Gospelkörer

South City Gospel
Det har funnits en lång tradition i Gustav Adolfs församling med gospelkörer. År 1973 startades GA Gospel, som turnerade i hela Sverige och även Danmark. De medverkade i TV och släppte flera skivor. Louise Ljungberg var körledare sedan starten. S:t Olofs gospel startades 1997 och Gospel of joy var verksamma mellan 2006-2010.
South City Gospel övar torsdagar kl. 19.30–21.00 i Gustav Adolfskyrkan, Carl Krooks gata.

Mia Malmlöv

Svenska kyrkan Helsingborg

S:ta Anna Gospel är en blandad gospelkör med c:a 40 medlemmar. Kören sjunger allt från äldre negro spirituals till modern gospel. Viss körvana önskvärd, eftersom vi håller ett ganska högt tempo. Vi repeterar i S:ta Anna kyrka torsdagar kl. 18.30-20.30.

Kontakta körledaren för provsjungning.

Boel Videke

Svenska kyrkan Helsingborg

Maria Gospel är en av kyrkokörerna i Maria församling. Kören har funnits i drygt tjugo år och sjunger, precis som namnet antyder, gospelmusik (eller afro-amerikansk kyrkomusik). Huvuduppgiften för kören är att vara en integrerad del i församlingens gudstjänstliv men konserter, både i Mariakyrkan och på andra ställen, står också på programmet. Kören har ca 35 medlemmar och övar på måndagar kl. 19.00-21.30 i S:ta Maria kyrka. Goda förkunskaper krävs.

John Perry

Black Mission.
Gospelkören med det annorlunda namnet! Black Mission har ca 35 medlemmar som brinner för att sjunga och dela med sig av gospelns fantastiska budskap. När vi möts i församlingens gospelgudstjänster gungar det bra, för detta är kören som sjunger med hela hjärtat! Vill man vara med behövs en viss körvana ( dock ej notläsning, vi lär oss på gehör ) eftersom vi har ett ganska högt arbetstempo.
Vi övar tisdagar kl 18.30-20.30 i Allhelgonakyrkan, Råå.

John Perry