helsingborg

S:ta Anna Gospel är en blandad gospelkör med c:a 40 medlemmar. Kören sjunger allt från äldre negro spirituals till modern gospel. Viss körvana önskvärd, eftersom vi håller ett ganska högt tempo. Vi repeterar i S:ta Anna kyrka torsdagar kl. 18.30-20.30.

Kontakta körledaren för provsjungning.

Kontakt:

Boel Videke

Svenska kyrkan Helsingborg

Maria Gospel är en av kyrkokörerna i Maria församling. Kören har funnits i drygt tjugo år och sjunger, precis som namnet antyder, gospelmusik (eller afro-amerikansk kyrkomusik). Huvuduppgiften för kören är att vara en integrerad del i församlingens gudstjänstliv men konserter, både i Mariakyrkan och på andra ställen, står också på programmet. Kören har ca 35 medlemmar och övar på måndagar kl. 19.00-21.30 i S:ta Maria kyrka. Goda förkunskaper krävs.
Kontakt:

John Perry

Svenska kyrkan Helsingborg

Råå Gospel
Gospelkören med det annorlunda namnet! Black Mission har ca 35 medlemmar som brinner för att sjunga och dela med sig av gospelns fantastiska budskap. När vi möts i församlingens gospelgudstjänster gungar det bra, för detta är kören som sjunger med hela hjärtat! Vill man vara med behövs en viss körvana ( dock ej notläsning, vi lär oss på gehör ) eftersom vi har ett ganska högt arbetstempo. 
Vi övar tisdagar kl 18.30-20.30 i Allhelgonakyrkan, Råå.
Kontakt:

John Perry

Svenska kyrkan Helsingborg